Connect with us

Actualitat

Una NHL de 36 franquícies?

Durant anys, el 30 va ser el número desitjat per a les grans lligues nord americanes en quant a nombre de franquícies a tenir, finalment, totes aconseguirien arribar-hi d’una forma desigual però amb pas ferm. En el cas de l’NHL, passant de les 21 a les 30 en una dècada (la del noranta), tot i que la NFL no tardaria en moure fitxa i afegiria dos nous conjunts, arribant a la xifra de 32 franquícies; les demés lligues no tardarien en aixecar el cap.

L’NHL seria la segona en decidir una nova expansió (la MLB ho té en ment mentre que la NBA encara no en vol sentir a parlar), dues noves franquícies entrarien a formar part de la millor lliga del món en quant a hoquei gel. Les ciutats escollides serien Las Vegas (Golden Knights) i Seattle (Kraken), aquesta última estrenant-se sobre el gel durant el curs 2021/22.

Més franquícies, més exposició, més possibilitats de millorar un nou/futur contracte televisiu

Així doncs, semblaria que l’NHL tindria d’estar ‘parada’ durant un temps però passada ja la xifra simbòlica dels 30 equips, res és pot descartar de cara a finals d’aquesta dècada o a la propera, perquè de ciutats candidates ni continuen havent-hi; i ja se sap, al final tot és un negoci i les expansions aporten molts diners a la lliga i els demés propietaris. Per això que la xifra de 36 franquícies no sembla gens desgavellada, menys encara quan hi ha alguns mercats molt ‘sucosos’ amb ganes d’entrar a l’NHL.

Candidates (amb més números)

Varies alternatives interesants és presentarien, ordenades de més a menys possibilitats segons les informacions a dia d’avui.

Salt Lake City

L’urbs de l’estat d’Utah s’ha erigit com la candidata número u en a quant a possibilitats de ser la primera a emportar-se una franquícia NHL a Salt Lake City. El propietari dels Utah Jazz de la NBA, Ryan Smith, ha anat mostrant cada cop més interès a poder comptar amb un equip d’hoquei professional de màxima categoria fins al punt que l’NHL ja ha donat llum verda per anar avançant en les negociacions per dur a terme l’operació si tot va quadrant tal com s’espera. Geogràficament s’emplenaria un lloc on la lliga no té presència, augmentant el nombre d’equips a la zona Oest del continent, localització durant anys oblidada per l’NHL però que en els darrers lustres s’ha anat compensant amb l’entrada de noves franquícies. Salt Lake City vol novament organitzar uns JJOO d’hivern amb la importància de l’hoquei gel en aquests jocs, amb això es construiria una nova arena molt més moderna i que serviria de llar per al futurible conjunt de l’NHL i també per als Jazz.
Actualment ja hi ha un equip d’hoquei gel professional a la ciutat, es tracta dels Utah Grizzlies de l’ECHL, encara que la presència de l’hoquei a la zona ve de moltes dècades enrere.

 • Població ciutat: 204,000
 • Població àrea metropolitana: 1,260,000
 • Pavelló: Delta Center (14,000 espectadors)
 • Últim equip d’hoquei professional: Utah Grizzlies (ECHL/ de 1995 fins a l’actualitat)
Salt Lake City | Adobe IStock

Atlanta

És cert que Atlanta ja té dues franquícies de l’NHL, primer els Flames i després els Thrashers, cap d’ells va aconseguir romandre a la ciutat de Geòrgia durant més d’una dècada, però l’interès per tenir una franquícia de l’NHL a la zona ha crescut. de nou en els darrers anys. Hi ha dos projectes que avancen paral·lels per intentar construir una nova pista multiusos ultra moderna per a l’eventual equip d’hoquei, sense aquesta arena les opcions serien gairebé nul·les però no és el cas. La pròpia lliga no veu amb mals ulls una possible i hipotètica tornada a Atlanta, un mercat de la seva importància no es pot abandonar a la lleugera, sempre dóna un plus a la competició que posseeix algun conjunt de la gran ciutat de Geòrgia; a més dels errors del passat sempre s’aprèn i en aquest cas fa la sensació que els implicats en el tema ja tenen localitzats aquests errors comesos.

