Connect with us

NHL

Els uniformes actuals: Divisió Pacífic (8/8)

S’acosta el curs 2021/22 i un dels aspectes que més criden l’atenció als fans són els uniformes que portaran els seus respectius equips preferits. A la NHL, a diferència d’altres esports o lligues (per exemple el futbol  i la NBA), no són tan habituals els canvis de vestimenta any rere any, fins i tot lustre després lustre, en alguns casos, les imatges antigues de franquícies històriques llueixen iguals o semblants a les actuals, vegeu els Detroit Red Wings o Montreal Canadiens, elevant els diferents dissenys a autèntiques joies.

Darrerament s’han anat presentant diversos jerseys alternatius o especials, però els habituals per jugar a casa o fora segueixen sent els mateixos o semblants, en la majoria dels casos, en alguns altres els canvis són més habituals. En aquest recopilatori es mostraran els diferents uniformes confirmats a dia d’avui, franquícia a franquícia, per jugar en aquest present curs, els muntatges són de la web NHLuniforms.com, portal centrat en la història dels dissenys de tots els equips de la NHL al llarg de la història.

També hi son presents la col·lecció de jerseys anomenada Reverse Retro, presentada el passat curs i amb la idea de portar de tornada a l’actualitat un uniforme clàssic però donant-li un ‘gir’ als colors utilitzats, creant un disseny completament nou però inspirat en un percentatge molt alt en un ja utilitzat.

En aquests enllaços podeu accedir a les anteriors entregues ja publicades corresponents a les diferents divisions

Vancouver Canucks

L’equip de la Columbia Britànica porta des de 2006 amb uns dissenys similars pels jerseys de local i visitant, únicament han variat alguns petits detalls, com per exemple el ‘treure’ de la samarreta la paraula Vancouver. La samarreta alternativa porta activa des de fa un parell d’anys, seguint el patró dels uniformes originals de la franquícia. El verd i el blau, són els clars dominadors de l’actual paleta de colors.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

El jersey en qüestió està basat en l’alternatiu que van vestir els Canucks a principis de la dècada del 2000, canviant el vermell pel verd actual representat en tots els jerseys de la franquícia a dia d’avui.

San Jose Sharks

Els de la Badia vesteixen uns uniformes molt iguals des de fa anys, més concretament del 2013 fins a l’actualitat, variant pocs detalls en ell, apropant excepte en el logo i les ratlles perpendiculars a la part baixa de la samarreta, als dissenys originals de la franquícia el 1991 . Actualment no tenen jersey alternatiu, deixant enrere el negre que han portat durant molts cursos.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Versió gris dels uniformes habituals que van vestir els Sharks entre 1998 i 2007, aquest disseny no va ser del grat de la parròquia local, preferint el jersey original que commemorava els 30 anys de la franquícia i que van portar en diversos partits durant el passat curs.

Edmonton Oilers

Durant el 2015, els Oilers van introduir el jersey taronja com a tercer de la rotació, al 2017 substituiria el clàssic blau per passar a ocupar el lloc d’equipació de casa habitual. La versió blanca segueix sent lleial a la clàssica original de la franquícia en els anys 70. Com a disseny alternatiu, Edmonton va presentar fa un parell de campanyes, una samarreta que recuperava el blau però que no tenia el color blanc dels típics jerseys.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Pel programa reverse retro, els d’Alberta van escollir la samarreta blanca de principis dels 80 i van girar els colors taronja i blau dels diversos elements del jersey, amb ell ja posat, Connor McDavid va marcar un dels gols més bonics del passat curs.

Los Angeles Kings

Els Kings han canviat radicalment de jerseys i logos diverses vegades al llarg de la seva història, al 2008 van introduir la samarreta actual negra amb tons platejats com l’alternativa de llavors, des de 2011 s’adoptaria (juntament amb la versió blanca) com els habituals de la franquícia angelina. Durant el 2016 presentarien en societat la tercera equipació, dominada pel color gris com gairebé cap altra en la lliga.

NHLuniforms.com

Vintage alternativa

Des de fa unes poques temporades, els Kings vesteixen en alguns partits un uniforme calcat al què portaven quan Wayne Gretzky estava en l’equip, aquest disseny és molt estimat per l’afició, a l’igual que el logotip que porta al pit.

Reverse Retro

Aquest disseny és la versió de l’era Gretzky abans esmentada però amb els colors groc i lila originals de la franquícia de Los Angeles, molt a l’estil dels seus veïns els Lakers de la NBA. Aquesta equipació va tenir molt bona acollida entre els fans a l’equip de LA.

More in NHL