Connect with us

Prospectes

Des de la Badia: Connor Bedard, l’esperança dels enfonsats

Aquest proper draft de la temporada 2022-2023 ens porta una plètora de jugadors espectacular. Tenir una elecció en qualsevol de les 10-20 primeres eleccions ja serà un premi en si, però esperant per davant de tots ells hi ha un noi que ha deixat bocabadats a tots els fans de la WHL, el seu nom és Connor Bedard, i és el proper fenomen canadenc.

Connor Bedard és nadiu de Vancouver, Canadà. El seu nom va començar a guanyar fama entre l’afició canadenca quan se li va dedicar un article a ‘The Hockey News‘ descrivint-lo com el futur de l’hoquei sobre gel. Un any més tard, va passar una cosa que mai abans no s’havia donat. Se li va concedir el permís excepcional per jugar un any abans a la WHL (Western Hockey League). Va ser escollit el #1 al draft de la WHL pels Regina Pats el 2020.

En la seva primera temporada, en què va ser cedit a Suècia per la problemàtica del COVID, després de tornar a la WHL va anotar 12 gols i 16 assistències en tan sols 15 partits. Números sense precedents per a un rookie, i encara més espectaculars considerant que només tenia 15 anys.

Bedard amb els Pats

La temporada passada Bedard va trencar més registres. Jugador més jove de la història a la WHL a anotar 50 gols o més, i es va convertir en tan sols el tercer jugador amb 16 anys que anotava 100 punts o més, cosa que no es feia en més de 20 anys a la WHL. Però aquí no s’acaba la cosa, a nivell internacional Bedard va tenir un impacte immediat amb la selecció U20 de Canadà, equip complicadíssim d’arribar a plantilla, i en què Bedard ho ha aconseguit amb tan sols 16 anys. Va anotar 4 gols en un partit contra Àustria dels WJC, trencant un registre de Wayne Gretzky. Durant aquest estiu va acabar guanyant la medalla d’or amb Canadà després d’anotar 8 punts en 7 partits.

Estil de joc

Bedard és un jugador extremadament hàbil i posseeix totes les característiques ofensives que una franquícia demanaria a un prospecte superestrella.

Highlights de Bedard

El seu patinatge és molt bo, capaç de canviar direcció fàcilment, molt àgil per poder esquivar càrregues de possibles rivals i sempre movent els peus.

El seu tir és excepcional, al nivell dels millors prospects que s’han vist. Alguns analistes ho consideren com el jugador que no ha estat escollit en draft amb millor tir que no han vist mai. Altres fins i tot diuen que té un tret que ja seria dels millors del món, i si, incloent-hi l’NHL. Té una mecànica de tir única. Encara no fa servir gaire el seu tir “one-timer” però segur que no trigarà a ensenyar-lo més a l’NHL a mesura que tingui menys espai i temps per prendre decisions.

La seva creació de jugades també és molt bona encara que Bedard peca una mica de voler fer-ho tot a Regina. Per ser justos els seus companys ni s’acosten al seu nivell i l’únic que li ha pogut seguir una mica l’estela és el talentós Tanner Howe del draft del 2024. És una pena veure Bedard en un equip tan pobre on els rivals tenen clara la tasca de posar-li dos rivals tan sols a ell, cosa que li limita força al seu joc (i a qualsevol li passaria el mateix).

Les seves mans també són excel·lents, capaç de fer multitud de regats, enganys i el que sigui necessari per tornar bojos als defensors

L’hoquei IQ, terme donat per processar el que passa al gel i prendre decisions basats en això també està a un nivell notable. Es nota veient-lo jugar que sap predir el que faran els seus defensors rivals i desajustar-los basat en això. Tot i no ser un geni com per exemple ho és Kucherov, això no li pararà en el seu camí a superestrella. Ja ha anotat diversos gols de bonica factura i estic segur que aquest any en deixarà uns quants més.

I com a gairebé tots els prospectes d’aquestes edats el joc defensiu és el que va més fluix i on ha de millorar, però la veritat és que a la seva edat i amb els atributs que posseeix és millor que desenvolupi les seves habilitats ofensives. El joc tàctic i defensiu arribarà durant l’NHL, tampoc no hi ha dubtes que arribarà a ser com a mínim un jugador de la mitjana en aquests aspectes.

Bedard jugant amb la selecció canadenca

Connor Bedard pot jugar tant de “Center” com de “Winger” però se li està formant per ser C a l’NHL, la qual cosa augmenta encara més el seu valor de cara al draft.

Projecció

Per tots els atributs esmentats anteriorment, el contracte de Matvei Michkov amb SKA (fins als 21 anys) i la situació política amb Rússia no s’espera que tingui competició pel lloc #1 al draft, i serà una peça que canviï el rumb de la franquícia afortunada (Chicago?) de poder fer-se amb ell.

Pel que fa a l’NHL, Bedard projecta com una superestrella amb un impacte similar al del jove Stamkos o l’actual Matthews. Més de 50 gols i assistències per temporada són prediccions realistes.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Prospectes