Connect with us

Història

Denver Spurs i Colorado Rockies: l’avantsala dels Avalanche

Molt abans de l’èxit aconseguit pel Colorado Avalanche a la NHL, tant a dins com a fora del gel, esdevenint una franquícia model en els últims 25 anys, dues franquícies van ser les impulsores del hockey professional a Denver, marcant el futur camí pels Avs però obtenint un reconeixement i trajectòria molt més minsa. És tractaria dels Denver Spurs (WHL/WHA) i Colorado Rockies (NHL), conjunts amb històries curioses i dignes d’explicar per veure les arrels del hoquei gel a la ciutat més important de l’estat de Colorado.

Denver Spurs (1968-76|WHL/WHA)

La vida dels Spurs va ser curta, no aguantarien competint ni deu anys, però farien història al convertir-se en el primer conjunt resident a Denver  en guanyar un títol esportiu professional (la copa Lester Patrick de la WHL), seria durant el curs de 1971/72. Tot i el campionat, el recorregut dels Spurs no seria per tirar coets, entre 1968 i 1974 la franquícia de les rocoses participaria en la Western Hockey League (lliga menor professional d’hoquei gel), aquesta lliga desapareixeria l’any 1974, passant alguna de les seves franquícies a la CHL (Central Hockey League), entre elles els Spurs.

La NHL estava intentant guanyar nous mercats a la seva lliga rival, la WHA, de cara a la campanya de 1976/77, entre els que semblaven més probables estaven Denver y Seattle, finalment no s’acabarien portant a terme els acords per falta del compliment econòmics establerts. En el cas dels Spurs, s’unirien a la WHA, fent-se amb la major part de jugadors dels Chicago Cougars (havien cessat les operacions) i mantenint la base d’alguns de la plantilla de CHL. La jugada de Ivan Mullenix, propietari de la franquícia, no acabaria de surtir bé, molt aficionats no veurien a la WHA com una gran lliga professional després d’anys de veure molt a prop l’entrada a la NHL, girant l’esquena a l’equip.

Denver Spurs | Alchetron

Després d’un any i mig, els Spurs registraven unes pobres dades d’assistència d’espectadors en el McNichols Sports Arena, uns 3,000 aficionats en un recinte per quasi 17,000 persones. Finalment a mitjans de 1976, després d’una temporada i mitja participant a la WHA, la franquícia es mudaria a mig curs a la ciutat canadenca d’Ottawa per passar a ser els Civics, aquest cessarien les operacions abans de finalitzar la campanya per falta d’acord per utilitzar la pista de gel. Aquest seria el final de la franquícia, tot i que ja no es trobava a Denver.

Colorado Rockies (1976-82/NHL)

Tot i que la NHL no havia pogut expandir-se a la ciutat de Denver si que aconseguiria arribar-hi via recol·locació, en aquest cas seria la franquícia dels Kansas City Scouts la que abandonaria la seva ubicació inicial per acabar a Colorado, passant a nomenar-se Rockies.

Durant les sis temporades que l’equip va jugar a Denver, només en una ocasió es van classificar per a la postemporada, tot i que amb un registre negatiu i una eliminació per la via ràpida davant els Philadelphia Flyers. La propietat canviaria varies vegades de mans, facilitat per destituir entrenadors (inclòs Don Cherry ocuparia el lloc durant un temps), un sostre de 22 victòries en un mateix curs, veient aquest panorama la gent responia anant els partits de forma més que respectable, tot i això, a finals de la campanya de 1981/82 la franquícia és mudaria definitivament a New Jersey per formar els Devils i establir-se fins a dia d’avui. Aquest seria el final del hockey professional a Denver fins l’arribada del Avalanche 13 anys més tard, durant el curs de 1994/95, una vegada la reubicació dels Nordiques és va completar.

Tres curiositats al voltant dels Rockies

  • L’actual logotip del jersey alternatiu dels Avs està clarament inspirat en l’escut dels Rockies.
  • L’equip de beisbol (MLB) de Denver s’anomena Colorado Rockies, actiu des de 1993.
  • Durant la final de la Stanley cup de 2001 és van enfrontar els Devils i els Avalanche, dues franquícies que van (una encara ho té) tenir com a llar a la ciutat de Denver, una en el passat i l’altre en el present.
Colorado Rockies | Roxpile.com

Queda clar que el retorn de l’hoquei gel professional a Denver de la mà dels Avalanche va ser tot un èxit, tres copes Stanley des de llavors, però segurament la flama perquè tornessin aquests va ser encesa anys abans per Spurs i Rockies.

Et pot interessar…

More in Història