Connect with us

Multimèdia

L’Hoquei gel a la pantalla: Battle of the Blades

Totes les televisions públiques han de tenir la seva reality show de ball, si és possible, amb gent famosa al país. A l’Estat Espanyol vam tenir molts anys el Mira quién baila! i acaba de començar Baila como puedas. Quan vivia al Canadà, vaig descobrir una meravella: la tele pública tenia el seu propi programa de ball, però és clar, ho havia de fer una mica diferent, més canadenc.

I què hi pot haver més canadenc que una parella d’atletes d’hoquei gel / patinatge sobre gel? Absolutament res. I així va néixer Battle of the Blades, el programa del qual us vull parlar avui.

La idea d’ajuntar atletes d’hoquei gel i patinatge artístic va ser un èxit total

El 2009, algú a la CBC amb un cervell galàctic va decidir ajuntar parelles de jugador o jugadora d’hoquei gel amb un patinador o patinadora, fer que s’aprenguessin programes de patinatge artístic i posar-los a competir davant d’una audiència en directe. A més, cada parella competia per recaptar diners per a una causa benèfica. Es va emetre fins al 2013, quan es va cancel·lar. El 2019, va tornar per a un cinquena temporada i va ser renovat per a una sisena el 2020.

En aquestes sis temporades va comptar amb Ron MacLean com a presentador, que potser us soni de Hockey Night in Canada, i va ajuntar una sèrie de personalitats del món del patinatge i de l’hoquei. Com aquí venim al que venim, em centraré en la part de l’hoquei gel, però que sapigueu que per aquí han passat campions i campiones de patinatge de moltíssim nivell, tant com a participants com com a jurat.

Tessa Virtue i Scott Moir, dues vegades medallistes d’or olímpics, com a jurat al programa. El xicot de Tessa potser us sona també, que juga als Maple Leafs :).

Participants de Battle of the Blades

I quins jugadors i jugadores hem tingut? Doncs la llista és llarguíssima, però començarem amb el que possiblement sigui el més sorprenent: Tie Domi va participar a la primera temporada, amb Tuffy Hough-Sweeny de parella, i va recaptar 25 000 CAD per a Diabetes Hope Foundation (té sentit, ja que el seu fill Max, que ara juga per als Toronto Maple Leafs, té diabetis).

Un altre cridaner és Claude Lemieux, que no destacava per la seva neteja i elegància al gel, però que va arribar a quedar segon en la primera edició del programa amb la seva parella Shae-Lynn Bourne. Al següent vídeo, podem fins i tot escoltar-lo cantar.

Per algun motiu, sembla que el programa va cridar l’atenció de diversos enforcers, perquè també van participar, en diverses edicions, Colton Orr, amb Amanda Evora, i Georges Laraque (que ja vam veure d’actor a Goon), amb Anabelle Langlois.

Més noms coneguts: Sheldon Kennedy, Colby Armstrong, Theo Fleury, Kris Versteeg, Akim Aliu, Bryan Bickell… I, tots, participant per contribuir a causes que s’ho mereixen molt, com ara MS Society of Canada. En totes les edicions, la parella guanyadora s’emporta 100 000 CAD per la causa i els altres reben un mínim de 25 000 CAD.

Però, sincerament, les meves parelles preferides sempre són les que són patinador + jugadora d’hoquei gel. El programa ha comptat amb estrelles com Natalie Spooner, que va quedar segona el 2019 amb el patinador Andrew Poje, Tessa Bonhomme, guanyadora de la tercera temporada amb David Pelletier, Amanda Kessel, Jennifer Botterill, Jessica Campbell i Megan Agosta.

Heu vist alguna cosa més canadenca a la vostra vida? Jo no.

Els capítols no es poden veure sencers des d’aquí per cap lloc (que jo hagi pogut trobar), però YouTube té moltíssims més vídeos dels que us he ensenyat jo aquí, perquè pugueu delectar-vos.

No sabem res del programa des del 2020, però si els déus de l’hoquei gel existeixen, jo els poso espelmes al costat de la meva figureta de Wayne Gretzky perquè tornin a emetre aquesta fantasia.

Et pot interessar…

Fan de los Pittsburgh Penguins (y de las pelis malas sobre hockey).

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Multimèdia