Connect with us

Prospectes

NHL Draft 2023: el perill dels prospectes russos

Els prospectes russos hauran d’afrontar un context incert durant l’NHL Draft 2023. La potencial superestrella Matvei Michkov estarà sota els reflectors durant la cerimònia del Draft.

Per a ningú és un secret que Rússia és un dels països més importants al món de l’hoquei gel. En aquesta nació any amb any es desenvolupen diversos dels millors jugadors d’hoquei sobre gel del món i és per això que juntament amb Canadà van al capdavant quant a la conquesta de Medalles d’Or Olímpiques.

La generació russa 2023 per al Draft de l’NHL no n’és l’excepció i hi ha talentosos joves cobejats per equips d’Amèrica del Nord com: Matvei Michkov, Daniil But, Mikhail Gulyaiev, Timur Mukhanov, Alexander Rykov o Dmitri Simashev que esperen amb ànsies ser seleccionats per algun equip de l’NHL.

Timur Mukhanov / Foto: hfboards.com

El problema principal per això és que en raó de la guerra, l’NHL ha trencat tota relació amb la KHL (principal lliga d’hoquei sobre gel rus). Aquesta manca de relació fa que les transferències entre equips russos – nord-americans sigui una “terra de ningú” en aquest moment. Els equips de l’NHL que seleccionin russos podrien veure’s a l’escenari en què aquests jugadors mai no puguin arribar a jugar a Amèrica del Nord.

A aquesta por de la “no arribada de russos a la lliga” li podem sumar la polèmica viscuda mesos enrere amb les targetes de servei militar falses. Aquesta polèmica va ocasionar que l’estrella de Minnesota Wild, Kirill Kaprizov, protagonitzés una escapada de Rússia a l’estil “Guerra Freda” per la preocupació de represàlies per part del govern.

Un cas més greu i polèmic dins d’aquestes butlletes militars va ser el de l’arquer Ivan Fedotov que després d’intentar viatjar als Estats Units per unir-se a Philadelphia Flyers va ser capturat i enviat a complir el servei militar a una base a l’àrtic rus.

Per acabar, i per acabar d’enredar encara més l’escenari, la majoria d’equips de la KHL són propietat de la classe oligarca russa i tenen forts llaços amb empreses estatals i/o llaços amb divisions militars d’aquell país.

El Cas Michkov

La generació russa que està disponible per a l’NHL Draft del 2023 és plena de talent jove que crida moltíssim l’atenció dels grans equips de l’NHL, però sens dubte, el nom de Matvei Michkov destaca sobre la resta.

Matvei Michkov és el millor talent rus des d’Alexander Ovechkin i un possible talent generacional que qualsevol equip del món voldria tenir. La temporada passada, aquest talentós RW va passar per les 3 categories més importants de l’hoquei rus (MHL, VHL i KHL), marcant una gran diferència en els seus equips, però on realment va acabar de convèncer els caçatalents va ser quan va arribar a l’HK Sochi.

Matvei Michkov en HK Sochi / Foto: NHL.com

Michkov va arribar a préstec al HK Sochi procedent del SKA, a la recerca de guanyar experiència en el gel de la KHL. Des de la seva arribada es va notar que aquest jove és diferent i malgrat tan sols tenir 18 anys mai va desentonar a les primeres línies ofensives de Sochi, aconseguint 20 punts en 27 partits. ¡Impressionant per a un jugador de 18 anys a la segona millor lliga d’hoquei gel del planeta!

La polèmica amb Matvei no és el seu talent, sinó la seva nacionalitat. Sembla que el context actual de Rússia i les complicacions contractuals compliquen moltíssim l’arribada d’aquesta joia a l’NHL

En aquest moment Matvei Michkov té un contracte amb SKA St. Petersburg fins a finals de la temporada 2025-2026. Cosa que complica una mica més la situació és que les relacions entre l’NHL i la KHL estan totalment trencades.

Matvei Michkov en el SKA / Foto: Outkick.com

L’única manera que Michkov arribi abans que finalitzi el contracte a la KHL és que l’SKA accepti una sortida i Michkov compri (buyout) el contracte actual de KHL. El problema amb aquesta opció és que cap equip de l’NHL no pot col·laborar econòmicament amb aquest buyout sinó que és el mateix Matvei el que ha de posar els seus diners per a aquest procés.

Esperar fins a finals del 2026 podria no ser un problema, ja que la gran majoria de prospectes es desenvolupen uns quants anys fora de l’NHL abans d’arribar a la lliga. A causa del gran potencial de Michkov, la por gegantina que inunda els equips de l’NHL és que l’SKA li ofereixi una extensió de contracte “irrebutjable que podria significar que mai veurem aquest jugador a l’NHL.

Dos fets que afegeixen més llenya al foc són que; El propietari del SKA Saint Petersburg és la geganta empresa d’energia Gazprom, la qual té estrets llaços amb el govern actual rus; D’altra banda, hi ha la desafortunada història que el pare de Matvei Michkov va ser trobat mort a inicis d’abril sota “circumstàncies inexplicables”. Tot això alimenta una conspiració polèmica al voltant d’un jove de 18 anys que només vol jugar a l’hoquei.

El talent de producció d’estrelles d’hoquei sobre gel de Rússia és innegable, però el cert és que avui més que mai estem més a prop del que l’NHL vivia a la Guerra Freda. Els equips es pensaran molt en seleccionar jugadors d’aquesta nacionalitat i probablement els equips amb millors llaços de relació amb Rússia trauran gran avantatge d’aquesta situació. Sens dubte el prospecte que estarà sota tots els focus d’atenció serà Matvei Michkov atesa la seva etiqueta de talent generacional potencial.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Prospectes