Connect with us

Multimèdia

L’hoquei gel al cinema: Slap Shot

Al 1977 s’estrenava a cinemes una de les 10 millors pel·lícules d’esports de tots els temps segons mitjans com Sports Illustrated, The Sporting News o ESPN.com. En aquesta nova entrega de cinema i hoquei us portem un Paul Newman (Reggie Dunlop) convertit en l’entrenador i jugador d’un equip de tercera categoria, els Chiefs de Charlestown que ha d’aconseguir que els seus aficionats tornin a plenes les grades al seu estadi. Reggie és un jugador de la vella escola ja entrat en anys que segueix gaudint del gel però que té part de l’afició en contra que en demana la retirada.

Per aconseguir recuperar l’afició i l’alegria a la ciutat on el tancament d’una fàbrica pot deixar milers dels seus habitants sense feina, el propietari de l’equip i davant la possibilitat que l’equip no duri més d’un any, decideix fitxar els germans Hanson els quals amb un hoquei gel agressiu i estrafolari és ben vist als ulls de Newman.

Des de la primera trobada entre Newman i els germans Hanson, es deixa veure que són una mica “fora del normal” del típic jugador d’hoquei gel

Durant tota la pel·lícula veurem si la idea de portar els germans Hanson triomfa per salvar l’equip. A més cada partit amb el nou trio de jugadors serà tota una aventura al costat de les trames dels jugadors cada un amb les seves pròpies històries durant la resta de la cinta.

Els germans Hanson després d’un dels seus partits: Foto ESPN.com

Com una de les curiositats d’aquesta pel·lícula, hi ha la dels germans Hanson, aquests personatges estan basats en els germans Carlson els quals són interpretats per ells mateixos. Van arribar a jugar com a professionals en diferents lligues menors i NHL. Els Chiefs de Charlestown estan basats en els Jets de Johnstown (Pennsilvània) de la North American Hockey League, dels quals alguns jugadors van participar en la pel·lícula.

A dia d’avui, aquests germans reben més de 200 invitacions per acudir a esdeveniments relacionats amb l’hoquei gel. Anys més tard es van realitzar dues pel·lícules més les quals ni tan sols van arribar a passar pel cinema. En aquestes pel·lícules segueixen apareixent aquest trio de germans. Estem davant d’una de les pel·lícules de culte de l’hoquei que avui dia segueix donant de què parlar.

Et pot interessar…

More in Multimèdia