Connect with us

Multimèdia

L’hoquei gel al cinema: Legend 17

Legend 17, o el que és el mateix els inicis a l’hoquei gel de Valeri Kharlamov, interpretat per Danila Kozlovsky. El Rus de descendència espanyola (Bilbao) és probablement un dels millors jugadors d’hoquei sobre gel a la història de Rússia. Estem davant una pel·lícula poc coneguda al món occidental ja que no es va fer gaire esforç a treure-la fora de les fronteres de Rússia. Estrenada el 2013 i dirigida per Nikolai Lebedev, ens mostra com a base principal de la pel·lícula un Valeri que a poc a poc va ascendint gràcies al seu joc al gel per acabar en el primer partit de la famosa Summit Series entre Rússia i Canadà al 1972 .

Valeri amb els seus companys de la selecció Russa: Foto: https://russianfilmhub.com/

L’inici de la pel·lícula ens trasllada al que possiblement va ser l’únic viatge de Kharlamov amb la seva mare a l’estat i ens mostra una visió “d’Espanya” el 1956 amb uns suposats Sant Fermines, ja que la Mare de Valeri era de Bilbao. Aviat la pel·lícula ens porta al gel on el jove Rus coneix Anatoly Tarasov que el mana a jugar al Zvezda, un equip de la ciutat de Chebarkul i on comença a destacar per tornar a Rússia per unir-se al tot poderós CSK de Moscou , més conegut com “L’Exèrcit Roig”. Tarasov posa a prova Valeri fins a portar-lo al límit per veure si és apte per jugar al seu equip.

També veurem la trama de com Valeri coneix i s’enamora de la que acabaria sent la seva dona, Irina Smirnova. Però sí que ens cenyim als esdeveniments reals que semblen a la pel·lícula, sens dubte la destitució d’Anatoly Tarasov poc abans de les Summit Series i com s’acomiada l’equip abans del viatge al Canadà és una de les més emotives.

En aquesta pel·lícula podem veure alguns dels exhausts entrenaments físics a què eren sotmesos els jugadors Russos d’aquella època

La trama final de la pel·lícula és sobre el primer partit davant el Canadà el dos de setembre de 1972 en la qual podem veure la duresa dels Canadencs davant els Russos i sobretot contra Valeri. Us podíem explicar el final de la pel·lícula però si heu llegit els articles sobre la història de Rússia a l’hoquei gel, sabreu el resultat del primer partit i si no, us deixem amb la incògnita, encara que a dia d’avui poder veure-la encara que sigui doblada al català o castellà és una tasca difícil.

Trailer de Legend 17

Aquesta és una pel·lícula de culte a Rússia i està considerada com una de les millors en la història del cinema. Sens dubte la vida de Kharlamov, bé mereixia una pel·lícula.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Multimèdia