Connect with us

Multimèdia

L’Hoquei gel a la pantalla: Ice Pilots

Portada de la serie ice Pilots. Se ve a cinco hombres que trabajan para la empresa.

La Copa Stanley és el trofeu més difícil de guanyar de les quatre lligues esportives principals dels Estats Units. Per començar, és l’únic el nom del qual és més famós que el de la competició en la qual es guanya.

Per exemple, encara que no seguisques el futbol americà, hui dia tothom sap què és la Super Bowl, però no podem esperar que la gent que no n’és fan sàpia que al trofeu que va guanyar el xicon de la Taylor Swift li diuen Vince Lombardi (m’ho acaba de dir la Viquipèdia). A l’hoquei, la tassa de Lord Stanley de Preston (16é comte de Derby i governador del Canadà a finals del segle XIX), amb quasi un metre d’alçada i 16 kg de plata i níquel, dona nom a tot el que té a veure amb la post-temporada esportiva. Res pot eclipsar la seua lluentor.

La autora de este artículo con su amiga Vaaisali viendo la Stanley Cup en el Hockey Hall of Fame.
Mireu com brilla…

Podreu imaginar, aleshores, l’emoció dels pilots de l’empresa canadenca Buffalo Airways, quan els van dir que els volien contractar per fer un tour amb la Copa entre diverses poblacions allunyades del Saló de la Fama i que no tenen moltes oportunitats de veure-la: Fort McMurray (Alberta), Yellowknife (Territorios del Noroeste) i Whitehorse (Yukon).

A l’hoquei gel, la tassa de Lord Stanley de Preston dona nom a tot el que té a veure amb la post-temporada esportiva. Res pot eclipsar la seua lluentor

El programa

I qui és l’empresa Buffalo Airways i per què parle d’ells en la meua columna mensual sobre l’hoquei als mitjans? Doncs perquè són els protagonistes d’un programa: Ice Pilots. Durant les sis temporades d’aquest reality show, emés entre 2009 i 2014, seguim les aventures dels pilots i la tripulació d’aquesta empresa amb seu a Yellowknife, la capital dels Territoris del Nord-oest, que fan servir avions de la Segona Guerra Mundial per portar passatgers per les zones més despoblades del segon país més gran del món.

Un hombre vestido de verde sentado en un avión. En el asiento de al lado, la Stanley Cup, con el cinturón puesto. El hombre le lee una revista y la rodea con el brazo.
No he vist mai un home més feliç que el director d’aquesta aerolínia llegint una revista a la Copa Stanley.

En el capítol nou de la segona temporada, podem veure com a director s’esforça per aconseguir el contracte per transportar Stanley i, una vegada l’ha aconseguit, com organitza un torneig de penaltis per veure qui obtindrà l’honor d’anar a l’avió amb ella. I l’emoció quan, per fi, poden veure el trofeu, no cal dir-ho, sempre acompanyat de Phil Pritchard, el Keeper of the Cup.

A més a més, el capítol ens ofereix imatges precioses de la gent de les ciutats que visiten apropant-se a veure-la i una miqueta d’informació molt interessant sobre com s’ha de cuidar la Copa després d’un dia dur de faena com aquest, que inclou deixar-se tocar per molta gent i fins i tot seure al seient del copilot d’un avió: amb una dutxa relaxant a la tina de l’hotel.

Foto de la la cabina del piloto de un avión, donde se puede ver a la Stanley Cup en el asiento de copiloto, con los auriculares rodeando el primero círculo.
Cordeu-vos els cinturons, que és el primer vol del nostre nou pilot…

Una prova més de la importància de l’hoquei gel (i tots els seus símbols) per a la gent del Canadà. I de l’impacte que té la Copa per a qualsevol persona que seguisca l’hoquei. Una experiència que aquests pilots no oblidaran mai, de segur.

El programa es pot veure ara mateix en Amazon Prime, doblat o amb subtítols.

Et pot interessar…

Fan de los Pittsburgh Penguins (y de las pelis malas sobre hockey).

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Multimèdia