Connect with us

Prospectes

El bon inici de Terik Parascak

Tot just portem uns quants partits però ja comencen a saltar noms que han començat la temporada en molt bona forma a les inferiors canadenques. El nom de moda en aquestes primeres dates és el de Terik Parascak.

Els primers compassos de la CHL sempre són interessants, no només per veure aquells jugadors que esperem acabin sent els noms del futur a l’NHL, sinó per veure si emergeix algun noi sobre el qual no teníem posada la lupa però que ens pot acabar sorprenent. Ha succeït a la WHL, on el nom de moda és el de Terik Parascak. Qui és aquest noi?

Terik Parascak va ser escollit a la quarta ronda del WHL Bantam Draft del 2021, a la posició 78. Cadascuna de les lligues que formen la CHL té el seu propi Draft en el qual escullen els drets dels jugadors que estan a les inferiors de la regió. Normalment no esperes un impacte elevat en un jugador escollit en aquesta posició, encara que ho podem considerar que està a la part “mitja-alta” de la promoció ja que fins a la vuitena ronda tots van escollir jugadors, i l’última elecció es va donar a la dotzena ronda. En aquest cas són més jugadors de rotació, nois que completen la plantilla i que fins i tot en alguns casos primer fan una formació prèvia en categories inferiors, per no entrar tan de ple a la màxima categoria a aquests nivells. Parascak ha sortit una mica d’aquesta normalitat amb uns números espectaculars des de començament de temporada.

El canvi radical quant a rendiment de Parascak d’un any a l’altre és com a mínim espectacular

Però ara ve allò realment interessant, és realment Parascak tan bo com diuen els números?. Estadísticament és un noi de 17 anys que venia de disputar la temporada passada tot just 4 partits a WHL sense sumar ni un sol punt, i que en els primers 14 partits ja porta 29 punts. És el jugador dels Prince George Cougars amb més gols anotats (17) i el segon amb més punts, superat pel seu company de línia Zac Funk (30) i superant el seu altre company sobre el gel Ondrej Becher (28), cosa que ens parla del potencial ofensiu que compta aquesta línia i del bon moment que viuen.

Per posar en situació de l’estat de forma d’aquesta línia, Funk va signar 13 gols i 13 assistències la temporada passada en 31 partits amb els Cougars, i aquesta temporada ha aconseguit exactament el mateix, 13 punts i 13 assistències, però en tan sols 12 partits . A més, s’entenen molt bé, han creat química.

Parascak celebrant un gol | Sportsnet

A casa ho tenen clar, Parascak és un talent ofensiu que té ho té tot per ser algú especial. A nivell reconeixement també, i és que Parascak ha guanyat tres dels cinc guardons a principiant de la setmana que atorga la WHL. Però amb tot això que hem explicat, per què hi ha dubtes sobre el jugador? Aquests són alguns dels punts que es debaten:

  • Parascak està en un bon equip, especialment fort en atac.

Totalment cert. Els Cougars han començat la temporada a un nivell molt bo, amb 10 victòries en 14 partits disputats. A més, són amb diferència l’equip amb més gols a favor de tota la WHL, amb 74 en 14 partits i són l’equip més fort al PP, amb un % d’encert en aquestes situacions del 36.1%. No només és el potencial ofensiu que té la línia que comparteix Parascak, és que a més a la plantilla compten amb Riley Heidt i Koehn Ziemmer, tots dos escollits a l’últim Draft per Wild i Kings respectivament.

  • Els punts estan inflats per la sort que ha tingut.

Aquí entrem al debat “lucky bounce” vs. “positionally sound“, que en traducció més propera seria com està tenint sort amb els rebots, o li cauen els rebots perquè sap posar-se on toca?. Per mi és el segon. Si marques una mica, pot ser sort. Quan en cauen molts, és que el noi sap coses. Per exemple, en aquest hat-trick podem veure una mica de tot, una mica que marca després d’un rebot d’acció individual acompanyant Becher, una mica que és inicialment una passada però que es desvia al patí del defensor, i una mica al qual es col·loca molt bé a esquena de la defensa per rebre la passada i marcar a plaer. Li cau el rebot, però fa molt bé acompanyant l’acció amb el company. Fa el pas en una zona on l’opció d’un desviament sempre és molt alta i el tercer és una bona interpretació d’una distracció de la defensa, on no té en compte defensar la zona més propera al porter:

Hat-trick de Parascak | Youtube
  • Tampoc no està tan ben valorat pels mitjans especialitzats.

A les primeres llistes que va publicar NHL Central Scouting, Parascak va ser valorat en la categoria B, que correspon a jugadors que projecten, segons ells, ser escollits entre la segona i la tercera ronda. És una bona valoració, però queda fora dels valorats A, que serien candidats a la primera ronda. Evidentment, això pot variar depenent de la font. Després tampoc coneixem l’opinió interna dels equips, que pot tenir absolutament res a veure, però inicialment, Parascak sembla que no està valorat entre els principals noms de la WHL malgrat els seus bons números.


Els millors productes oficials de l’NHL by Fanatics a tan sols un clic de distància.


Per descomptat, estem encara en fases molt primerenques de la competició, per la qual cosa definir com serà no només el futur del jugador a nivell professional, sinó com serà la resta de la temporada en un equip amb el potencial ofensiu dels Cougars seria realment atrevit per part nostra. Però sempre és agradable poder posar la lupa en un nom que navega fora dels grans titulars però que té coses interessants per oferir. Parascak ha començat en ratxa, té bon toc per sumar a l’atac, té bons recursos individuals, es mou de manera molt conscient i es combina bé amb els companys. Són, com a mínim, bones cartes de presentació.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Prospectes