Connect with us

Prospectes

NTDP: construint el futur de l’hoquei gel estatunidenc

Els Estats Units s’han convertit en un important productor de talent a l’NHL. A l’avantguarda d’aquest desenvolupament de talent hi ha el NTDP, un programa especialitzat en formació de talent d’alta gamma per a l’NHL.

Encara que no és un secret que les plantilles de l’NHL segueixen estant conformades majoritàriament per jugadors canadencs, els Estats Units són una força productora de talent que any rere any busca equilibrar la balança.

Aquesta balança, si bé és cert, es pot mesurar en quant a quantitat de jugadors, també es pot mesurar en quant a la qualitat d’aquests jugadors. Aquí és on entra en escena la fàbrica de talent de gamma alta més important dels Estats Units.

National Team Development Program o NTDP

El NTDP, o Programa de Desenvolupament de l’Equip Nacional, és un programa dirigit per USA Hockey que té com a objectiu desenvolupar els millors jugadors d’hoquei gel dels Estats Units. El programa compta amb dos equips, un per a jugadors menors de 17 anys i un altre per a jugadors menors de 18 anys. Els jugadors del NTDP s’entrenen i juguen junts durant tot l’any, i també competeixen entre si en una sèrie de jocs i tornejos. El NTDP és membre a tota regla de la USHL. Amb la diferència que tenen dos equips (U17 i U18) que es registren a la classificació com un de sol (Team USA).

Els 17 equips de la USHL juguen un total de 60 partits. En el cas del NTDP, l’equip U17 juga aproximadament 35 i l’equip U18 juga aproximadament 25 jocs.

Equip NTDP / Foto: usahockey.com

Aquest programa nord-americà ha tingut molt èxit en el desenvolupament de jugadors que després juguen a l’NHL. De fet, més de 300 jugadors que han passat pel NTDP han estat seleccionats per equips de l’NHL al Draft i les xifres no deixen de créixer any rere any. Alguns dels exalumnes més destacats del NTDP inclouen Patrick Kane, Auston Matthews i Jack Eichel.

Els equips del NTDP tenen per casa Plymouth, Michigan. El centre d’entrenament i l’estadi local del NTDP és l’USA Hockey Arena. L’estadi és una instal·lació de darrera generació que compta amb dues pistes de gel de la mida de la NHL, una sala de peses i una sala d’entrenament

USA Hockey Arena / Foto: detroitsports.org

La ubicació del NTDP a Plymouth és ideal per diverses raons. En primer lloc, està ubicat en una posició accessible als Estats Units, cosa que facilita que jugadors de tot el país assisteixin al programa. En segon lloc, la zona té una forta tradició d’hoquei gel, amb diversos programes d’èxit a l’hoquei de secundària i universitari.

A banda de la producció de jugadors, aquest programa ha ajudat a elevar el nivell de l’hoquei als Estats Units. El NTDP és un gran exemple de com un programa ben organitzat pot ajudar a desenvolupar joves atletes i construir una sòlida cultura de l’hoquei gel.

Els candidats a formar part d’aquest programa són observats i avaluats durant dos anys

El NTDP és un programa molt exclusiu i no és fàcil per als jugadors formar part de l’equip. Els candidats a formar part d’aquest programa són ullejats avaluats durant dos anys abans d’arribar al NTDP.

La culminació del procés de scouting de dos anys és un Campament Anual d’Avaluació NTDP, on s’accedeix per invitació. En acabar aquest torneig, els nous jugadors de l’equip Sub17 seran seleccionats.

Jerseys del NTDP / Foto: usahockeyntdp.com

Els jugadors més importants que ha desenvolupat aquest programa en els darrers anys inclouen noms com:

  • Jack Hughes, Draftejat # 1 en 2019 per New Jersey Devils
  • Trevor Zegras, Draftejat # 9 en 2019 per Anaheim Ducks
  • Cole Caufield, Draftejat # 15 en 2019 per Montreal Canadiens
  • Jake Sanderson, Draftejat # 5 en 2020 per Ottawa Senator
  • Matty Beniers, Draftejat # 2 en 2021 per Seattle Kraken 
  • Luke Hughes, Draftejat # 4 en 2021 per New Jersey Devils
  • Sasha Pastujov, Draftejat # 66 en 2021 per Anaheim Ducks
  • Logan Cooley, Draftejat # 3 en 2022 per Arizona Coyotes
  • Frank Nazar, Draftejat # 13 en 2022 per Chicago Blackhawks

En aquest NHL Draft del 2023, que se celebrarà en menys d’un mes a Nashville, el programa de desenvolupament de talent nord-americà no ens decebrà amb el talent que ha produït.

Will Smith (C), Gabe Perreault (RW), Ryan Leonard (C) i Oliver Moore (C) són talentosos jugadors que estan cridats a ser els referents de la generació 2023 del NTDP. Aquests quatre noms molt probablement siguin de gran importància en el futur de quatre equips de l’NHL.

Will Smith / Foto: dailyfaceoff.com

El NTDP es destaca com un exemple notable d’un programa ben organitzat que consistentment produeix talent d’alta qualitat als Estats Units. Amb els seus dos equips Sub 17 i Sub 18 anys, el NTDP nodreix i desenvolupa els millors jugadors d’hoquei gel dels Estats Units que més tard es transformen en estrelles de la NHL.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Prospectes