Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Detroit Red Wings

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els de Michigan han tingut cinc logos principals des que s’establissin a Detroit

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Detroit Red Wings, l’equip nord-americà és el més premiat del país de les barres i estrelles, els que ocuparan el gruix de l’article.

Com una de les franquícies Original Six, Detroit acumula 11 Stanley cups, sent la tercera en nombre de copes guanyades entre tots els conjunts de la lliga. Considerada una de les ciutats estatunidenques amb un major seguiment de l’hoquei gel en general, també se la coneix com a Hockeytown, sent reconeixibles els seus colors i uniformes entre els fans esportius més acèrrims de Amèrica del Nord.

  • 1926

Detroit va entrar a la lliga sota el nom de Cougars, atès que els Victoria Cougars de l’extinta WHL van deixar d’operar, els propietaris de la nova franquícia NHL de Michigan van aconseguir tots els jugadors i van mantenir el sobrenom. El seu primer logotip consistia únicament amb una gran ‘D’ a l’estil Old English de color vermell en clara referència a la ciutat de Detroit. Un emblema simple però directe.

  • 1927 – 1930

Després de només un any competint, Detroit va viure el seu primer canvi de logo, aquesta vegada la ‘D’ al estil Old English seguia present (encara que modificada) però passava a ser de color blanc dins d’un escut semi rectangular vermell amb un doble vorejat blanc i vermell. Aquí, encara que seguien amb el nom de Cougars, els colors ja eren els típics dels Red Wings.

  • 1931 – 1932

L’entrada a la dècada dels anys trenta va coincidir amb un canvi d’escut a més del nom de la franquícia, aparcant el sobrenom de Cougars per passar a ser els Falcons. Aquesta modificació radical del logo va consistir en una simple marca escrita (wordmark), amb totes les paraules de color groc vorejades de vermell. Duraria només una temporada.

  • 1933 – 1948

Aguantaria poc el sobrenom de Falcons, James Norris compraria la franquícia i li donaria un complet rentat de cara tant al logo com al sobrenom, passant ara sí, a dir-se Detroit Red Wings. L’emblema seria similar a l’actual, amb una roda vermella i blanca gran amb les dues ales incorporades del mateix color. El sobrenom reflectiria l’enorme importància de la indústria automobilística de Detroit i el seu desig de veure’s també representada al seu equip d’hoquei gel.

  • 1949 – actualitat

A mitjans del segle XX, la franquícia decidiria retocar lleugerament el seu logotip, donant-li l’aspecte arxiconegut que ha arribat fins a l’actualitat. La roda de cotxe es faria una mica més petita i les dues ales més llargues i estilitzades, conservant els colors típics vermell i blanc de l’equip de Michigan. A dia d’avui, aquest escut acumula ja més de 70 anys d’història i no sembla que vagi a canviar molt més, arribant a ser un dels símbols històrics dins de l’NHL i de tot l’esport nord-americà.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos