Connect with us

Prospectes

Eduard Sale, el proper “gran” prospecte txec

Eduard Sale serà un dels grans noms a la cerimònia de l’NHL Draft 2023. La seva gran temporada anterior i bon inici de l’actual campanya a l’Extralliga Txeca, ens fan preguntar-nos. Serà el proper gran golejador txec de la NHL?

Al Draft del 2022, David Jiricek va ser un dels prospectes més cobejats de la seva generació i va sortir seleccionat #6 pels Columbus Blue Jackets. Jiricek no és precisament el protagonista d’aquest article però comparteix la peculiaritat de ser un prospecte top, produït a les acadèmies d’hoquei gel txeques. Avui els focus d’atenció es posen sobre Eduard Sale, un atacant que sorprèn molts reclutadors de l’NHL i que apunta a ser la pròxima estrella en potència txeca, en ser seleccionada al Draft.

Txèquia té la peculiaritat de ser un país top a nivell d’hoquei gel encara que hi hagi una quantitat molt limitada d’accés a pistes de gel per als seus jugadors. Segons un report de Reuters publicat el 2018, en aquest país europeu hi ha 1 rink d’hoquei gel per cada 420 jugadors. Aquesta proporció 420:1 és gairebé quatre vegades més gran que la del país top de l’hoquei gel que li segueix aquest report de Reuters (Finlàndia, amb 1 rink d’hoquei gel per cada 121 jugadors). Aquesta falta de gel no ha detingut aquest país a l’hora de produir grans estrelles per a l’NHL. Milan Hejduk, Patrick Elias o Jaromir Jagr són exemples que aquest territori pot produir jugadors d’un nivell top mundial.

Jaromir Jagr / Foto: NHL.com

El nou gran prospecte txec

Eduard Sale és un RW nascut el març del 2015 que ha aprofitat molt bé els escenaris internacionals al llarg de la seva carrera júnior, deixant clar als reclutadors nord-americans que és un dels atacants amb més talent de la generació de Draft 2023. En els dos últims tornejos Hlinka Gretzky, Sale va aconseguir un total de 9 punts en 9 partits jugats i al mundial sub18, 2021-22, va obtenir 9 punts en 6 partits jugats.

Eduard Sale / Foto: IIHF.com

Eduard Sale és un atacant molt intel·ligent que sempre troba una bona posició dins del gel i té una habilitat de passada excel·lent, el que resulta que els seus companys de joc es beneficiïn en gran mesura quan ell està al gel. Però per si no n’hi hagués prou té un shot excel·lent que el fa poder marcar força gols.

Si analitzem una mica més a fons les estadístiques avançades d’Eduard Sale la temporada passada, corresponent a una campanya abans de la seva temporada de Draft (DY-1), ens trobem amb un jugador que simplement va dominar la lliga U20 de Txèquia. Va jugar aproximadament 21 minuts per partit, va aconseguir 89 punts en 39 partits i va contribuir directament (assistència primària o gol) al 68.5% dels gols totals de l’equip en els partits que va disputar.

Tot això va fer que per a l’actual temporada Eduard Sale es guanyés un lloc a la plantilla del primer equip de l’HC Kometa Brno, a la màxima categoria txeca d’hoquei gel. Aquesta sol ser una transició complicada per a molts jugadors però atès que la temporada passada Eduard ja havia debutat amb el primer equip i que la lliga U20 no representa cap competència per al jugador, el més probable és que Sale es mantingui a la plantilla del primer equip del Kometa.

Eduard Sale marca el seu primer gol de la temporada / Foto: @HCKometa Twitter

Fins a la data de redacció d’aquesta nota només portem 2 dates de competència a la màxima categoria txeca però ja Eduard Sale porta 1 gol i 1 assistència en 2 partits, amb el primer equip. Aquest registre no significa un èxit menor ja que Sale ha hagut de jugar a la tercera línia d’atac amb minuts de joc reduïts. Definitivament Eduard Sale serà un dels prospectes dels que més es comentarà amb el passar dels mesos i possiblement es converteixi en un dels noms més cobejats per a molts equips de l’NHL en la cerimònia del Draft 2023.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Prospectes