Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: St. Louis Blues

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Blues han tingut diversos logos principals al llarg de la seva història però mai han abandonat la simbologia musical

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els St. Louis Blues, conjunt situat a l’estat de Missouri i campió de l’Stanley Cup en una ocasió, els que ocuparan el gruix de l’article.


Els millors productes oficials dels Blues by Fanatics a només un clic de distància.


Els Blues van ser l’equip immers a la gran expansió (sis franquícies de cop) de l’NHL a mitjans dels anys setanta que millor va rendir al gel, arribant a tres finals consecutives durant els seus inicis a la lliga encara que perdent sempre davant rivals amb molts anys d’història i ofici al darrere . No seria fins al 2019, quan per fi St. Louis es coronaria campió de la copa Stanley, trencant una sequera de més de 50 anys d’antiguitat.

  • 1967 – 1978

El primer logo dels Blues, gairebé calcat a l’actual, presentaria una nota musical alada de color blau fosc vorejada amb una línia groga. Aquest emblema semblava una elecció lògica degut a la tradició musical de la ciutat, sobretot als gèneres del blues i el jazz. Cal destacar que el blau interior de l’escut estaria relacionat directament amb el sobrenom de la franquícia: Blues (blau en anglès).

  • 1978 – 1984

Als deu anys de vida, el conjunt de St. Louis canviaria de logo principal de manera més que evident, encara que la nota alada seguiria present. Aquesta nota s’empetiteria i passaria a tenir les vores arrodonides, a més estaria embolcallada per un gran (i ample) cercle groc, amb les vores blaves, el qual contenia el nom complet de l’equip al seu interior.

  • 1984 – 1987

Ja a la dècada dels 80, de nou els Blues redissenyarien el seu emblema, afegint el vermell a la paleta de colors. La nota alada recuperaria la seva forma més punxeguda original però no la mida, seguiria sent més petita que a la versió de 1967, a l’interior figuraria el nom de la ciutat. A sobre de la nota apareixia la paraula ‘Blues’ en una mida gegantina; tot el logotip al complet, paraula i nota, serien de color blau fosc, amb el groc característic i vorejat totalment per una línia vermella.

  • 1987 – 1989

Al cap de tres temporades, St. Louis tornaria a canviar de logotip encara que de forma menys traumàtica que alguna versió anterior, només eliminarien la presència enorme de la paraula ‘Blues’ ubicada a la part superior per passar a tenir únicament la nota alada com a logo , també la mida original. Els colors continuarien sent els mateixos que el seu predecessor: blau, groc i vermell.

  • 1989 – 1998

Només dos anys durarien els Blues sense tornar a redissenyar l’emblema, ara tornarien a recuperar la nota musical més arrodonida que van presentar a la dècada dels setanta però seguint amb els colors que lluïen en aquell moment. Tot i que aquesta vegada, la línia groga guanyaria volum mentre que l’exterior vermella es tornava molt més fina, també el blau característic seria menys intens.

  • 1998 – 1999

A finals del segle XX, la franquícia del mig oest dels Estats Units tornaria als seus orígens respecte a la forma i el color de la famosa nota alada. Encara que a diferència de l’escut original, aquesta nota estaria vorejada, a més de la línia habitual groga, d’una altra de blanca i d’una d’exterior blava com a l’interior del logotip. La paraula ‘St. Louis’, en referència a la ciutat, ja no hi seria.

  • 1999 – 2008

Amb l’entrada al nou mil·lenni es retocaria lleugerament la línia blava exterior, donant-li un aspecte molt més fosc a aquesta vora. La resta seguiria tot igual que la versió presentada un any abans.

  • 2008 – actualitat

Després de gairebé una dècada sense modificar res, els Blues decidirien tornar a fer un canvi lleugeríssim, gairebé imperceptible, retocarien el groc del logo passant-ho a un daurat suau. La resta de l’emblema no patiria cap més modificació, quedant-se idèntic al seu predecessor.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos