Connect with us

Prospectes

Reconstrucció “Made in Sweden”

Potser encara els Detroit Red Wings no siguin un equip contendent de l’Stanley Cup, però per a ningú és un secret que a poc a poc al Little Cesar’s Arena, Steve Yzerman està construint un equip amb l’objectiu de tornar la glòria a la franquícia nord-americana més guanyadora de l’NHL.

El que crida l’atenció d’aquesta reconstrucció és que la majoria de jugadors cridats a ser el futur dels Red Wings, són suecs o han tingut formació al país escandinau. Tot i que el GM Steve Yzerman té molt a veure en l’èxit del prospect pool de l’equip, Hakan Andersson també es mereix un gran reconeixement. Andersson és el Director de Scouting Europeu dels Red Wings i amb l’arribada d’Yzerman a Detroit, han format un dels millors sistemes d’ull a Europa. Amb aquests antecedents podem veure que l’elecció de Moritz Seider o Simon Edvinsson no són simples casualitats.

Moritz Seider guanyador al principiant de l’any 2021-22 / Foto NHL.com

Si bé és cert Hakan Andersson pot passar una mica desapercebut, Steve Yzerman també està envoltat de dos noms llegendaris de la història de Detroit que saben què és arribar des de Suècia i conquerir el trofeu més important de l’hoquei gel.

Niklas Kronwall (Assistent del GM) i Nicklas Lidstom (VP d’Operacions d’Hoquei) definitivament són figures en què els prospectes, especialment provinents d’Europa, poden trobar un model d’èxit.

¿El Prospect Pool més poderós de l’NHL?

Tot i que poden existir diversos criteris per avaluar això, la resposta curta és sí.

Defensa

Avui dia estem en una etapa d’evolució del joc, on els atacants són cada vegada més ràpids i àgils, per la qual cosa poder comptar amb una defensa igualment ràpida que mai no es quedi enrere en enfrontar aquests atacants, és fonamental si es vol tenir èxit.

En aquest àmbit, els Red Wings estan preparats per formar una defensa temible. Si comptem amb Moritz Seider, Filip Hronek i Gustav Lindstrom com a 3 grans defenses amb un bon futur a l’NHL, a ells se’ls poden sumar els suecs Simon Edvinsson, Albert Johansson i William Wallinder. Aquests tres defensors tenen el perfil necessari per establir-se com a bons defenses moderns a l’NHL.

Dels tres esmentats anteriorment, Simon Edvinsson és el defensor que més il·lusiona els fans dels Red Wings. Amb tot just 19 anys va tenir una molt bona temporada regular al Frolunda HC de la SHL, jugant una mitjana de 20 minuts per partit. Edvinsson va estar al gel per al 60% dels gols de Frolunda i va col·laborar directament (assistència primària o gol) en el 40% d’aquestes anotacions en els 44 partits que va jugar. Però no només els números el recolzen sinó que s’ha vist una maduració accelerada en tot el seu joc, especialment a l’hora de prendre decisions al gel.

Simon Edvinsson / Foto: NHL.com

Albert Johansson i William Walinder completen aquest grup de defensors suecs que podrien tenir un gran impacte en el futur dels Detroit Red Wings. Johansson va tenir una campanya extraordinària com a defensa al ‘Farjestad BK‘ i durant els playoffs suecs vam veure la millor cara d’Albert, ajudant el seu equip a coronar-se campió de la SHL. Per la seva banda, Wallinder va tenir una excel·lent campanya rookie a la SHL aconseguint 19 punts en 47 partits. Aquest defensor afrontarà la temporada que ve amb el repte d’establir-se com un top D del Rogle i espera emular el camí des d’aquest equip fins a l’NHL, igual que ho va fer Moritz Seider.

Albert Johansson / Foto: NHL.com

Possible Defensiva de Detroit Red Wings:

Simon Edvinsson – Moritz Seider

Albert Johansson – Filip Hronek

William Wallinder – Gustav Lindstrom

Atac

Analitzar el futur de l’atac de Detroit és més complex que la defensiva. Aquest any hem vist l’arribada de David Perron i Andrew Copp, que són peces que en un futur podrien aportar la veterania que tot equip necessita. El cas Tyler Bertuzzi, igualment és un factor a tenir en compte ja que sempre que es parla de traspassos a Detroit, el seu nom és esmentat.

