Connect with us

NHL

Els uniformes actuals: Divisió Central (5/8)

S’acosta el curs 2021/22 i un dels aspectes que més criden l’atenció als fans són els uniformes que portaran els seus respectius equips preferits. A la NHL, a diferència d’altres esports o lligues (per exemple el futbol  i la NBA), no són tan habituals els canvis de vestimenta any rere any, fins i tot lustre després lustre, en alguns casos, les imatges antigues de franquícies històriques llueixen iguals o semblants a les actuals, vegeu els Detroit Red Wings o Montreal Canadiens, elevant els diferents dissenys a autèntiques joies.

Darrerament s’han anat presentant diversos jerseys alternatius o especials, però els habituals per jugar a casa o fora segueixen sent els mateixos o semblants, en la majoria dels casos, en alguns altres els canvis són més habituals. En aquest recopilatori es mostraran els diferents uniformes confirmats a dia d’avui, franquícia a franquícia, per jugar en aquest present curs, els muntatges són de la web NHLuniforms.com, portal centrat en la història dels dissenys de tots els equips de la NHL al llarg de la història.

També hi son presents la col·lecció de jerseys anomenada Reverse Retro, presentada el passat curs i amb la idea de portar de tornada a l’actualitat un uniforme clàssic però donant-li un ‘gir’ als colors utilitzats, creant un disseny completament nou però inspirat en un percentatge molt alt en un ja utilitzat.

Chicago Blackhawks

Els d’Illinois són un altre clar exemple de fidelitat a uns dissenys, Chicago està utilitzant bàsicament els mateixos uniformes des de la temporada de 1955/56, moment en què van abandonar els jerseys a ratlles horitzontals per adoptar de manera definitiva els populars vermells i blancs. La tercera equipació és la presentada durant el Winter Classic de 2019, una samarreta negra que casa molt bé amb la paleta de colors dels Blackhawks. Sigui dit de passada, els uniformes dels Hawks sempre estan a la part superior en els diferents rànquings de millors jerseys al llarg dels anys.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

La samarreta escollida per a aquest programa per Chicago està inspirada en una utilitzada abans de 1940, de les poques d’entre totes les franquícies que són d’abans de la primera gran expansió de la lliga al 1967.

Dallas Stars

Els Stars van canviar radicalment d’uniformes i logo fa més d’una dècada, tallant de forma subtil amb els dissenys utilitzats des que la franquícia havia arribat a la ciutat procedent de Minneapolis. Tot i això, el passat 2020 van presentar l’actual jersey alternatiu, el qual té una estètica molt trencadora i recupera el negre com a protagonista d’una de les samarretes de la franquícia.

NHLunifoms.com

Reverse Retro

A finals de la dècada dels 2000, la franquícia de Dallas vestia uns dissenys molt característics i apreciats per la seva parròquia de aficionats, aprofitant el programa Reverse Retro, la franquícia texana va introduir un uniforme clar inspirat en aquests dissenys abans esmentats, encara que amb una presència massiva del color blanc que ha despertat més d’una crítica.

Winnipeg Jets

Els Jets estan utilitzant els mateixos jerseys des que arribessin a la ciutat de Winnipeg procedents d’Atlanta, fa ja més de deu anys. La novetat més destacada rau en l’uniforme alternatiu, el qual és amb el que van jugar el partit Heritage Classic de 2019, recuperant el logotip original de la franquícia abans de mudar-se a Phoenix. Aquest uniforme reemplaça a l’utilitzat com a tercer en les últimes tres campanyes, el qual era d’un blau molt més clar.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Winnipeg va recuperar els uniformes utilitzats entre 1979 i 1990 però posant-li els colors actuals de la franquícia, dominada per una base gris fosca molt poc vista a la NHL. No va acabar de quallar del tot entre els seus fans, els quals volien que mantinguessin els colors originals però només canviant-los de lloc.

Colorado Avalanche

Els Avs van recuperar recentment, fa unes quatre temporades, els dissenys originals però amb la diferència que el blau present en el jersey també seria utilitzat en els pantalons i casc, en substitució del negre, el qual venia ocupant aquest lloc en les equipacions al llarg dels anys. El disseny alternatiu no s’ha modificat des de la campanya 2015/16, aquesta samarreta utilitza un logotip inspirat en els Colorado Rockies, franquícia NHL que va jugar a Denver durant uns anys abans de mudar-se a New Jersey per passar a ser els Devils.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

El vestit característic de la franquícia quan se situava en la ciutat de Quebec i es coneixien com els Nordiques, encara que aquesta vegada amb la paleta de colors actual dels Avalanche. Diverses crítiques vindrien del Canadà per entendre que s’estava usant aquest disseny a l’esquena dels fans del Quebec, els quals mai van aprovar el trasllat de la franquícia a Denver.

More in NHL