Connect with us

NHL

Els uniformes actuals: Divisió Atlàntica (1/8)

S’acosta el curs 2021/22 i un dels aspectes que més criden l’atenció als fans són els uniformes que portaran els seus respectius equips preferits. A la NHL, a diferència d’altres esports o lligues (per exemple el futbol  i la NBA), no són tan habituals els canvis de vestimenta any rere any, fins i tot lustre després lustre, en alguns casos, les imatges antigues de franquícies històriques llueixen iguals o semblants a les actuals, vegeu els Detroit Red Wings o Montreal Canadiens, elevant els diferents dissenys a autèntiques joies.

Darrerament s’han anat presentant diversos jerseys alternatius o especials, però els habituals per jugar a casa o fora segueixen sent els mateixos o semblants, en la majoria dels casos, en alguns altres els canvis són més habituals. En aquest recopilatori es mostraran els diferents uniformes confirmats a dia d’avui, franquícia a franquícia, per jugar en aquest present curs, els muntatges són de la web NHLuniforms.com, portal centrat en la història dels dissenys de tots els equips de la NHL al llarg de la història.

També hi son presents la col·lecció de jerseys anomenada Reverse Retro, presentada el passat curs i amb la idea de portar de tornada a l’actualitat un uniforme clàssic però donant-li un ‘gir’ als colors utilitzats, creant un disseny completament nou però inspirat en un percentatge molt alt en un ja utilitzat.

Boston Bruins

La franquícia de Massachussets ha mantingut al llarg de les seves gairebé deu dècades d’història, un estil similar entre els dissenys utilitzats, deixant la paleta de colors en tres: negre, blanc i groc / daurat. Els uniformes actuals segueixen els mateixos patrons que s’estrenarien a mitjans dels anys 60, amb un jersey negre i l’altre blanc (sempre amb tocs grocs) en els partits que jugaven com a locals i visitants, abandonant el daurat groguenc per a la tercera equipació en cas d’haver-la.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Un gir a daurat / groc a el jersey utilitzat per Boston en els anys vuitanta i al principi dels noranta, va tenir una acceptació més que notable entre la comunitat óssa.

Buffalo Sabres

La franquícia de nord de l’estat de Nova York, va tornar de forma completa als colors i logotip utilitzats originalment per l’equip durant els anys 70, tancant el cercle que va començar l’any 1996 amb un redisseny total de la imatge de la franquícia i que poc a poc, però sense pausa, va anar virant cap a l’actualitat, amb diversos logos nous pel mig i colors diversos, fins arribar de nou als clàssics originals. Situació molt celebrada pels fans de Buffalo.

NHLuniforms.com

Heritage Classic

Els Sabres van lluir aquest disseny durant l’Heritage Classic davant Toronto, la novetat rau en el color, el qual és d’un color blanc clàssic.

Reverse Retro

Els Sabres van utilitzar el jersey alternatiu de principis de segle XXI, canviant-li els colors vermell i negre originals pels presents a l’actual paleta de colors de la franquícia.

Detroit Red Wings

La franquícia original establerta a Michigan és un dels millors exemples de lleialtat a uns colors i uniformes, a grans trets, des del inici de l’equip fa gairebé un segle, primer com els Cougars i Falcons i després com a Red Wings, el vermell i blanc sempre han estat presents ininterrompudament. A partir de la dècada dels 30, el disseny dels uniformes passaria a ser idèntic a l’actual, salvant algunes modificacions petites i teixits cada vegada més moderns, però reconeixible al 100% per tot el món seguidor i no seguidor de la franquícia.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Detroit va ser un dels conjunts que no acabaria d’aprofitar la idea dels Reverse Retro, presentant un uniforme molt bàsic i sense arribar a convèncer a ningú. Segurament la manca de canvis de dissenys en general en l’equip de Michigan, no ajudaria a aconseguir idees.

Florida Panthers

Al 2016, els Panthers presentarien un emblema completament nou, deixant enrere a la mítica pantera (encara present però diferent) original de la franquícia, els colors serien bàsicament els mateixos però distribuïts de manera diferent. Així, en el curs que s’acosta seguiran amb els dissenys utilitzats fa cinc temporades, amb els canvis realitzats un cop entrat Adidas per Reebok al 2017, però en general els mateixos. Amb escepticisme al principi entre els seus fans i una nostàlgia cada vegada més gran de les equipacions originals de l’equip, la implementació de forma habitual dels ‘nous’ dissenys va gaudir d’una notable acceptació.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Una tornada al passat de mitjans dels noranta, recuperarien els jerseys clàssics de la franquícia però ‘girant’ els colors, a més d’afegir el daurat fosc utilitzat en l’actualitat. Dissenys molt acceptats entre la parròquia d’aficionats als Panthers.

More in NHL