Connect with us

Actualitat

Presentant a Utah Hockey Club

Aquest curs 2024/25 viurà l’entrada d’una franquícia nova, encara que no es tracti d’una expansió com a tal, si que tota l’estructura fora del que és estrictament esportiu és completament nova.

Després de la impossibilitat ben coneguda dels Arizona Coyotes per construir una nova arena, la qual li hagués permès assegurar el present i futur de la franquícia del desert, aquests es van veure forçats per l’NHL a vendre els seus actius esportius a Ryan i Ashley Smith i cedir la plaça a la lliga a una nova franquícia ubicada a Salt Lake City, mentre que els Yotes passarien a la inactivitat (no desaparició) en espera de veure si són capaços de redreçar el tema del nou pavelló en cinc anys.

D’aquesta manera i d’un dia per l’altre, els Yotes desapareixien del roster actiu de l’NHL i al seu lloc apareixeria Utah. Sense marca ni res, només amb la certesa que inclouria el nom de l’estat en comptes de la ciutat (Salt Lake City) al sobrenom final, però això hauria d’esperar almenys una temporada.

Els Smith van deixar clar que es prendrien en calma la construcció de la marca (logo, sobrenom i uniformes), jugant la primera campanya sota un nom més genèric i temporal

Els fans d’Utah, encara que avisats de la situació, estan (i estaven) ansiosos de saber com podran referir-se al seu nou equip favorit al qual animar i com ‘els Smith’ ja coneixen la forma de portar franquícies esportives (Utah Jazz de la NBA i Real Salt Lake de la MLS) es van posar a treballar-hi des del primer moment. Van anunciar la votació popular (en marxa) per decidir el sobrenom, en tres fases d’eliminació, fins a concloure amb un nom guanyador; però fins el moment la nova franquícia jugarà al gel amb un de provisional: Utah Hockey Club, disposant també de logos i uniformes provisionals però permetent a la seva base de ‘famolencs’ aficionats identificar-se amb els senyals del conjunt de Salt Lake City, encara que siguin temporals .

Logos

En aquest curs 2024/25, el logotip que presidirà la majoria de situacions en què Utah es trobi involucrat serà un de circular de color majoritàriament blau clar amb el nom Utah Hockey Club (en blanc i negre) al seu interior, el secundari també tindrà escrit el nom complet de l’equip però aquesta vegada amb el perfil de l’estat d’Utah com a protagonista. Oficialment la paleta de colors de la franquícia seran el Rock black, Salt white i Mountain blue.

Logos i colors d’Utah | @utahhockeyclub

Uniformes

Els jerseys que utilitzarà la franquícia de Salt Lake City portarà el nom de l’estat d’Utah al pit escrit horitzontalment, al més pur estil New York Rangers, amb la versió negra (amb tocs de blau clar i blanc) per als seus partits de local i la versió blanca (amb tocs negres i blau clar) en les visites a la resta de conjunts de l’NHL.

Uniformes d’Utah HC | @utahhockeyclub

Les primeres imatges reals dels uniformes, en aquest cas el fosc, es van filtrar al compte de ‘X‘ Ryan Smith, propietari de la franquícia, encara que fos de forma difuminada o camuflada en una boirina per així deixar fins al draft les possibles primeres fotos dels uniformes en tot el seu esplendor. Tot i així, aquesta imatge deixa una mica entreveure com es veurà realment.

Visió real difuminada del jersey de local | @utahhockeyclub

Un dels aspectes que han suscitat més polèmiques a les xarxes socials és precisament la presència d’aquests uniformes de ‘només’ un curs fins a arribar als definitius. Això s’ha interpretat per una banda com un moviment econòmic per part dels caps de la franquícia, ja que molts fans compraran ara un d’aquests jerseys i després d’un curs hauran d’abonar una nova quantitat de dòlars per aconseguir els nous.

Però també hi ha un altre enfocament més positiu, aquest seria la possibilitat que aquests uniformes temporals amb el pas dels anys passin a ser considerats de culte i històrics atesa la seva utilització només a la campanya inaugural del conjunt d’Utah, augmentant el seu valor tant econòmic com sentimental entre la parròquia local i els fans més acèrrims a l’hoquei gel.

Pavelló

Utah Hockey Club jugarà al Delta Center, llar habitual dels Utah Jazz de la NBA, encara que pot albergar fins a 16,200 espectadors en partits d’hoquei gel al principi comptarà només amb 12,000 seients habilitats per seguir el joc sense obstruccions, situació que durant les properes dues temporades s’anirà solucionant per arribar a les 17,000 localitats totalment lliures d’obstacles. Tot i així, les butaques parcialment obstruïdes es posaran a la venda en alguns xocs determinats a un preu reduït.

El Delta Center es va inaugurar el 1991 precisament amb un matx d’hoquei gel el que el van disputar els Salt Lake Golden Eagles de la IHL.

El Delta Center el dia de la presentació dels jugadors | NHL.com

Segurament amb el pas de l’estiu i arribant a la nova campanya regular s’aniran coneixent alguns nous detalls però els més importants, encara que siguin temporals, ja s’han donat a conèixer.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Actualitat