Connect with us

Off Topic CAT

Turisme d’Hoquei: el Saló de la Fama de l’Hoquei gel

Si hi ha un lloc que tot fan de l’hoquei gel ha de visitar si es troba a Toronto és el Saló de la Fama o el Hockey Hall of Fame. Aquesta institució compleix una doble funció com a museu d’història de l’hoquei i organisme que reconeix persones, ja siguin jugadors o no, que han destacat en aquest esport o han contribuït al seu desenvolupament.

Què veure

La autora junto con una equipación femenina de hockey de España.

El museu inclou una extensa combinació d’exhibicions i àrees interactives, incloent-hi una recreació del vestuari dels Montreal Canadiens al Fòrum de Mont-real, una col·lecció d’equipacions del món (la d’Espanya té sang i tot…), exposicions d’objectes interessants (com el pal del conductor de Zamboni que guanyà els Leafs en 2020 o els guants que portava Sidney Crosby quan va marcar el Golden Gold a Vancouver ) i jocs on poder enfrontar-se a porters de calibre o fingir ser analista d’hoquei a la tele.

Quan jo vaig ser-hi a més hi havia una exposició especial sobre Howe i Gretzky, explicant les seves trajectòries i mostrant objectes personals de tots dos. Tot i que aquesta exposició no hi és, dóna una idea del tipus d’instal·lacions temporals que organitza el museu.

La Stanley Cup.

No obstant això, no hi ha dubte que la joia de la corona és l’Esso Great Hall, on es guarden retrats de totes les persones que formen part de l’HHOF, així com tots els trofeus principals de l’NHL. I, al fons, al centre, l’Stanley Cup. Ja només per això val la pena l’entrada. Diuen que fins i tot la pots tocar (si no ets supersticiós i si no vas el 2020, com vaig fer jo, que no em van deixar tocar-la per si li passava el COVID).

Al costat, hi ha una saleta on es guarda l’original, la copa que Lord Stanley of Preston va donar al segle XIX, juntament amb una col·lecció d’anells de campions.

Com no, fora hi ha també una botiga on poder comprar coses dels teus equips favorits (menys postals, no sé per què no en tenen).

Planifica la teva visita

L’edifici, una antiga seu del Banque de Montreal (preciós!), es troba a Yongue Street, un dels carrers principals de Toronto, cosa que facilita molt arribar des de qualsevol lloc i incorporar-lo a qualsevol visita turística que es faci de la ciutat. Jo vaig arribar caminant des de Union Station (uns cinc minuts depenent de la porta per on aconsegueixis sortir de l’estació), a la qual es pot arribar a GO Train o metro. A més, la mateixa estació està connectada amb el museu pel passeig subterrani que recorre el centre de Toronto i que recomano fer servir a l’hivern.

La portería en la que se marcó el Golden Goal y los guantes que llevaba Sidney Crosby. De fondo, una foto del mencionado jugador justo después de marcar.

Direcció: Brookfield Place, 30 Yonge Street, Toronto, Ontario M5E 1X8

Preu: L’entrada normal són 25$ (uns 17€), els menors de 13 entren per 15$ (uns 10€), els més grans de 65 per 20$ (uns 14€) i els menors de 3 gratis. Si compres l’entrada per endavant, et donen un detallet (en el meu cas, em van donar un paquetet de cartes d’hoquei).

Horari:

  • Estiu, Nadal i Setmana Santa: de 10 a 18
  • Tardor, hivern i primavera: de 10 a 17

El consell particular de l’Ana

La pàgina web diu que la visita dura unes dues hores, però jo, que sóc una friqui i em llegeixo tots els cartells, en vaig estar gairebé quatre. Això ja depèn de cadascú, però jo recomano almenys passar per totes les exposicions, perquè a totes hi ha una mica de valor. A més, l’entrada és tot el dia i es pot entrar i sortir en qualsevol moment.

Us deixo la pàgina web oficial.

Et pot interessar….

Fan de los Pittsburgh Penguins (y de las pelis malas sobre hockey).

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Off Topic CAT