Connect with us

NHL

Els uniformes actuals: Divisió Metropolitana (3/8)

S’acosta el curs 2021/22 i un dels aspectes que més criden l’atenció als fans són els uniformes que portaran els seus respectius equips preferits. A la NHL, a diferència d’altres esports o lligues (per exemple el futbol  i la NBA), no són tan habituals els canvis de vestimenta any rere any, fins i tot lustre després lustre, en alguns casos, les imatges antigues de franquícies històriques llueixen iguals o semblants a les actuals, vegeu els Detroit Red Wings o Montreal Canadiens, elevant els diferents dissenys a autèntiques joies.

Darrerament s’han anat presentant diversos jerseys alternatius o especials, però els habituals per jugar a casa o fora segueixen sent els mateixos o semblants, en la majoria dels casos, en alguns altres els canvis són més habituals. En aquest recopilatori es mostraran els diferents uniformes confirmats a dia d’avui, franquícia a franquícia, per jugar en aquest present curs, els muntatges són de la web NHLuniforms.com, portal centrat en la història dels dissenys de tots els equips de la NHL al llarg de la història.

També hi son presents la col·lecció de jerseys anomenada Reverse Retro, presentada el passat curs i amb la idea de portar de tornada a l’actualitat un uniforme clàssic però donant-li un ‘gir’ als colors utilitzats, creant un disseny completament nou però inspirat en un percentatge molt alt en un ja utilitzat.

New York Rangers

Els de Manhattan han lluït els mateixos dissenys, amb petites variacions, al llarg dels seus gairebé 100 anys d’història, únicament a mitjans dels 70 van virar cap a uns jerseys més tradicionals amb el logotip al pit, aquest canvi només duraria dues temporades per tornar al més habitual, el que encara avui dia perdura. Reconeixibles al 100% per tots els fans a l’hoquei i més enllà.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Un dels dissenys que més èxit ha tingut en la història recent dels Rangers, ja ho va ser a finals dels noranta i ara ressuscitat de nou mitjançant les reverse retro, ha tornat a calar amb força entre els aficionats novaiorquesos.

New York Islanders

Encara que amb menys anys d’antiguitat però seguint una pauta similar en quant a dissenys, els Isles han tingut un comportament semblant al dels seus veïns els Rangers. Actualment lluiran unes equipacions idèntiques a les originals de la franquícia, les mateixes (lleugers canvis de tonalitat de color) que han estat les habituals en gairebé totes les cinc dècades d’història, deixant uns anys enmig dels 90 amb un canvi radical però que no va acabar convencent a ningú.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Un dels equips que pitjor va aprofitar l’ocasió que els brindava el programa Reverse Retro per recuperar i modificar equipacions antigues, tothom apostava per donar una segona oportunitat als dissenys coneguts com a Fisherman, en comptes d’això (comandats pel General Manager Lou Lamoriello, poc donat als canvis en els uniformes), els Isles van presentar un jersey similar a l’utilitzat habitualment amb un to blau més fosc, vistos fa relativament poc.

New Jersey Devils

Els Devils estan utilitzant els mateixos dissenys des de fa gairebé 30 anys, moment en el qual van abandonar el verd per introduir el negre com l’acompanyant protagonista del vermell. Les tres Stanley cups aconseguides per la franquícia es van fer sota aquestes equipacions vermelles i negres.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Originàriament els Devils, un cop es van instal·lar a Nova Jersey, vestien uns dissenys sense el negre actual, en comptes d’això era present el verd. El Reverse Retro giraria els colors, donant més espai a l’esmentat verd en el lloc del vermell habitual.

Heritage

Una versió blanca del jersey original (fins i tot del Reverse Retro) utilitzada per la franquícia en la dècada dels vuitanta. Actualment vesteixen aquest uniforme en comptades ocasions durant el curs.

Philadelphia Flyers

Philadelphia porta amb els jerseys actuals uns 13 anys, moment en què la samarreta taronja es va tornar a introduir dins el catàleg després que la negra ocupés el seu lloc tradicional com a disseny estàndard de la franquícia de la ciutat de l’amor. Molt ben valorada per la gran majoria dels fans a l’esport del hockey.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els Flyers van escollir els dissenys utilitzats per la franquícia entre 1982 fins a 2007 per al programa Reverse Retro, en aquesta ocasió alguns elements negres i taronges van intercanviar la seva posició en el jersey.

More in NHL