Connect with us

Uniformes i logos

Vestint a l’NHL

Al llarg de les dècades, diverses han estat les companyies que han prestat els seus serveis com a proveïdores oficials dels jerseys que s’han anat fent servir dins del gel per les diferents franquícies.

Durant el segle XX, l’NHL en si no disposava d’un contracte d’exclusivitat i eren les pròpies franquícies les que signaven els contractes i decidien quina marca confeccionava els seus uniformes, mètode similar al que s’utilitza en el món del futbol europeu actual, això portaria que en un mateix curs es poguessin enfrontar equips amb diferents models de jerseys entre si.

D’aquesta manera, abans del 2000 companyies com Nike, CCM, Koho, Pro Player i Starter eren les encarregades de manufacturar els dissenys que es mostraven a la pista, creant una gamma variada de qualitat i estil dins de la mateixa lliga.

Amb l’arribada del segle XXI, totes les franquícies vestirien la mateixa marca, passant a ser un contracte grupal en comptes d’individual

Franquícies com Anaheim Ducks (en aquells anys coneguda com a Mighty Ducks of Anaheim) o Detroit Red Wings, per posar un parell d’exemples, tenien acords amb Nike perquè la companyia nord-americana confeccionés els seus dissenys.

El jersey Nike dels Mighty Ducks | Grailed

Segle XXI, arriben els contractes col·lectius

  • Koho y CCM (2000/07)

The Hockey Company va ser la companyia designada per començar a treballar amb totes les franquícies existents en aquell moment per així seguir un patró similar a tota la lliga, seguint una mica el camí que es començava a marcar a les altres grans lligues americanes, d’aquesta manera les seves marques (CCM i Koho) passarien a confeccionar la totalitat dels jerseys.

CCM era l’encarregada de subministrar els dissenys blancs (clars), mentre que Koho es dedicava a confeccionar els dissenys foscos i alternatius, centrant-se cada branca de la companyia en una part del negoci. Aquests models van recollir una opinió molt favorable per part dels fans atesa la seva alta qualitat.

  • Reebok (2007/17)

L’entrada de RBK (prèvia compra de The Hockey Company i totes les seves filials hockystiques) suposaria que el logotip de l’NHL passaria a ser molt més visible que antany, ocupant un lloc protagonista als jerseys que encara perdura actualment. Tot i que els canvis més destacats serien en el propi disseny i confecció dels models, donant una sensació de més “llibertat” als jugadors atesa la major flexibilitat dels jerseys en qüestió.

Amb el canvi de proveïdor, diverses serien les franquícies que aprofitarien per fer canvis significatius en les seves pròpies marques, adoptant o actualitzant nous logos i demés.

  • Adidas (2017/24)

Després d’una dècada amb el nom de Reebok al revers del coll, Adidas prendria el comandament i crearia una nova línia de models per a totes les franquícies de l’NHL, d’aquesta marca naixeria la idea de portar de tornada dissenys antics i donar-los un toc diferent en intercanviar-los el color, idea coneguda com Reverse Retro, la qual gaudiria de força èxit.

  • Fanatics (a partir de 2024)

La famosa companyia de marxandatge, tant de l’NHL com de moltes altres lligues, serà l’encarregada de proveir a tota la lliga els nous jerseys que es vindran utilitzant al gel a partir de la campanya 2024/25. Encara que no serà fins d’aquí a dos cursos més (2026/27) en què presentaran uns nous models totalment nous, els quals portarien diverses millores en quant a seguretat davant dels possibles talls al coll.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos