Connect with us

Prospectes

Com funciona la USHL?

Cada cop més la via nord-americana per arribar a la NHL va guanyant nous adeptes.

Si bé és cert la CHL és el camí més popular per arribar a l’NHL i per tant és la lliga Junior que sol atrapar més les mirades dels fanàtics, la USHL no deixa de guanyar popularitat entre els millors talents joves de l’hoquei gel.

Fundada el 1947, la United States Hockey League (USHL) és la principal lliga juvenil d’hoquei sobre gel de l’organització USA Hockey. Aquesta competència consta de 16 equips ubicats al mig oest dels Estats Units i els jugadors que tenen entre 16 i 21 anys són elegibles per jugar-la. La USHL és una competició completament amateur i aquest és el seu major avantatge competitiu davant de la CHL, ja que els seus jugadors són elegibles per jugar a la NCAA.

Mapa dels equips de la USHL / Foto: eliteprospects.com

Organitzacionalment la USHL es divideix en dues conferències, Conferència Est i Conferència Oest, amb 8 equips a cadascuna. El millor equip de la temporada regular s’emporta cap a casa seva la Copa Anderson però la temporada no acaba aquí, ja que també es disputen uns playoffs que tindran com a resultat el veritable campió de la temporada. El guanyador d’aquests playoffs és coronat amb la Clark Cup i posseirà el títol del millor equip de la USHL.

La USHL és una competició completament amateur i aquest és el seu major avantatge competitiu davant de la CHL

Una gran particularitat d’aquesta lliga és que aquí hi participa l’equip USNTDP. Aquest equip és un programa de desenvolupament de talent elit per a jugadors U18 estatunidencs que té com a objectiu potenciar i desenvolupar les futures estrelles d’aquest país que triomfaran a l’NHL.

USNTDP / Foto: usahockeyntdp.com

The American Path

Per arribar a l’NHL hi ha diverses rutes, però les més populars per als jugadors nord-americans són:

  • 1– La Ruta Canadenca: Jugant en alguna lliga de la CHL fins a fer el salt a una lliga professional.
  • 2- La Ruta Nord-americana: Comunament jugant a la USHL, després a la NCAA i posteriorment fer el salt a una lliga professional.

Avui dia aquesta Ruta Estatunidenca està gaudint d’un auge de popularitat especial. En els recents anys, la USHL juntament amb la NCAA, han aconseguit robar-li moltíssimes de les superestrelles canadenques a la CHL.

Dins dels casos més destacats, surt a la llum el nom d’Adam Fantilli. Aquest atacant canadenc, malgrat ser elegible per jugar l’OHL, va preferir jugar dues temporades amb els Chicago Steel de la USHL per després jugar hoquei universitari amb els Michigan Wolverines. Avui dia Adam Fantilli és un dels prospectes més cobejats per al Draft d’entrada 2023 i una superestrella de la NCAA Hockey.

Adam Fantilli / Foto: FCHockey.com

La història de Fantilli es torna a repetir ja que un dels millors talents del Draft del 2024, Macklin Celebrini, també ha triat la Ruta Nord-americana sobre la Ruta Canadenca per arribar a l’NHL.

En general els jugadors tenen de prendre aquesta tan difícil decisió a molt curta edat ja que si juguen tan sols un partit a la CHL, automàticament perden l’elegibilitat per poder jugar hoquei universitari a la NCAA.

La USHL en conjunt amb la NCAA han convertit la Ruta Nord-americana (Estatunidenca) en una opció tan popular que fins i tot els millors joves canadencs estan preferint-la abans que jugar a la CHL. En conjunt aquestes dues lligues cada vegada veuen més prospectes elit passar pels seus equips i amb el gran plus d’un títol universitari, aviat es podria convertir en la manera més popular d’arribar a l’NHL

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Prospectes