Connect with us

Multimèdia

L’Hoquei gel a la pantalla: Bon Cop, Bad Cop

La pel·lícula de hui no és d’hoquei gel. Bé, sí. Bé, no. Bé, jo us la conte i vosaltres em dieu al final què en penseu.

Quan li vaig demanar a l’autora canadenca Taylor Fitzpatrick que ens recomanara una pel·lícula en l’entrevista que li vaig fer, va mencionar Bon Cop, Bad Cop. Com que jo esta pel·lícula l’he vista quatre o cinc voltes, no sé per què no l’havia ressenyada abans.

Bon Cop, Bad Cop és una comèdia d’acció policíaca canadenca de 2006 dirigida per Érik Canuel. En aquesta, un policia de Montreal (Patrick Huard)  i un altre de Toronto (Colm Feore) han de deixar de costat les seues diferències i la rivalitat entre les seus províncies per resoldre un curiós crim, la víctima del qual apareix exactament en mig de la frontera entre Ontàrio i Quebec.

Perdoneu-me, però no he aconseguit trobar el tràiler doblat o amb subtítols.

A mesura que van apareixent més cossos, s’adonen que totes les víctimes tenien a veure amb la venta que va acabar amb el traspàs de l’equip de Quebec als Estats Units i que el líder de la lliga mateix, Harry Buttman, podria estar en perill. Qualsevol paregut amb la realitat es pura coincidència, eh?

Dos policias, uno frente al otro. Entre ellos, un cartel sobre el que hay un hombre muerto. Su cuerpo queda exactamente con cada mitad a un lado del carte.
Els dos polis intentant decidir qui carrega el mort (literalment).

Encara que aquesta no deixe de ser una pel·lícula de polis de mitjans dels 2000 (la qual cossa no és el meu gènere favorit), és divertidíssima i ve molt bé per a aprendre una mica sobre la cultura canadenca, el bilingüisme (depenent d’on estan parlen una llengua o una altra) i la importància de l’hoquei per al país.

És divertidíssima i ve molt bé per a aprendre una mica sobre la cultura canadenca, el bilingüisme i la importància de l’hoquei gel per al país.

Està disponible a Netflix ara mateix. Jo recomane veure-la en versió original amb subtítols, perquè així podeu aprofitar per aprendre els insults en Québecois.

Insults Quebecois per tothom.

També hi ha una segona part que va eixir anys desprès (2017). Encara que també està a Netflix, no es tan bona, però sí que té l’avantatge que van comprar els drets per usar els noms dels equips reals de l’NHL i es donen situacions molt divertides.

«Ets fan dels Leafs, no em fie que t’encarregues tú».

Aleshores, encara que la pel·lícula no siga estrictamente d’hoquei gel, crec que la rellevància de l’esport per a la trama es suficient per què l’entrada en aquesta secció siga merescuda. Espere els vostres comentaris sobre el tema!

Et pot interessar…

Fan de los Pittsburgh Penguins (y de las pelis malas sobre hockey).

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Multimèdia