Connect with us

NHL

Houston, el gran mercat sense NHL

El nom de la ciutat texana sempre està sobre la taula de possibles candidates a formar part de la National Hockey League en un futur.

Cada cert temps els rumors sobre noves incorporacions a l’NHL es reobren i diversos globus sonda són llançats damunt la fanaticada a l’hoquei gel, una fan base que aquests temes li encanten, sigui per bé o per mal. Així, un d’aquests rumors ha tornat a aparèixer, en aquest cas amb la ciutat de Houston com a protagonista.

Si bé és cert que la lliga no contempla noves incorporacions a curt termini, siguin via recol·locació o expansió, ningú no pot descartar que l’NHL decideixi tornar a obrir la porta d’entrada i intentar arribar a les 34 franquícies. Aquesta situació faria que dues ciutats més presentessin la seva proposta de viabilitat, de moment els noms que han sortit a la palestra dins aquesta rumorologia són els d’Atlanta (seria la tercera ocasió en què disposarien d’una franquícia NHL) i Houston, l’últim gran mercat nord-americà sense presència, ni actualment ni en el passat, a la lliga més important d’hoquei gel.

Houston és un mercat molt atractiu per a l’NHL, resultant estrany que mai hagi format part de la lliga amb anterioritat

Centrant la mirada a la “ciutat espacial”, llar de la NASA, diverses serien les aportacions de Houston a la National Hockey League i a l’esport gelat en general en el cas que entrés a formar-ne part.

Aspectes positius que aportaria Houston a l’NHL

  • Un gran mercat “verge

La ciutat texana, és una de les més importants i poblades dels Estats Units, unit a la seva gran àrea metropolitana (Greater Houston) que ascendeix a més de set milions de persones, convertint-la en la cinquena més gran de país de les barres i estrelles i la segona de l’estat de Texas, per darrere de la de Dallas-Fort Worth-Arlington. Aquest mercat és molt desitjable per les grans lligues nord-americanes, més per l’NHL, l’única de les quatre que no té presència a la ciutat ni en els seus voltants. La seva entrada a la lliga, provocaria que s’incorporessin de facto una gran quantitat de fans nous que segurament sense un equip local que donar suport, no donarien el pas per aficionar-se a l’hoquei NHL.

  • Entorn financer favorable

Houston és la seu de moltes empreses multinacionals, a més de tenir filials de grans firmes i disposar de totes les avantatges logístiques d’una gran ciutat avantguardista. La presència d’aquestes empreses sempre és un al·licient per a la lliga, creant nous entorns econòmics favorables a la franquícia en qüestió.

  • Pavelló modern i llest per utilitzar

Una altre avantatge de què disposa Houston és el Toyota Center, llar dels Rockets de la NBA. Aquest pavelló estaria llest per a la pràctica de l’hoquei immediatament, a més de disposar de tots els requisits demanats per la lliga. Una capacitat de 17,800 espectadors per l’hoquei, xifra dins dels estendards de l’NHL.

Toyota Center, llar dels Rockets de la NBA | UoHA
  • Tilman Fertitta

El propietari dels Houston Rockets i del Toyota Center, fa un temps va mostrar un interès real per fer-se amb una franquícia NHL, les seves intencions van ser les inicials en aquests casos i el tema va quedar congelat atès que la lliga estava immersa en l’expansió a Seattle. Però és ben conegut que Fertitta voldria un nou equip que competís en el seu pavelló, omplint una gran quantitat de nits extra al Toyota Center, d’aquesta forma encara seria més rendible.

  • Rivalitat amb els Stars

Els Dallas Stars viuen molt tranquils sent l’única franquícia NHL de Texas, tenint el monopoli de l’hoquei al més alt nivell a l’estat. Amb la inclusió de Houston a l’equació, es crearia de cop una rivalitat hockystica a la zona, cosa que sense cap dubte afavoriria a la lliga i a les pròpies franquícies, al més semblant estil que es vol fer amb el Seattle Kraken i la seva proximitat amb els Vancouver Canucks.

  • Els Houston Aeros

Encara que la ciutat no hagi tingut mai una franquícia NHL, si que ha estat lligada al món de l’hoquei professional durant dècades. El nom dels Aeros és ben conegut a la zona pels fans a l’hoquei, primer a la WHA (1972-1978), després a la IHL (1994-2001) i finalment a l’AHL (2001-2013), aquesta seria l’última aventura de l’hoquei professional a Houston després que Les Alexander (en aquell moment propietari del Toyota Center i dels Rockets) fes pagar un lloguer molt abusiu per jugar ‘al seu’ pavelló als Aeros, aquests decidirien anar-se’n a Iowa i deixar definitivament l’estat de Texas. En els seus anys a la WHA, els Aeros guanyarien dos AVCO trophys (1974 i 1975) i comptarien amb la presència a les seves files del mític Gordie Howe.

Howe amb els Aeros a la WHA | Getty Images

L’urbe texana té moltes simpaties dins del món de l’hoquei gel professional actual al màxim nivell, el seu nom sempre sona, i sonarà, per entrar a formar part de l’NHL d’una manera o altra; a més, els caps de la lliga els encanta disposar d’una ciutat que compleixi tots els requisits a punt per acollir una franquícia en cas d’emergència i aquesta ciutat és Houston.

Et pot interessar…

More in NHL