Connect with us

Uniformes i logos

Arruïnant els jerseys de l’NHL

En diversos casos, els adhesius publicitaris i/o commemoratius aconsegueixen desvirtuar alguns excel·lents dissenys.

En un món capitalista on els diners són part fonamental del sistema, l’NHL (juntament amb altres grans lligues americanes) s’ha vist abocada a deixar enrere les seves arrels més clàssiques i puristes per abraçar els cants de sirena procedents de les diferents empreses disposades a invertir en publicitat als jerseys de les diferents franquícies.

Què us sembla la publicitat als jerseys?

View Results

Cargando ... Cargando ...

Les grans pèrdues econòmiques implicades durant la pandèmia de Covid-19 van provocar que la pròpia lliga, a més de la majoria d’equips, veiessin amb bons ulls aquesta nova font d’ingressos encara anant en contra de la virginitat dels uniformes. Així, després dels anuncis comercials als cascos, els mítics jerseys de l’NHL serien els propers a veure com incorporaven publicitat als seus teixits, alguns amb més èxit que altres.

A l’hora d’incloure la publicitat als jerseys hauria d’existir una norma obligatòria en quant quins colors utilitzar per no desvirtuar el disseny

Sense voler anar en contra d’aquesta iniciativa, encara que fos acceptant-ho a contracor, molts fans van clamar al cel en veure el resultat dels pegats publicitaris a les ‘samarres’ dels seus respectius equips, això sí, de manera diferent depenent de l’equip i el resultat final.

Publicitat ‘conjuntada’ cromàticament

Si bé és cert que ningú volia sentir parlar dels pegats publicitaris als uniformes de l’NHL, al final s’han anat acceptant, encara que amb un èxit visual dispar. No hi ha dubte que la panacea d’aquests adhesius rau en la forma de presentar-los, si la publicitat en qüestió segueix un patró similar cromàticament parlant que el jersey on anirà enganxat, el resultat és més que notable (excel·lent seria que no hi hagués publicitat però…), a baix podeu comprovar alguns exemples realment ben aconseguits.

Tant Washington, Arizona, Boston, Carolina i Toronto han pogut incloure aquestes publicitats sense trencar gaire l’esquema cromàtic dels seus jerseys.

Ovechkin | WTOP
Moser | ESPN
Marner | Yahoo Sports
Pastrnak| Sportbusiness Sponsorhip
Svechnikov | NBC

Però no tots els conjunts han aconseguit “dissimular” el seu adhesiu publicitari, a sota teniu diversos exemples del que l’NHL no hauria de permetre. Són publicitats que no segueixen la paleta de colors de la franquícia, trencant l’harmonia del jersey de manera evident i descarada. Segurament aquests mateixos pegats amb els colors utilitzats en el disseny en qüestió passarien la prova de qualitat visual molt millor que tal com els han presentat.

En aquests casos, com els de Vancouver, Minnesota, New Jersey, Philadelphia o Pittsburgh, han utilitzat uns colors molt diferents (verd en un uniforme on només hi eren presents el negre, groc i vermell) als quals el jersey presenta, donant uns resultats decebedors com a mínim.

Kaprizov | Telecom Asia
Horvat | Canucks.com
Crosby | Yardbaker
Sightmentaler | NJ.com
Konecny | ESPN

No hi ha dubte que molt difícilment l’NHL revertirà la decisió de posar publicitat als jerseys i cascos de les seves franquícies, de moment és opcional de manera que algunes segueixen com abans, però si que hauria de cuidar quin tipus de color s’utilitza per als abans esmentats ‘pegats’, evitant així arruïnar un uniforme el qual sense publicitat lluïa molt millor.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos