Connect with us

NHL

Els uniformes actuals: Divisió Central (6/8)

S’acosta el curs 2021/22 i un dels aspectes que més criden l’atenció als fans són els uniformes que portaran els seus respectius equips preferits. A la NHL, a diferència d’altres esports o lligues (per exemple el futbol  i la NBA), no són tan habituals els canvis de vestimenta any rere any, fins i tot lustre després lustre, en alguns casos, les imatges antigues de franquícies històriques llueixen iguals o semblants a les actuals, vegeu els Detroit Red Wings o Montreal Canadiens, elevant els diferents dissenys a autèntiques joies.

Darrerament s’han anat presentant diversos jerseys alternatius o especials, però els habituals per jugar a casa o fora segueixen sent els mateixos o semblants, en la majoria dels casos, en alguns altres els canvis són més habituals. En aquest recopilatori es mostraran els diferents uniformes confirmats a dia d’avui, franquícia a franquícia, per jugar en aquest present curs, els muntatges són de la web NHLuniforms.com, portal centrat en la història dels dissenys de tots els equips de la NHL al llarg de la història.

També hi son presents la col·lecció de jerseys anomenada Reverse Retro, presentada el passat curs i amb la idea de portar de tornada a l’actualitat un uniforme clàssic però donant-li un ‘gir’ als colors utilitzats, creant un disseny completament nou però inspirat en un percentatge molt alt en un ja utilitzat.

En aquests enllaços podeu accedir a les anteriors entregues ja publicades corresponents a les diferents divisions

Divisió Atlàntica (1/8)

Divisió Atlàntica (2/8)

Divisió Metropolitana (3/8)

Divisió Metropolitana (4/8)

Divisió Central (5/8)

Nashville Predators

Els Preds fa una mica més d’una dècada van decidir abraçar el daurat/groc com el color protagonista dels seus uniformes, abans dominats per uns tons blaus i grisos, durant el 2017 els dissenys es van simplificar i no han tingut cap variació des de llavors. Actualment no tenen tercera equipació.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Sense ser dels equips més creatius pel que fa al disseny escollit pel programa reverse retro, Nashville va triar el jersey original de la franquícia i el va cobrir del groc/daurat característic en els uniformes habituals. Un disseny que al semblar-se bastant al local no ha acabat de captar gaire les mirades dels propis fans.

Arizona Coyotes

Els Yotes han acabat de donar la volta a la imatge de la marca a l’introduir de forma completa el logo i jerseys originals a temps complet, relegant el vermell fosc amb el ‘coyote’ aullador a l’equipació alternativa. Al 2018 van decidir que era el moment per tornar al gel el ‘Kachina’ fosc com a tercera samarreta, després passaria a ser la local quotidiana i ara la ‘Kachina’ blanca torna a ocupar el seu lloc clàssic. Aquesta tornada al passat era llargament esperada pels aficionats d’Arizona. La imatge de sota encara no té les jerseys actualitzats.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Arizona s’inspiraria en el seu primer jersey alternatiu que va tenir un cop aterrats a Phoenix des de Winnipeg, en aquesta ocasió era verd i per a l’ocasió actual es va decidir que aquest lloc l’ocupés el color lila. Vist el retorn al passat, no seria d’estranyar que aquest disseny passés a uniforme alternatiu habitual.

Minnesota Wild

Els de St Paul vesteixen els mateixos uniformes des de l’any 2017, moment en què van aprofitar per abandonar el color vermell utilitzat com a protagonista en el jersey local per redissenyar la marca i donar-li al verd el lideratge en la paleta de colors oficial. Sense gaires ostentacions, els jerseys compleixen a la perfecció, creant una nova personalitat lluny de la dels North Stars.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els abans esmentats North Stars van ser la font de inspiració per a aquest disseny, molts aficionats esperaven que recuperessin el jersey clàssic de l’antiga franquícia de Minnesota però en comptes d’això, els Wild van apostar per un actual però amb els colors groc i un verd més clar, els mateixos que utilitzaven els North Stars en el seu moment, fusionant el passat amb el present.

Winter Classic

Minnesota serà part d’un dels esdeveniments més importants de la temporada a la NHL, el Winter Classic, per a aquesta ocasió tan especial el Wild va presentar un uniforme amb aires retros (similars amb els que jugaven els St Paul Saints al 1930), destacant el marró clar dels pantalons i els noms de St Paul i Minneapolis al dors (les ciutats bessones) envoltant la figura d’el mapa de l’estat de Minnesota. Els colors per al jersey són els mateixos que llueixen actualment en els dissenys més habituals.

St. Louis Blues

Els Blues han seguit un patró similar al llarg dels anys però l’actual disseny de les samarretes local i visitant és bàsicament el mateix des del 2014, amb lleugers retocs. El jersey alternatiu és el que van utilitzar pel Winter Classic de 2017, amb ell, normalment juguen els partits dels dissabtes a casa. Destaca la diferència en el to del color de l’escut en cadascun dels tres uniformes disponibles.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Bàsicament és el mateix uniforme alternatiu vintage (originalment es va presentar als anys 90) amb ell i juguen en ocasions determinades durant el transcurs de la campanya regular però amb els colors canviats de lloc, donant-li al vermell molt més protagonisme que al blau.

Winter Classic

De la mateixa forma que va passar en l’anterior ocasió en què els Blues van jugar en un Winter Classic, tornaran a lluir els uniformes originals de la franquícia, encara que a aquesta vegada es tractarà d’el blanc en comptes del blau. Aquest disseny ha tingut molt bona recepció entre la fanaticada de St. Louis, el que no seria descartable que s’incorporés en un futur al catàleg de jerseys més habituals.

Vintage

St Louis va ressuscitar al 2019 el jersey alternatiu utilitzat a mitjans de la dècada dels noranta, jugant amb ell en determinades dates escollides durant el transcurs de la temporada.

More in NHL