Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Boston Bruins

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Hi ha hagut dues versions de l’actual logo, encara que molt semblants però cadascuna mostrant una personalitat diferent de l’altra

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Boston Bruins, la franquícia de Massachusetts és una de les més conegudes dins el món de l’hoquei gel nord-americà , els que ocuparan el gruix de l’article.

Com a franquícia històrica de la lliga, els Bruins han gaudit de molts períodes en els quals tenien plantilles amb què lluitar per la copa Stanley, alçant-se campions en cinc ocasions, la més recent al 2011. El seu logotip és un dels més coneguts de tota la lliga i també de la resta de grans lligues americanes.

  • 1924 – 1926

El primer logotip en la història dels Bruins estaria compost únicament per dos colors, el marró i groc “fosc”, els mateixos colors que estaven presents en el negoci de Charles Adams, propietari de la franquícia. Aquest logotip consistia en la paraula ‘Boston’ dalt del tot lleugerament corbada, al mig apareixia un ós, animal que seria elegit per representar la franquícia de Nova Anglaterra a causa del seu poder al regne animal. L’ós es trobava damunt la paraula ‘Bruins’; cal ressaltar que gairebé uns 80 anys més tard, Boston presentaria un logotip alternatiu similar a l’original però actualitzat per als seus temps.

  • 1926 – 1932

Poc temps més endavant, la primera franquícia estatunidenca a unir-se a l’NHL modificaria el logo principal. El fons marró desapareixeria, donant un aspecte més ‘net’ a l’emblema, també la paraula ‘Boston’ canviaria de tipologia i color mentre que tant l’ós com el ‘Bruins’ present sota l’animal, no registrarien cap canvi destacable, únicament intercanviarien el color marró pel groc ‘fosc’.

  • 1932 – 1934

A meitat dels anys 30, la franquícia de Massachusetts eliminaria completament la presència de l’ós en el seu logotip, a més de minimitzar i simplificar de forma evident l’escut. Les paraules ‘Boston Bruins’ serien substituïdes per una sola ‘B’, la qual sigui dit de passada, no estava clar si era per Boston o Bruins; o fins i tot per totes dues.

  • 1934 – 1949

Després de dos anys d’existència, els Bruins farien un primer canvi important en el seu logo principal, passant-ho del marró i groc fosc a l’actual negre i groc ‘cridaner’. En quant a la forma de l’escut, no presentaria cap modificació respecte a la versió utilitzada anteriorment durant uns quants anys.

  • 1949 – 1995

Passats quinze anys, els Bruins decidirien apostar per un nou canvi de logo, el qual es mantindria en dansa durant gairebé mig segle; també seria l’embrió de l’emblema actual. Aquest disseny seria força simple, encara que per primera vegada s’incorporaria el famós cercle negre envoltant la ‘B’, la qual també semblava simplificar-se vers la versió anterior. Del cercle sortirien diverses franges grogues cap al centre, donant a entendre la importància de la ciutat de Boston en quant a que tots els camins anaven cap a la urbe de New England.

  • 1995 – 2007

Després de quatre dècades i mig, la franquícia de Boston modificaria el logotip donant-li un aspecte similar però actualitzat per a l’època. La ‘B’ s’engrandiria una miqueta, a més les línies grogues al voltant de la famosa lletra s’eixamplarien, creant un aspecte més similar a l’utilitzat als anys 30. El color groc canviaria de tonalitat i guanyaria protagonisme en forma de línia al voltant del cercle exterior negre.

  • 2007 – actualitat

Ja ben entrat al segle XXI, els Bruins tornarien a actualitzar el seu escut. En aquesta ocasió el negre guanyaria visibilitat tant que serviria per vorejar finament les franges grogues que anaven del cercle negre exterior fins a la mítica ‘B’, la qual també es veuria vorejada amb una línia negra fina i tornaria a encongir-se lleument. El logotip passaria a ser una mica més agressiu i vistós. En definitiva, un disseny que combinaria els emblemes de 1996 i 1933.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos