Connect with us

Multimèdia

Carlson Brothers: del gel a la pantalla

A NHLmania us hem parlat de la trilogia de pel·lícules Slap Shot on part de l’“èxit” prové dels germans Hanson, tres pintorescos tipus durs que usen el joc brusc al gel per aconseguir victòries. Aquests personatges estan basats en els germans Carlson, tres jugadors d’hoquei gel d’una mateixa família que tenia una mateixa passió: L’hoquei sobre gel. Jeff, Steve i Jack, aquests són els noms reals en què es van basar per a les pel·lícules. Jeff i Steve van participar en totes les pel·lícules però en Jack no va poder estar en cap dels lliuraments. Jack va ser substituït per David Hanson que també era jugador d’hoquei.

Nascuts a Virgínia (Minnesota), van coincidir per primera vegada sobre el gel als Marquette Iron Rangers, un equip semi professional a mitjans dels seixanta i setanta de Michigan. Cada ‘germà’ va tenir el seu propi camí al món de l’hoquei gel. En Jack va començar la seva carrera a la WHA amb els Minnesota Fighting Saints, Edmonton Oilers i els New England Whalers, per acabar a l’NHL jugant per als Minnesota North Stars (actuals Dallas Stars) i els St. Louis Blues. Amb Jack a la WHA va coincidir els seu germà Steve, que va vestir els mateixos colors dels tres equips on Jack va jugar. Steve va fer el salt a l’NHL amb Los Angeles Kings. Per la seva banda, Jeff va ser el que menys carrera va fer al món de l’hoquei sense arribar a jugar a l’NHL i fent salts en equips de lligues menors.

A Dave Hanson se’l podria considerar el ‘germà adoptiu’ dels Carlson ja que va ser el que va substituir a en Jack.

Curiosament Dave era un jugador agressiu a qui li deien The Killer. També va jugar a la WHA amb els New England Whalers, Minnesota Fighting Saints i els Birmingham Bulls mentre que a l’NHL va vestir els colors dels North Stars i Detroit Red Wings.

Els germans Carlson en un dels molts esdeveniments anuals. Foto: https://eyesonwindsor.com

Un cop retirats del gel i amb l’èxit dels seus personatges, els germans Carlson s’han dedicat a viure dels seus personatges ficticis, sobretot acudint a centenars d’esdeveniments durant l’any en lligues menors. La base de l’èxit dels germans fora del gel és que han sabut aprofitar la història dels seus personatges i per als que heu vist la primera entrega (les més reeixides) el moment dels cotxes de joguines és real encara que una mica exagerat.

Saben de sobres que són una icona en la història de l’hoquei gel, fins i tot amb detractors pel mig; “No necessitem aquestes coses. Només som nosaltres mateixos i t’agradem, o no. Intentem fer feliços a tothom, però no pots complaure tothom” opinava Steve en una entrevista per a l’NHL pel 40è aniversari de la pel·lícula.

Et pot interessar…

More in Multimèdia