Connect with us

Multimèdia

L’hoquei gel al cinema: Mystery Alaska

Si Máximo Décimo Meridio (Russell Crowe) comandant dels exèrcits del Nord, general de les legions mitjanes, fidel servidor del veritable emperador Marc Aureli, va decidir calçar-se uns guants i patins i un stick per saltar al gel, significa que l’hoquei gel és un esport gran.

Aquesta pel·lícula estrenada al 1999 i protagonitzada per Russell Crowe, Burt Reynolds i Rachel Wilson entre d’altres, ens porta a un poblet d’Alaska anomenat Mystery on l’hoquei gel és una tradició i el partit “dels Dissabtes” és l’esdeveniment que tots els habitants estan esperant. És tan important aquest esdeveniment que quedar-se fora d’aquest partit és un cop moral per a qualsevol dels vilatans que solen jugar el partit, entre ells el xèrif John Biebe (Crowe) que veu que com es posa en dubte la seva capacitat per jugar a l’hoquei.

El equipo de Mystery: Foto: https://espndeportes.espn.com

La trama principal d’aquesta divertida pel·lícula ens porta a un ex habitant de Mystery que viu a la ciutat de Nova York i que escriu un article sobre l’equip del poble i on insinua que poden competir de tu a tu amb qualsevol equip de l’NHL.

És tan important aquest esdeveniment que quedar-se fora del partit és un cop moral per a qualsevol dels vilatans

Tant és l’enrenou que es munta per aquest text que s’intenta muntar un partit entre els New York Rangers i els equips de Mystery. Al costat de la trama del que és esportiu, podem trobar diversos entramats divertits. Finalment, els New York Rangers accepten jugar a Mystery i l’esdeveniment serà retransmès amb tots els luxes. Aquí apareix la imatge del Jutge Walter Burns (Burt Reynolds) que serà l’encarregat de dirigir a l’equip. Com que segueixen sent un equip menor, els nois d’Alaska hauran de buscar alguna forma diferent de jugar a l’hoquei per poder plantar cara als Rangers.

Hi han diverses curiositats en aquesta pel·lícula. Els jugadors oficials dels New York Rangers, es van negar a participar en aquesta pel·lícula. L’encarregat de cantar l’Himne nacional és ni més ni menys que Little Richard que tindrà un “paper” important a l’hora d’ajudar els jugadors de Mystery. La història d’aquesta pel·lícula es basa en el que va passar el gener de 1905 quan un equip no professional d’hoquei gel de Canadà, els Dawson City Nuggets, va desafiar els Ottawa Silver Seven. En aquella època hi cabia la possibilitat que qualsevol equip podia desafiar el guanyador de l’Stanley i és el que van fer els Dawson que van viure una autèntica odissea per poder jugar aquest partit. Sens dubte és una pel·lícula molt divertida que va passar sense pena ni glòria pel món del cinema, però que els aficionats a aquest esport ens diverteix.

Et pot interessar…

More in Multimèdia