Connect with us

Català

Els uniformes actuals: Divisió Pacífic (7/8)

S’acosta el curs 2021/22 i un dels aspectes que més criden l’atenció als fans són els uniformes que portaran els seus respectius equips preferits. A la NHL, a diferència d’altres esports o lligues (per exemple el futbol  i la NBA), no són tan habituals els canvis de vestimenta any rere any, fins i tot lustre després lustre, en alguns casos, les imatges antigues de franquícies històriques llueixen iguals o semblants a les actuals, vegeu els Detroit Red Wings o Montreal Canadiens, elevant els diferents dissenys a autèntiques joies.

Darrerament s’han anat presentant diversos jerseys alternatius o especials, però els habituals per jugar a casa o fora segueixen sent els mateixos o semblants, en la majoria dels casos, en alguns altres els canvis són més habituals. En aquest recopilatori es mostraran els diferents uniformes confirmats a dia d’avui, franquícia a franquícia, per jugar en aquest present curs, els muntatges són de la web NHLuniforms.com, portal centrat en la història dels dissenys de tots els equips de la NHL al llarg de la història.

També hi son presents la col·lecció de jerseys anomenada Reverse Retro, presentada el passat curs i amb la idea de portar de tornada a l’actualitat un uniforme clàssic però donant-li un ‘gir’ als colors utilitzats, creant un disseny completament nou però inspirat en un percentatge molt alt en un ja utilitzat.

En aquests enllaços podeu accedir a les anteriors entregues ja publicades corresponents a les diferents divisions

Divisió Atlàntica (1/8)

Divisió Atlàntica (2/8)

Divisió Metropolitana (3/8)

Divisió Metropolitana (4/8)

Divisió Central (5/8)

Divisió Central (6/8)

Vegas Golden Knights

Els Golden Knights mantenen intactes la nòmina d’uniformes habituals des que entressin a la lliga al curs 2017/18, l’any passat introduirien el jersey alternatiu daurat, versió similar al blanc i gris originals però donant-li al color daurat (present en els altres dissenys ) el protagonisme total. Les tres samarretes van ser una autèntica revolució d’estil en el seu moment, molt estimades a la ciutat de pecat.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Pel programa Reverse Retro, els de Nevada apostarien per un uniforme utilitzat per la franquícia de Las Vegas Thunder (jugaven a la IHL) de mitjans dels noranta davant la falta de jerseys vintage en els Knights. Aquest disseny variaria els colors i incorporaria el segon logotip de la franquícia de Las Vegas al frontal de la samarreta.

Calgary Flames

Durant el passat curs, els d’Alberta recuperarien els uniformes originals de la franquícia després d’aterrar a Calgary a principis dels anys vuitanta procedents d’Atlanta, enguany abandonen definitivament el jersey amb el logo negre el qual va servir d’alternatiu a la passada campanya de 2020/21 . Aquesta tornada definitiva al passat va ser molt aplaudida pels fans dels Flames.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Aquest disseny, gairebé igual excepte en uns petits detalls, a l’introduït i utilitzat a finals dels noranta i principis dels 2000, va ser l’escollit pels canadencs pel programa reverse retro. Va despertar crítiques variades, algunes de molt entusiastes i positives juntament amb altres que malparlaven, com en el passat, del disseny del logo.

Seattle Kraken

Estrena dels uniformes del Kraken, els quals presenten tres diferents tons de blau amb una lleugera intervenció del vermell. Cal destacar que aquests jerseys han batut el rècord absolut i històric de vendes de la NHL durant els primers cinc dies disponibles per la seva venda, superant l’anterior marca en possessió dels Golden Knights al 2017. No hi ha encara un disseny alternatiu.

NHLuniforms.com

Anaheim Ducks

Els Ducks van estrenar el disseny habitual fosc al 2010 com alternatiu, quatre anys més tard el passarien a habitual juntament amb la versió clara d’ell mateix, seguint idèntics fins a l’actualitat. El tercer uniforme, taronja en la seva major part, recupera de nou el logotip clàssic Disney de la franquícia californiana però variant el to del jersey cap a la paleta actual de colors: negre, taronja i daurat. Moltes veus s’alcen al voltant de la franquícia per recuperar i tornar a vestir les samarretes originals liles i verdes dels anys noranta.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Anaheim va apostar per ressuscitar l’infame i detestat (en el seu moment) jersey alternatiu de 1996 però girant els colors i transformant-ho en la versió blanca del mateix. Opinions molt dispars i diverses, no sempre molt positives, entre els aficionats a l’equip.

More in Català