Connect with us

Multimèdia

L’Hoquei gel al paper: You Could Make a Life

La romàntica d’hoquei gel està de moda. I no és que ho digui jo perquè sóc fan, és que en una cerca ràpida a Goodreads, la xarxa social que milions de persones usen per registrar les seves lectures i recomanar llibres, el terme hoquei romàntic m’ha donat 2749 llibres. Jo sóc de lletres, però no em podeu negar que això són molts llibres.

A l’Estat espanyol no arribem a aquest nivell, encara que sí que s’han colat a les nostres llibreries les obres d’algunes autores de renom dins del gènere, com poden ser Sarina Bowen i Elle Kennedy.

Tot i això, la meva entrada d’avui no va sobre elles. Avui parlaré de You Could Make a Life (Tot a la vida), una novel·la romàntica m/m (entre homes, per al qual no conegui la terminologia de la romàntica) de la canadenca Taylor Fitzpatrick traduïda al castellà com a Todo en la vida per una servidora (#CompreuElsMeusProductes), actualment no existeix la versió en català/valencià. Va ser la primera novel·la de l’autora, que la va publicar en anglès el 2015 i en castellà el 2023.

You Could Make a Life

Fragmento de la portada española. Es la silueta en colores planos de dos jugadores de hockey de frente.

El primer que Dan li diu és «som a l’NHL!», perquè així és com està saludant qualsevol que veu amb l’equipació, i Marc Lapointe, «el futur de la franquícia», porta els mateixos colors.

—Crec que ets el meu nou millor amic —diu en Dan, deixant que l’entusiasme pugui amb el sentit comú, els filtres socials i la necessitat de fer-se el guai.

—Encantat de conèixer-te, nou millor amic —diu el Marc, amb la comissura dels llavis tibant.

Pensant-ho ara, és probable que Dan s’enamorés en aquell moment, amb el Marc rient-se’n i amb ell alhora, però li va costar una mica més adonar-se’n.

A Dan l’acaben de seleccionar al Draft els Leafs, el seu equip favorit des que té ús de raó. Encara que és molt realista i sap que el seu lloc és a la quarta línia, la tercera en un dia bo, no pot evitar brincar amb la idea de complir el seu somni de portar l’Stanley Cup a Toronto, la seva ciutat. El que no espera és haver de compaginar-ho amb bregar amb el que sent des del principi per Marc Lapointe, a qui els Leafs l’acaben de seleccionar el dia anterior 2nd overall i amb qui de seguida congenia.

El llibre segueix els dos jugadors durant moltes temporades, en l’àmbit professional i personal

En 244 pàgines, el llibre segueix els dos jugadors durant anys, comptant el desenvolupament de la seva relació, però sempre centrant-se en els alts i baixos de les seves carreres a l’NHL, en les dificultats d’amagar una relació així i en una cosa ha de sacrificar a vegades per l’hoquei gel.

Però me la llegeixo o no?

Clarament sí. La novel·la és graciosa i emocionant a parts iguals, un equilibri que a Fitzpatrick se li dóna genial. A més, es nota clarament que l’autora controla hoquei, no només en les descripcions dels partits, sinó també en tot allò que envolta l’esport: la cultura, la part empresarial, els fans, la premsa. Tot resulta extremadament realista per als que seguim l’esport (excepte una coseta que no us explicaré, perquè és spoiler; haureu de llegir-lo i vindreu a parlar amb mi després). Tot i això, també sé de bona tinta que és comprensible per a la gent que no segueix l’esport i que fins i tot ha ajudat que molta gent s’interessi per l’hoquei gel.

Així que, ja sabeu; podeu llegir-ho vosaltres o regalar-ho a aquelles persones a les quals sempre heu volgut enganxar a l’hoquei gel, però mai no heu sabut com. Correu el risc que es faci fans dels Leafs, això sí.

Properament

Si tot va bé, aviat podré compartir amb vosaltres també una entrevista en què Taylor Fitzpatrick ens parlarà dels seus llibres i, sobretot, d’hoquei. 🙂

Et pot interessar…

Fan de los Pittsburgh Penguins (y de las pelis malas sobre hockey).

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Multimèdia