Connect with us

Uniformes i logos

Logos de l’NHL: Dallas Stars

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Entre Minnesota i Dallas, els Stars han tingut un total de vuit logos principals, alguns amb moltes similituds

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Dallas Stars, únic equip de l’estat de Texas i guanyador d’una Stanley cup, els que ocuparan el gruix de l’article.

Després d’un quart de segle jugant a Minneapolis, els Stars s’encaminen cap a la tercera dècada jugada ja a Dallas. Tot i que el canvi d’ubicació va ser traumàtica per a la franquícia, el seu bon fer fora del gel (i també a dins) els ha convertit en un dels equips modèlics entre els considerats mercats no tradicionals en quant a hoquei gel.

1967 – 1985

El primer escut de la franquícia va ser sota el nom de Minnesota North Stars, aquest estava representat per un gran cercle verd el qual envoltava una ‘N’ del mateix color en referència al sobrenom de l’equip. Aquesta lletra acabava pel seu extrem de la dreta en forma de fletxa, apuntant cap amunt, lloc on apareixia una estrella groga (vorejada pel verd present a tot el logotip).

1985 – 1991

Després de gairebé dues dècades en actiu, el conjunt del nord per aquell temps, decidia remodelar el seu logotip. Desapareixia el cercle exterior, la ‘N’ ara tenia un aspecte tridimensional gràcies a uns ombrejats grocs (amb una vora fosca), de la mateixa manera l’estrella superior també es veuria alterada però amb els colors a la inversa a la resta de l’escut. La paleta de colors només s’inclinava cap a una tonalitat més brillant.

1991 – 1993

A principis dels noranta, els Stars ja estaven immersos en rumors d’una possible reubicació fora de Minnesota, moment en què aprofitarien per redissenyar el logotip. Una gran estrella verda, vorejada finament per una línia negra i una altra molt més ampla daurada, agafaven protagonisme, sobre d’aquesta estrella estava escrita la paraula ‘Stars’ en daurat, aquesta aprofitava la punta superior de l’estrella per donar-li l’aspecte d’una ‘ A’.

1993 – 1994

Ja a Dallas, els Stars seguirien utilitzant l’emblema anterior però amb unes lleugeríssimes millores per adaptar-lo a la nova ciutat. A dalt de tot, sobre la paraula ‘Stars’, apareixia el nom de Dallas en color verd, per la resta, tot seria inamovible.

1994 – 2013

Després de jugar durant un any a Texas, Dallas decidiria fer una modificació al seu logotip principal però de forma gairebé invisible. L’únic canvi vindria de la mà del color de l’estrella i de la paraula ‘Dallas’, aquesta veuria com el verd típic s’enfosquia de forma més que evident. Aquest escut és molt apreciat pels fans dels Stars pel fet que amb ell van guanyar el campionat de 1999.

2013 – actualitat

Els Stars, ara sí, apostarien per fer un canvi substancial en el seu emblema, per començar se suprimiria el nom de la franquícia, al seu lloc apareixia una gran ‘D’ (en honor a Dallas) superposada sobre una estrella, totes dues de color gris/blanc vorejades per dues línies, una de verd fosca i una altra de negra. Aquest nou logo va ser molt ben rebut per part de la parròquia texana.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos