Connect with us

Prospectes

Landon també pot ser excepcional

La realitat és que el treball de scouting comença des de molt primerenca edat per a totes les franquícies. Especialment en categories junior, on la seva font d’elecció de talent és en molts casos quan amb prou feines fan els seus primers passos sobre el gel, i les xarxes socials faciliten cada vegada més obtenir coneixement de jugadors que despunten.

Anteriorment, el gran públic coneixia, o coneixíem, els nois quan s’enfundaven per primera vegada el seu jersey NHL, i fins i tot fins que no despuntaven una mica, gairebé no teníem referència sobre ells. Era un més. Ara, abans d’entrar al circuit NHL, quan només una desena de noms componen la llista de possibles elegibles al Draft, ja en sabem molt. És per això que podem saber que hi ha un noi anomenat Landon DuPont que pot ser el següent cas d’excepció a entrar a la CHL abans d’hora, gràcies al seu brillant rendiment.

Landon DuPont pot ser el següent cas d’excepció en entrar a la CHL abans d’hora, gràcies al seu brillant rendiment

L’exceptional status és el mecanisme que té la CHL per incorporar al seu circuit de lligues jugadors que estiguin per sota de l’edat mínima per entrar-hi, però que hagin demostrat estar al nivell per poder rendir per sobre dels seus rivals. A dia d’avui les diferències s’han estret i s’han atorgat més excepcions, però continuen sent uns quants. El primer va ser John Tavares a l’OHL, i és aquesta competició és la que més n’ha atorgat (John Tavares, Aaron Ekblad, Connor McDavid, Sean Day, Shane Wright, Michael Missa), mentre que la QMJHL només els ho ha donat a Joe Veleno i la WHL es va estrenar amb Connor Bedard. Ara aquesta competició podria donar el segon amb l’arribada de Landon DuPont.

Aquesta etiqueta sempre comporta un punt de debat entre el públic, especialment per la diferència d’edat, la preparació que poden tenir a un contacte físic més gran, un nivell més alt d’exposició i exigència que han de manejar a una edat primerenca, si bé és cert que el context és molt diferent actualment. Els nois cada cop manegen l’exposició als mitjans abans, de fet estem aquí parlant de Landon quan amb prou feines té 14 anys, i les competicions CHL cada cop opten per un menor grau de contacte físic. És diferent, però hi continua havent un salt.

Dupont | Elite Prospects

DuPont només té 14 anys, però ja s’expressa com un veterà, es maneja davant les preguntes que tindran exposició als mitjans i com a tal, abraça els reptes i les exigències que li vindran.

“Òbviament reps alguns cops forts, però et submergeixes en un bany de gel quan ets a casa i ho tornes a fer demà”

Landon DuPont

No us preocupeu si rep contacte físic. Si bé és cert que s’enquadra dins d’un altre perfil de jugador més buscat actualment entre professionals, el defensa two-way que pot aportar a banda i banda de la pista, a la “línia Cale Makar” que podria ser l’exponent més visible d’aquest estil. Landon ha assumit des del primer moment que jugar davant nois molt més grans l’obligaria a assumir un contacte físic més gran. Sent defensor, i estant a U18 amb 14 anys, sumar 49 punts en 25 partits és com per estar atent. A més comparteix plantilla amb talent que ja està fent els seus primers passos a la WHL com a Cruz Pavao, que ja ha debutat amb Tri-City després de ser escollit en la posició 13 del WHL Draft del 2023. Per tenir també context del seu nivell, a l’U17 del seu mateix equip està Mirco Dufour, un dels noms que apunten a sortir alts al proper WHL Draft. DuPont està destacant en un entorn ple de futur, una factoria de talent, a una edat molt primerenca.

El millor que podem fer per definir-lo és fer cas al seu entrenador James Poole, que el defineix com:

“Un jugador especial. Un defensa que fa el que fa i quant gira el joc al seu voltant és força especial. Crec que el primer és el patinatge, i llegeix el joc un parell de jugades abans que els altres”

James Poole

Per descomptat pot canviar molt de cara al futur però d’inici comptem amb un projecte que apunta a molt complet. Un defensa amb habilitat ofensiva i amb una lectura per sobre del normal de les situacions de joc sempre tindrà demanda, i més si accepta així els contactes físics, que sol ser un apartat que en jugadors de nova generació costa més instaurar . A més, aquesta “línia Makar” que hem comentat l’ajuda a treure l’estigma del salt de nivell. Els dubtes amb Makar se situaven a assumir el salt de competició que no va tenir cap problema a demostrar que era possible.

Encara que entri a la WHL amb 15 anys, encara hauria d’esperar fins al Draft del 2027 per poder ser escollit a l’NHL, no hi ha possibilitat de sumar una altra excepció. Poc encara se sap d’aquesta promoció, i molt pot canviar amb el temps, és clar. A més del mateix Landon, un altre dels noms que està sobresortint de manera precoç per a aquesta promoció és James Scantlebury, l’atacant canadenc que està en uns impressionants 110 punts en 44 partits amb Bishop Kearney Selects.

Parlar d’un noi d’aquesta edat és arriscat, és clar. Poden passar mil coses, el seu camí és una pàgina en blanc, però és una mostra clara que ara mateix el nivell despunta molt aviat i que, de cara al futur, podem estar tranquils perquè la factoria de talent segueix molt activa i la nostra lliga no es quedarà òrfena de talent. Cada cop s’enderroca abans la porta i estem desitjant veure que ens ofereix el futur pel que fa a nous talents, jugadors divertits sobre el gel.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Prospectes