Connect with us

NHL

Els uniformes actuals: Divisió Metropolitana (4/8)

S’acosta el curs 2021/22 i un dels aspectes que més criden l’atenció als fans són els uniformes que portaran els seus respectius equips preferits. A la NHL, a diferència d’altres esports o lligues (per exemple el futbol  i la NBA), no són tan habituals els canvis de vestimenta any rere any, fins i tot lustre després lustre, en alguns casos, les imatges antigues de franquícies històriques llueixen iguals o semblants a les actuals, vegeu els Detroit Red Wings o Montreal Canadiens, elevant els diferents dissenys a autèntiques joies.

Darrerament s’han anat presentant diversos jerseys alternatius o especials, però els habituals per jugar a casa o fora segueixen sent els mateixos o semblants, en la majoria dels casos, en alguns altres els canvis són més habituals. En aquest recopilatori es mostraran els diferents uniformes confirmats a dia d’avui, franquícia a franquícia, per jugar en aquest present curs, els muntatges són de la web NHLuniforms.com, portal centrat en la història dels dissenys de tots els equips de la NHL al llarg de la història.

També hi son presents la col·lecció de jerseys anomenada Reverse Retro, presentada el passat curs i amb la idea de portar de tornada a l’actualitat un uniforme clàssic però donant-li un ‘gir’ als colors utilitzats, creant un disseny completament nou però inspirat en un percentatge molt alt en un ja utilitzat.

Carolina Hurricanes

Els de Raleigh han vestit els mateixos uniformes (amb lleugers retocs) al llarg dels seus gairebé 25 anys d’història a Carolina, prenent el vermell i negre com a protagonistes. La samarreta de visitant segurament és la que més ha variat, ja que fa uns pocs anys van substituir l’escut al pit per la paraula Canes en diagonal, al més pur estil dels NY Rangers. L’alternativa segueix sent la negra clàssica, molt apreciada per la fanaticada.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Bàsicament és el disseny utilitzat pels Whalers en el passat (o l’actual Heritage) però amb la incorporació del gris a la seva paleta de colors protagonistes.

Heritage

Des de l’arribada de Tom Dundon a la franquícia com a propietari, s’ha anat intentant abraçar la història de la franquícia en els seus primers dies a la ciutat de Hartford (abans de mudar-se a Raleigh), sent coneguts com els Whalers, d’aquesta forma durant la temporada regular utilitzen els uniformes verds dels Baleners en alguns xocs predeterminats.

Pittsburgh Penguins

Els Pens actualment vesteixen els mateixos dissenys que van utilitzar durant la dècada dels 80 i en els primers anys dels 90, amb el negre i groc de clars protagonistes. El jersey alternatiu, amb el groc dominant l’escena, també és una ‘còpia’ del què vestien com a tercer uniforme entre 1980 i 1984. Cal destacar que la franquícia de Pennsilvània, ha tingut diverses èpoques ben marcades amb diferents dissenys, els primers anys amb el blau de protagonista, després els abans esmentats i actualment lluïts de nou, més tard canviarien el logotip però no els colors per després tornar al logo clàssic però deixant de banda el groc per incorporar al seu lloc el daurat/groc fosc per després reprendre el camí de dels vuitanta.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Aquest disseny és el mateix (amb el logo de l’espatlla canviat) utilitzat a mitjans dels 90 però girant el color negre cap al blanc, tenint la paraula ‘Pittsburgh’ escrita en diagonal on normalment hi ha el logotip de l’equip. Aquest jersey no va aixecar massa bones sensacions entre la parròquia local.

Columbus Blue Jackets

Des de 2007, els Jackets vesteixen de manera similar després que fa gairebé 15 anys decidissin de canviar el logo de forma permanent i adoptar l’actual. El jersey alternatiu gaudeix d’una gran popularitat en els fans del conjunt d’Ohio, fins i tot algun cop ha sortit el rumor que la jove franquícia es passaria al logotip utilitzat per aquest disseny en qüestió.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Aprofitant l’ocasió, els Blue Jackets van ‘girar’ els colors del jersey original i van treure a la venda un uniforme vermell, color mai abans utilitzat de forma protagonista per l’equip de Columbus.

Washington Capitals

Fa 15 anys, que el conjunt ubicat a la capital dels Estats Units, utilitza els mateixos uniformes vermell i blaus, calant de manera profunda entre els seus aficionats. Al passat curs van presentar l’actual tercer disseny, el qual està inspirat, en part, en l’utilitzat en les Stadium Series de 2018 amb diversos retocs de consideració.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Amb l’arribada del programa Reverse Retro a la NHL, els Caps van decidir retornar a la vida el disseny utilitzat a finals dels 90, però substituint els colors originals per la paleta de colors actual.

More in NHL