Connect with us

Prospectes

Buscant un lloc per a Shane Wright

Els inicis sempre són difícils. Que li diguin a Shane Wright, que s’està estrenant a l’NHL de manera molt limitada, i ara roman a l’espera de saber quins plans tenen els Kraken per desenvolupar-lo.

Shane Wright amb prou feines ha disputat 34 minuts en 5 partits NHL. D’aquests 5 partits, el dia que més minuts va disputar van ser 08.42 davant Colorado Avalanche, registrant en total una mitjana de 6.50 minuts per partit, disputant un 11.3% del temps disponible durant aquests partits. D’aquests cinc partits, amb prou feines registra una assistència secundària davant de St. Louis Blues. Ha intentat 4 remats a porteria en cinc partits, dels quals tres no han estat bloquejats. Per dades de MoneyPuck, les rematades tenen un xG de 0.085.

Ha estat tres partits com a healthy scratch veient els seus companys des de la grada. Ningú va dir que els inicis fossin fàcils, però és clar que, després de veure tot aquest històric estadístic, la situació amb Wright ara mateix està molt distant de ser la ideal per a un jugador en formació. Si agafem com a referència el darrer partit que disputa Shane Wright, el dia 23 contra Chicago, ho fa majoritàriament des de la quarta línia amb Ryan Donato i Brandon Tanev.

Shane té mig minut durant limitats espais del partit, per demostrar la seva vàlua, des d’una línia l’aportació de la qual no tendeix a ser determinant per a l’esdevenir del partit

Per dades de MoneyPuck, que està sent la bíblia d’aquest text, és amb ells amb qui ha compartit més temps de gel (16.3 minuts) en més duels (3). Però mentre els seus dos companys de línia disputen més de 10 minuts, Wright es queda en tan sols 5:51, fent una mitjana de 31.9 segons en els 11 shifts que disputa. Tant Donato com Tanev salten en 19 shifts amb més de 40 segons de mitjana per cadascun.

El somriure de Wright després de registrar el primer punt a l’NHL

Vegem la situació des dels dos prismes tant del jugador com de l’entitat.

La situació per a Shane Wright ara mateix és la següent: Té encara 18 anys pel que encara és considerat com Junior. A causa de l’acord NHL-CHL, compta amb 9 partits de prova a l’inici de temporada que no comptarien com a any complet de contracte. Si disputa més d’aquests 9 partits, és quan sí que arrancaria el seu primer any de contracte, cosa que ja obliga en certa manera a donar un ús majoritari al jugador, si no volen “cremar” un any de contracte per a una aportació gairebé nul·la.

A causa d’aquest acord NHL-CHL, Shane Wright no pot ser assignat pels Kraken a l’afiliat a l’AHL. Això es va fer com a mesura de prevenció per fomentar la formació en aquesta categoria (CHL, l’organització que engloba les tres principals competicions Junior al Canadà, l’OHL, WHL i QMJHL), dotar-la d’un nivell més alt i que els jugadors no donessin el salt de manera massiva a l’AHL a més aviat.

Per això, si Seattle decideix que no romangui a l’NHL, ha de tornar a Kingston, el seu equip a l’OHL, categoria on ja va ser nomenat ROY el 2020, i on va registrar uns molt bons números la temporada passada, de manera que pot no representar un repte actualment per al jugador però que permetria que sumés un major nombre de minuts sobre el gel per partit. Mantenir el to físic, mantenir el ritme competitiu, a risc de tenir un any sense aprenentatge al següent nivell.

Des de la perspectiva de Seattle: Estan en el seu segon any de vida a l’NHL, per la qual cosa encara no compten amb aquesta pressió històrica d’aconseguir resultats, sinó d’anar fent passos cap amunt desenvolupant la columna vertebral del futur, entre la qual es troba Shane Wright. Però disputar 6:50 minuts per partit és un bagatge molt limitat per a un jugador en desenvolupament, i ara mateix Seattle compta amb jugadors en la seva posició que estan tenint més rellevància, i els primers passos de temporada ens han fet una bona sensació de Seattle. A data de redacció d’aquest article, Seattle té un 3-3-2 en 8 partits, situant-se en el .500 en punts aconseguits, per la qual cosa indica que l’estructura de línies actual no ho està fent malament, i podrien aspirar a donar més d’un ensurt. Canviar-ho podria generar desajustos que poden impactar als resultats de l’equip. Per què han d’esperar més si poden assaborir les mels de l’èxit ara.

Matthew Beniers, un altre dels blocs fundacionals de futur per als Kraken, i que de fet actua en la mateixa posició que Wright, encara que actualment amb força més minuts per partit si és el cas, per la qual cosa s’espera que la dupla Beniers-Wright sigui aquest ‘1-2 punch‘ de les dues primeres línies ofensives tan important, i Beniers ja ha dit que li agradaria continuar desenvolupant-se amb Wright: “Tant si ho fem bé com si fracassem, ho farem junts, així que serà divertit”. Però ara mateix no és així.

Beniers està tenint minuts, està rendint bé, però no està sent acompanyat en aquest camí per Shane Wright

Sobre aquest tema s’ha escrit molt, s’ha debatut molt en xarxes, tant a Daily Faceoff, com a The Hockey News, entre altres mitjans de més rellevància i mitjans locals, i més que s’anirà escrivint, no hi hagi cap dubte. De tota manera, no és gens sorprenent aquesta situació, de fet el número u del passat Draft, l’eslovac Juraj Slafkovsky, també està trigant a veure com la seva producció estadística arrenca. Hem vist múltiples casos de desenvolupaments que estan prenent més temps, com en els Rangers amb Lafrenière & Kakko, el de Byfield als Kings, cada jugador té la seva corba d’aprenentatge en un context diferent.

Semblava que Wright trobava un bon espai a Seattle per la situació de l’equip, com potser Guenther a Arizona, Peterka a Buffalo, però si el temps sobre el gel no està sent elevat, prendre una bona decisió en aquest cas es presenta com a vital perquè es es troben en una fase clau del seu desenvolupament.