 • Població ciutat: 499,000
 • Població àrea metropolitana: 6,237,000
 • Pavelló: State Farm Arena (17,624 espectadors)
 • Últim equip d’hoquei professional: Atlanta Gladiators (ECHL/ de 2003 fins a l’actualitat)
Atlanta | IStock

Houston

La ciutat Texana és el quart mercat més gran dels EUA, només per darrera de Nova York, Los Angeles i Chicago, tant sols això ja seria motiu suficient per expandir-se sense donar-hi gaires més voltes al tema. Recentment, Tim Fertitta, propietari dels Houston Rockets de la NBA, ha mostrat interès per fer-se amb una franquícia NHL, via expansió o recol·locació, d’aquesta forma compartirien el Toyota Center i s’asseguraria més dates en quant a la utilització del pavelló. En el passat, la ciutat va tenir un equip de l’extinta WHA (Wolrd Hockey Association) i també de l’AHL més recentment, en els dos casos van nomenar-se Houston Aeros. Una bona rivalitat és crearia amb els seus veïns d’estat, els Dallas Stars.

 • Població ciutat: 2,320,000
 • Població àrea metropolitana: 7,066,000
 • Pavelló: Toyota Center (17,200 espectadors)
 • Últim equip de hockey professional: Houston Aeros (AHL / de 1994 fins el 2013)
Houston | IStock

Quebec City

La capital Quebecois s’ha convertit últimament en l’eterna candidata a aconseguir una franquícia NHL, tot i que sense gaire èxit. Encara vivint del record dels Nordiques, mudats fa més de dues dècades a Denver, els aficionats i dirigents regionals segueixen delint-se per tornar a gaudir del millor hockey. Disposen d’un pavelló construït fa relativament poc temps, llest per acollir una franquícia NHL en qualsevol moment, així com uns fans que coneixen molt bé el joc i crearien sense grans dificultats una bona base d’aficionats pel nou equip. No va passar el tall l’any en que Las Vegas si va obtenir un conjunt NHL, tot segueix a punt i la lliga sap que té un mercat llest per anar-hi immediatament si sorgeix algun imprevist en altres equips.

 • Població ciutat: 531,000
 • Població àrea metropolitana: 800,000
 • Pavelló: Videotron Centre (18,259 espectadors)
 • Últim equip de hockey professional: Quebec Citadelles (AHL / de 1999 fins al 2002)
Quebec City | IStock

Candidates (amb menys números)

Portland

Enclavada a la part nord oest dels Estats Units, Portland va sonar de forma intensa per entrar a la NHL fa una mica menys d’una dècada una vegada és va oficialitzar la intenció de la lliga d’expandir-se, després aniria baixant posicions i finalment ningú de la ciutat va donar el pas endavant. Els punts a favor sobretot recaurien en la situació geogràfica, creant a l’instant una forta rivalitat amb el Kraken i els Canucks (com a la MLS), també en el fet de ser un mercat molt esportiu i de disposar d’una pista (la del Trail Blazers de la NBA) preparada per acollir una franquícia al instant.

 • Població ciutat: 583,000
 • Població àrea metropolitana: 2,478,000
 • Pavelló: Moda Center (18,280 espectadors)
 • Últim equip de hockey professional: Portland Bucaroos (WHL / de 1960 fins a 1974)
Portland | AirBnb

Toronto

Una segona franquícia a Toronto o els seus voltants ha estat planejant per sobre de la NHL durant anys, creant detractors i fans d’igual forma. Cert és, que els Maple Leafs no volen ni sentir-ne a parlar (tampoc els Sabres) però el mercat hockystic més important de la terra podria suportar sense cap mena de problema un segon conjunt. Fa relativament poc, van sorgir un grup d’inversors amb la clara intenció de construir un nou pavelló dins l’àrea metropolitana de Toronto i així poder pressionar millor a l’NHL per obtenir una franquícia, els plans han quedat congelats de moment. Tot i la pausa, Toronto és un caramel molt dolç per no voler explotar-lo més, sigui a la ciutat veïna de Hamilton o més a prop de Toronto, la metròpolis canadenca sempre serà una opció viable.

