Connect with us

Multimèdia

L’Hoquei gel al cinema: Youngblood

A finals de gener del 1986 s’estrenava aquesta pel·lícula dirigida per Peter Markle i protagonitzada per Rob Lowe, Patrick Swayze i Keenu Reaves entre d’altres, en què ens expliquen la història d’un jove granger de Nova York, Dean Youngblood (Rob Lowe) que marxa al Canadà per intentar aconseguir el seu somni de jugar a l’NHL. Des del principi de l’arribada a l’equip canadenc dels Hamilton Mustangs, Dean comença a destacar i fer-se notar.

Aviat trobareu connexió amb Derek (Patrick Swayze) que serà el seu mentor a l’equip. Però no tothom li dóna la benvinguda amb bons ulls. Carl Racki, jugador una mica violent i interpretat per George J. Finn que al seu torn va ser jugador d’hoquei gel a la vida real, veu perillar el seu lloc fins al punt que aconsegueix involucrar Dean en una baralla al gel per deixar-ho KO.

Robe i Keanu en una de les escenes de la pel·lícula | https://talkfilmsociety.com/

Amb Carl fora de l’equip, part de la temàtica de la pel·lícula mostra les bromes que ha d’aguantar Youngblood a l’equip. També acabarà enamorat de la filla de l’entrenador i fins i tot una propietària dels apartaments on viuen part dels jugadors que intenta lligar amb cadascun d’ells. Mentre Dean segueix prosperant a l’equip, en un partit contra el nou conjunt de Carl Racki, aquest últim envia a l’hospital a Derek, el que fa que Dean es replantegi seguir jugant a l’hoquei gel i decideix tornar a casa seva on el seu pare li ensenya a lluitar al gel. La resta de la pel·lícula es centra en un partit final davant de l’equip de Carl Racki.

Rob Lowe va haver d’aprendre a patinar des de zero, cosa que el va incomodar al principi però que va acabar apreciant

Aquesta pel·lícula va passar sense pena ni glòria pels cinemes. Es podia considerar una pel·lícula a l’estil de Goon, on prevalen les baralles més que el propi joc on un grup de jugadors adolescents els encanta l’hoquei i el sexe. Rob Lowe va haver d’aprendre a patinar des de zero, cosa que el va incomodar al principi però que va acabar apreciant. “No m’agrada cap esport on ja estiguis esgotat quan hagis acabat de posar-te l’equip. Però dit això, una vegada que em vaig posar l’equip i vaig estar al gel, em va encantar” va arribar a comentar Rob.

En defensa d’aquesta pel·lícula, es podria dir que es va utilitzar molta gent relacionada amb el món de l’hoquei sobre gel per assessorar Peter Markle per portar aquesta cinta a la gran pantalla.

Et pot interessar…

More in Multimèdia