Connect with us

Història

El vell somni d’una segona franquícia NHL a Toronto

El món de l’NHL és ple de rumors, alguns certs i d’altres que mai no s’acaben de materialitzar, un dels que es van repetint cíclicament tracta sobre la possibilitat d’una segona franquícia establerta a la ciutat de Toronto o als seus voltants.

La ciutat d’Ontario està considerada com el mercat hockístic més gran del món, els seus 6 milions de persones juntament amb un coneixement i afició a l’hoquei gel superior a altres àrees metropolitanes nord-americanes, la fan molt atractiva a aquest tipus d’especulacions que encara que mai de moment s’hagin produït realment, sí que hi ha hagut moviments palpables cap a aquesta direcció.

La influència dels Leafs i en menor mesura dels Sabres, ha evitat fins ara la irrupció d’un segon conjunt NHL a Toronto

A les darreres dues dècades tres projectes han intentat portar una segona franquícia, almenys que s’hagin tingut constància entre els mitjans especialitzats. El primer va ser obra del magnat de la comunicació (en el seu moment) Jim Balsillie, el qual va tractar infructuosament moure els Penguins, Predators i Coyotes cap a la ciutat de Hamilton via recol·locació, cosa que mai va ser ben vist per la pròpia lliga.

Després vindria l‘arena a Markham, una altra ciutat limítrofa amb Toronto que presentava un projecte per construir un nou pavelló amb capacitat per a 20.000 espectadors amb la forta intenció de fer-se, ara sí, amb un equip NHL. La idea va agafar força però diversos contratemps a més de la inseguretat d’assegurar-se plenament i de forma oficial una franquícia NHL va fer que alguns inversors s’esfumaran i fessin caure la idea gradualment. La lliga ni els Leafs estaven molt per la tasca de permetre que aquest projecte tirés endavant.

El projecte de la nova arena a Markham | Toronto Sun

Finalment apareixeria l’últim intent, fins avui, perquè Toronto i la seva àrea metropolitana tinguessin una alternativa als Maple Leafs dins de l’NHL. El 2019, un conglomerat de persones sota el nom de Toronto Legacy Sports & Entertainment presentarien oficialment davant Gary Bettman, capdavanter de la lliga, la intenció de fer-se via expansió (després de Seattle) amb la franquícia número 33.

La seva arena, finançada al 100% amb fons privats, s’hauria convertit en la pista dedicada a l’hoquei gel a més d’altres usos amb més aforament del món, fins i tot tenien ja pensat el nom del nou equip: Toronto Legacy Aces. La instal·lació s’hauria ubicat només 20 quilòmetres al nord de l’ScotiaBank Arena, llar dels Maple Leafs. Finalment i després d’una reunió amb Bettman i Daly, la idea no va anar a més després de comprovar que l’NHL després d’expandir-se fins a les 32 franquícies i fer un complet realineament dels seus conjunts, no desitjava més moviments a curt o mitjà termini.

Andrew Lopez amb el logo i Jersey dels Legacy Aces | The globeandmail.com

Oposició de Leafs i Sabres

Tot i que la lliga no s’ha mostrat mai gaire oberta a portar una nova franquícia al ‘Gran Toronto’, les pressions més fortes han vingut gairebé sempre en primera instància dels Leafs i en menor mesura dels Sabres. Els primers, tot i ser un dels conjunts amb més valor econòmic de l’NHL, tenen un complet monopoli de l’hoquei gel professional de la ciutat i això és una cosa que no volen perdre.

Per la seva banda, els Sabres tenen un 15/20% d’abonats canadencs, podent perdre aquesta font d’ingressos en cas que aquests mateixos fans tinguessin una altra opció NHLera més a prop de casa seva.

La possibilitat futura per a una segona franquícia a Toronto mai no deixarà de treure el cap en els cercles de la rumorologia

En una zona que respira hoquei gel i on aconseguir entrades per veure els Maple Leafs és gairebé impossible, molta demanda juntament amb una quantitat de seients considerable en mans de les empreses, comptar amb una altra franquícia a la ciutat podria ajudar a ‘desencallar‘ aquest tema encara anant a contra corrent dels interessos dels Leafs.

Maple Leafs vs Sabres | NHL.com

Un segon equip portaria competència en els preus, segurament més abordables per a les ‘arques’ familiars, a més que si Nova York i Los Angeles compten ja amb dos o tres conjunts NHL en les seves respectives àrees metropolitanes, perquè el mercat més gran del hockístic del món no pot? Això és una cosa que fa anys que es cuina a les diferents cuines de la rumorologia, moltes vegades creades més per les expectatives dels aficionats que de la pròpia realitat, tot i així, si l’NHL decideix tornar a obrir el meló de les expansions la ciutat de Toronto apareixerà segur a les travesses per aconseguir un segon equip.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història