Connect with us

NHL

Erik Karlsson ressorgeix a l’NHL

L’actualitat dels Sharks no pot aturar la gegantina campanya personal d’Erik Karlsson, sent el gran favorit per obtenir el títol de millor defensor de la temporada. Es quedarà Karlsson a San Jose o buscarà altres aires a l’NHL?

Erik Karlsson va arribar als San Jose Sharks la temporada 2018-19 causant gran enrenou a la lliga i generant gegantines expectatives, col·locant l’equip californià com un dels favorits a aconseguir l’Stanley Cup. Avui la temporada 2022-23 la realitat de San Jose Sharks és una altra, són un dels pitjors equips de l’NHL, però el defensor Karlsson brilla amb llum pròpia.

El defensor de 32 anys ha signat la millor temporada de la seva carrera a l’NHL amb 101 punts en 82 partits i tenint clares aspiracions d’aconseguir el tercer Trofeu Norris. Aquest exercici sens dubte alegra tots els amants de la NHL ja que Karlsson ha estat un dels grans consentits dels fans i des que va arribar a Sharks no havia pogut mostrar ell perquè se’l considerava un dels millors defensors del món.

Foto: Erik Karlsson / Per: NHL.com

Amb aquesta campanya de 100 pts, Karlsson va aconseguir convertir-se en el sisè defensor de la història en arribar a tres dígits en punts durant una temporada regular a l’NHL i és el primer a aconseguir-ho des del 1992.

Després d’aquesta increïble temporada ofensiva, la seva candidatura al Trofeu Norris (trofeu atorgat anualment al millor defensor de la temporada) se solidifica i ell que acabi vencedor només dependrà, novament, de quin és el nivell de tolerància en la seva dèbil defensiva.

Això vol dir que un altre any més es posarà en polèmica els criteris que haurien de tenir més pes en atorgar aquest trofeu. Aquesta polèmica ve del com els defensors amb molts punts anotats i dominants a l’atac solen emportar-se aquest trofeu sobre altres defenses que són dominants en el factor netament defensiu. Un exemple concret d’aquests dos perfils és el cas d’Erik Karlsson (dominant en joc ofensiu i de transició) vs Jones Siegenthaler (defensor de New Jersey Devils dominant en el joc defensiu).

On és el futur d’Erik Karlsson?

Sigui nomenat com a millor defensor de la temporada o no, per a ningú és un secret a veure Erik Karlsson aixecant la copa amb San Jose Sharks sembla ser un somni utòpic donat el moment en què es troba l’equip de Califòrnia. Després d’una campanya tan extraordinària és normal que els Sharks busquin una sortida del jugador quan el seu valor de mercat s’ha revaloritzat. El contracte de $11,500,000 de Karlsson és una de les grans barreres a un potencial traspàs però amb algunes sortides algun equip que aspiri a l’Stanley Cup podria fer-se amb aquest gran defensor. Quines podrien ser les destinacions per a Karlsson?

  • Ottawa Senators

Els romàntics de l’hoquei i els fans dels Senators estarien molt complaguts en veure el retorn d’Erik Karlsson a l’equip de la capital canadenca. Els Ottawa Senators estan en una etapa on volen tornar a ser competitius i aquesta temporada es van quedar a pocs punts d’aconseguir els Playoffs. El core defensiu és interessant amb jugadors com Jake Sanderson, Thomas Chabot Jakob Chychrun. Definitivament incorporar a Karlsson podria donar-los aquest extra que necessiten per tornar a enamorar els seus fans a Playoffs.

Foto: Erik Karlsson als Ottawa Senators / Per: puckprose.com
  • Buffalo Sabres

Els Sabres són un altre equip que li falta molt poc per realment aspirar a competir en els Playoffs de l’NHL. Tenen un equip altament competitiu a l’atac i al llarg dels últims anys s’han posat com a objectiu construir des de la defensa amb talent excepcional, seleccionant amb els seus més alts picks perfils com Rasmus Dahlin i Owen Power. Afegir el talent veterà de Karlsson a un core defensiu tan prometedor, podria ser l’últim pas per ser un equip constant en els Playoffs de la NHL.

Foto: Owen Power i Rasmus Dahlin / Per: hockeysverige.se

Aquestes són només dues possibilitats de les moltes que podria tenir el defensor de 32 anys per a la temporada següent. Sens dubte el talent de Karlsson i l’afecte que els fans li tenen, el converteixen des de ja en un dels jugadors a seguir de prop quan la finestra de traspassos es torni a obrir a la millor lliga d’hoquei sobre gel del món.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in NHL