 • Població ciutat: 2,731,000
 • Població àrea metropolitana: 6,417,000
 • Pavelló: ScotiaBank Arena (18,800 espectadors)
 • Últim equip de hockey professional: Toronto Maple Leafs (NHL / en actiu), Toronto Marlies (AHL / en actiu)
Toronto | Viator

Kansas City

La ciutat de Missouri també va gaudir d’una franquícia NHL en el passat, en el seu cas serien els Scouts, equip d’expansió que només duraria dues temporades a Kansas City, des d’on és mudaria a Denver per tornar a moure’s en direcció a l’est, més concretament a New Jersey, on formarien els Devils. L’interès per disposar de nou amb un conjunt de hockey de les grans lligues ve de lluny, al menys una dècada, habitualment als estius és disputa algun partit amistós a la ciutat entre franquícies NHL, el proper serà a principis d’octubre entre Blues i Blackhawks, mostrant la passió dels fans pel hoquei gel. Els Mavericks son un equip que juga a l’ECHL, tercer esglaó professional del hockey nord americà, mantenint viu l’esperit de l’esport gelat a la ciutat. Kansas City disposa d’un pavelló, el T-Mobile Center, amb totes les necessitats per una franquícia NHL.

 • Població ciutat: 486,000
 • Població àrea metropolitana: 2,143,000
 • Pavelló: T-Mobile Center (17,544 espectadors)
 • Últim equip de hockey professional: Kansas City Mavericks (ECHL / en actiu)
Kansas City | Pixabay

Hartford

Una altre ciutat, al igual que Quebec City i Kansas City, que ja coneix el què és tenir una franquícia NHL en el passat, en aquest cas es tractava dels Hartford Whalers, reubicats a Raleigh a mitjans de la dècada dels 90. Actualment, la urbe segueix tenint un equip professional de hockey, es tracta dels Wolf Pack de l’AHL, una de les franquícies més antigues encara existents, creada l’any 1926, tot i que varies vegades ha vist com és mudava de ciutat. Hartford va posicionar-se fa uns temps enrere com ha possible solució per els New York Islanders i el seu problema (ja resolt) en la recerca d’una nova llar, al final, l’opció no va tirar endavant però si les ganes de la gent de tornar a gaudir d’una franquícia NHL. Hartford manté l’esperança però la realitat és complicada, ubicat en un Mercat petit i molt proper a NY i Boston, dos dels punts febles més destacats.

 • Població ciutat: 122,000
 • Població àrea metropolitana: 1,214,000
 • Pavelló: XL Center (14,750 espectadors)
 • Últim equip de hockey professional: Hartford Wolf Pack (AHL / en actiu)
Hartford | USA jounery

Saskatoon

Saskatoon és la ciutat més gran de la província canadenca del Saskatchewan, encara que insuficient pels estàndards actuals de la NHL, aquest ja va ser el problema pel qual la lliga va bloquejar la marxa dels Blues a Saskatoon fa quatre dècades. D’uns anys cap aquí, el consistori municipal va decidir expandir i renovar l’arena existent, motiu pel que molta gent va apostar de nou per la ciutat com una candidata real per endur-se una franquícia NHL, a demés de veure l’exemple de Winnipeg amb els Thrashers. Un dels punts forts és la gran afició per el hockey, tant sigui professional com juvenil.

 • Població ciutat: 246,000
 • Població àrea metropolitana: 295,000
 • Pavelló: SaskTel Centre (15,190 espectadors)
 • Últim equip de hockey professional: Saskatoon Sheiks/Crescents (actius entre 1921 i 1928)
Saskatoon | ISG

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Actualitat