Tots aquests noms anteriors, més jugadors com Marcus Rasmussen, Adam Erne i Dominik Kubalik podrien no estar presents a l’equip, per quan els Wings de Yzerman estiguin llestos per competir per l’Stanley Cup.

A l’apartat prospects, la temporada del rookie suec, Lucas Raymond, ha estat fantàstica i definitivament s’ha convertit en un NHLer de moltíssima projecció. Els atacants Elmer Soderblom, Jonatan Berggeren i Pontus Andreasson buscaran tenir el mateix èxit que el seu compatriota Lucas Raymond amb la diferència que s’hauran de guanyar el seu lloc a la plantilla de l’NHL venint des de l’equip afiliat de l’AHL.

Jonatan Berggren porta la davantera entre aquests jugadors, ja que la temporada passada va tenir una bona transició a l’hoquei nord-americà disputat 70 partits i aconseguint 64 punts. El suec va estar al gel durant la producció del 45% dels gols del filial AHL, Grand Rapids Griffins, i va participar directament en el 67% dels gols. A més va tenir l’oportunitat de guanyar bona experiència a les unitats d’equips especials.

Jonatan Berggren / Foto: NHL.com

Elmer Soderblom és el segon jugador del Frolunda HC, juntament amb l’anteriorment esmentat Simon Edvinsson, que deixa Göteborg i es muda als Estats Units. Soderblom definitivament va aprofitar que els ulls de Detroit estaven posats al seu company d’equip Edvinsson i va registrar la seva millor temporada a la SHL. Aquest winger va aconseguir 33 punts en 52 partits, obtenint la posició #10 a la taula general de ‘goleig’ gràcies als seus 21 gols. Sempre que la seva línia d’atac era al gel ell generava atacs perillosos i gràcies als seus 202 cm d’estatura, sempre va ser una referència per als seus companys. Elmer va estar present al gel en el 46% dels gols del Frolunda i en el 73%, va contribuir amb gol o amb assistència primària.

Elmer Soderblom / Foto: NHL.com

Pontus Andreasson, pot ser un nom no comú per als que no són fans dels Red Wings. Andreasson és la nova aposta sueca de Yzerman i el seu equip de scouts, aquest atacant no va ser draftejat i arribarà a l’AHL amb 23 anys però no s’ha de deixar portar per aquestes dades. Pontus Andreasson amb prou feines va debutar la temporada passada a la SHL, però només amb això en va tenir prou per convertir-se en una de les millors armes ofensives del Lulea HF. Una temporada productiva comparada amb grans noms de l’hoquei europeu com Linus Omark o Sami Lepisto, que van ser companys de Pontus a l’equip del nord de Suècia.

Pontus Andreasson / Foto: NHL.com

Per si no n’hi hagués prou, el 2022 NHL Draft, Yzerman i el seu equip va tornar a apostar per un dels millors jugadors disponibles de la SHL, en aquest cas l’elegit va ser Marco Kasper. Un centre de gran físic i patinatge, amb potencial per ser jugador de l’NHL. En aquest cas, Kasper és austríac, però s’ha desenvolupat des de fa dos anys a l’acadèmia del Rogle BK. Aquest atacant continuarà el seu desenvolupament la temporada que ve al Rogle juntament amb William Wallinder i Theodor Niederbach, tots prospectes top de Red Wings.

Marco Kasper / Foto: NHL.com

Possible atac de Detroit Red Wings: 

Lucas Rymond – Dylan Larkin – Elmer Soderblom

Jakub Vrana – Marco Kasper – Jonatan Berggren

David Perron – Pius Suter – Filip Zadina

Pontus Andreasson- Andrew Copp – Oskar Sundqvist

Només passar de les temporades ens dirà si el treball de Steve Yzerman al capdavant de Detroit resultarà en una nova Stanley Cup. De moment tot ens indica que Red Wings és un gegant adormit esperant que la reconstrucció “Made in Sweden” li torni el protagonisme que durant molts anys han tingut.

Et pot interessar…

More in Prospectes