Connect with us

NHL

Els uniformes actuals: Divisió Atlàntica (2/8)

S’acosta el curs 2021/22 i un dels aspectes que més criden l’atenció als fans són els uniformes que portaran els seus respectius equips preferits. A la NHL, a diferència d’altres esports o lligues (per exemple el futbol  i la NBA), no són tan habituals els canvis de vestimenta any rere any, fins i tot lustre després lustre, en alguns casos, les imatges antigues de franquícies històriques llueixen iguals o semblants a les actuals, vegeu els Detroit Red Wings o Montreal Canadiens, elevant els diferents dissenys a autèntiques joies.

Darrerament s’han anat presentant diversos jerseys alternatius o especials, però els habituals per jugar a casa o fora segueixen sent els mateixos o semblants, en la majoria dels casos, en alguns altres els canvis són més habituals. En aquest recopilatori es mostraran els diferents uniformes confirmats a dia d’avui, franquícia a franquícia, per jugar en aquest present curs, els muntatges són de la web NHLuniforms.com, portal centrat en la història dels dissenys de tots els equips de la NHL al llarg de la història.

També hi son presents la col·lecció de jerseys anomenada Reverse Retro, presentada el passat curs i amb la idea de portar de tornada a l’actualitat un uniforme clàssic però donant-li un ‘gir’ als colors utilitzats, creant un disseny completament nou però inspirat en un percentatge molt alt en un ja utilitzat.

Montreal Canadiens

Un exemple més de reconeixement a la història, els Canadiens han utilitzat uns uniformes idèntics (amb petites modificacions) al llarg de les dècades, sent identificables amb el pas del temps tant pels fans més longeus com pels nouvinguts. El color vermell (dominant) i el blau, sempre han anat de la mà de la franquícia de Montreal, esdevenint un dels conjunts esportius vestits de blaugrana més famosos del món juntament amb el FC Barcelona entre d’altres.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Oficialment, aquest disseny està inspirat en l’utilitzat al 1977, encara que com abans s’ha esmentat, els uniformes dels Habs s’han mantingut gairebé inalterables al llarg dels anys. Aquest Reverse Retro, girant els colors i donant-li el protagonisme al blau, ha estat acceptat de bon grat per una base d’aficionats lligats sempre a l vermell.

Ottawa Senators

El passat curs va ser la tornada als orígens dels Sens, van deixar de banda les equipacions governades pel vermell com a principal color entre els jerseys regulars jugant de local i redissenyar els uniformes (juntament amb el logotip) d’acord amb els primers utilitzats per la franquícia, a principis de la dècada dels noranta. Així doncs, els nous dissenys han estat del gust de la parròquia Senator, tornant al negre com a protagonista de la versió fosca dels jerseys habituals.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Un dels Reverse Retro més ben adaptats als altres jerseys habituals de la franquícia, amb ell, el vermell tornaria a l’equip de la capital, encara que aquesta vegada de forma alternativa. Sense gaires ostentacions, els Sens aconseguirien un disseny molt de la línia del clar i fosc utilitzats normalment, no alterant la nova marca presentada per l’equip.

Tampa Bay Lightning

Els Bolts segueixen amb les samarretes que van presentar fa una dècada, uns dissenys que es van crear per donar a la franquícia un toc de serietat i estabilitat després que es retoqués el logotip original però no convencés ningú, canviant-lo a l’actual només tres temporades després de presentar-lo. El jersey negre alternatiu manté la mateixa estètica amb un toc fosc general, també molt apreciat per l’afició.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Inspirat en els uniformes originals de l’equip de Florida, utilitzats des del 1992 fins al 2007 (amb algunes variacions mínimes) però amb el blau marí característic dels Bolts, el qual abans era present a la franja inferior de la samarreta i mànigues, intercanviant de lloc amb el negre per a aquest Reverse Retro.

Toronto Maple Leafs

Nou exemple de fidelitat cap a uns colors, el blau i blanc, els habituals a la franquícia dels Maple Leafs des de 1927 fins a l’actualitat. Al 2016, l’equip d’Ontario recuperaria un logotip clàssic de la franquícia utilitzat abans de 1967, modificant lleugerament els jerseys amb això però seguint reconeixibles a ulls de tots els fans de l’hoquei, acèrrims o més casuals, uns dissenys històrics. Com a novetat, Toronto ha presentat el seu nou jersey alternatiu de color negre, el primer d’aquest color de tota la seva història, a més aquest jersey és reversible, apareixent un logotip modificat dels Leafs de color groc.

NHLuniforms.com
Jersey reversible

Heritage Classic

Toronto va reviure el seu primer disseny que va vestir cap al 1917/18 quan encara tenien el sobrenom d’Arenas, aquest jersey va tenir molt bona acollida entre la fanaticada a l’equip. És incert si el tornaran a fer servir més enllà de l’Heritage Classic de 2022.

Reverse Retro

Molt complicat ho tenia Toronto per crear una samarreta clàssica girant els colors quan únicament disposes de dos per fer-ho, el blanc i el blau, els quals ja normalment s’alternen en els dissenys de local i visitant. Finalment escollirien uns uniformes utilitzats entre les dècades dels 70 fins a principis dels 90 per innovar, substituint el blanc pel gris.

Commemoració de Sant Patrici

Els Leafs han començat a commemorar el dia de Sant Patrici (St. Patrick’s day) portant els uniformes originals de la franquícia, en aquell temps s’anomenaven Toronto St. Pats, en els dies anteriors i posteriors a l’esmentat sant, creant una tradició recent però acceptada per la majoria dels fanàtics.

More in NHL