Connect with us

Prospectes

Pyotr Kochetkov, llest per conquerir l’NHL

Als seus 23 anys, Pyotr Kochetkov, està preparat per menjar-se l’NHL amb uns Carolina Hurricanes que són una potència actual i futura de la lliga.

En els darrers anys hem vist com els arquers russos han obtingut un estatus especial a l’NHL. Avui dia són arquers d’aquesta nacionalitat els que comanden l’esperança de copa d’equips històrics de la lliga. Andrei Vasilevsky (Tampa Bay Lightning), Igor Shestyorkin (New York Rangers), Alexander Georgiyev (Colorat Avalanche), Ilya Sorokin (New York Islanders) o Ilya Samsonov (Toronto Maple Leafs) són clars exemples d’equips contendents a la copa que tenen a arquers russos com les seves màximes assegurances de vida en aquesta aspiració.

Pyotr Kochetkov forma part d’una generació de Draft 2018 que promet ser una de les millors classes dels darrers anys a l’NHL. En aquesta generació podem trobar noms com Jack Hughes (New Jersey Devils), Trevor Zegras (Anaheim Ducks), Cole Caufield (Montreal Canadiens), Moritz Seider (Detroit Red Wings) o Matt Boldy (Minnesota Wild) que prometen acabar convertint-se en estrelles de la lliga. Però la qualitat no es limita només a jugadors de camp.

Pyotr Kochetkov després de ser seleccionat amb el pick #36 al Draft del 2018/ Foto: cardiaccane.com

Kochetkov forma part d’una ventrada d’arquers de la generació 2018 que prometen dominar la lliga en un futur proper. Noms com Spencer Knight (Florida Panthers), Dustin Wolf (Calgary Flames), Erik Portillo (Buffalo Sabres) o Ivan Konovalov (Edmonton Oilers) són goalies que, juntament amb Pyotr, probablement veurem comandar equips de NHL a curt termini.

Koochie” és un arquer que va passar pel sistema formatiu de l’AK Bars i posteriorment pel Dizel Penza. Va ser amb aquest últim equip que a molt curta edat va debutar a la VHL (lliga equivalent a l’AHL del sistema de lligues de la KHL). A la temporada 2018/19 el seu nom es va omplir de reflectors després de grans actuacions a la KHL, VHL i la Selecció U20 Russa pel que Carolina Hurricanes va apostar per ell amb el pick #36 del draft.

Kochetkov forma part d’una ventrada d’arquers de la generació 2018 que prometen dominar la lliga en un futur proper

Pyotr sempre va ser un arquer amb un estil agressiu, molta qualitat i personalitat d’estrella, però no va ser fins a la temporada 2021/22 jugant al Torpedo Nizhny Novgorod que realment va demostrar un salt qualitatiu important. Això li va valer perquè els Hurricanes apostessin per portar-lo a l’AHL on realment va dominar la lliga i va ser fonamental perquè els Chicago Wolves obtinguessin el títol de l’AHL.

Kochetkov com novell del mes a l’AHL / Foto: chicagowolves.com

Després d’un fugaç pas pels playoffs la temporada anterior amb els Carolina Hurricanes, aquesta temporada Kochetkov tindrà l’oportunitat de jugar com a rotació de Frederik Andersen i Antti Raanta mentre també disputa partits a l’AHL. Encara que és prematur i amb tan sols 23 anys Kochetkov té molt camí per recórrer a l’NHL, tot apunta que aquest arquer rus serà el porter del futur proper dels Canes.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Prospectes