Connect with us

Uniformes i logos

Tots els logos principals de la història franquícia a franquícia

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

En un mateix article trobareu tots els logos principals de la història a l’NHL

A NHLmania.com hem volgut recopilar en un mateix article tots els 32 textos que s’han anat publicant a la nostra web durant aquest curs, repassant una a una totes les franquícies i els seus respectius logos principals que han tingut de dalt a baix a la història , creant així una completíssima base de dades sobre els diferents logotips de la lliga.

1993 – 2006

La franquícia angelina, en aquell moment sota el mantell de Walt Disney, presentaria un disseny trencador amb els vistos fins a aquella temporada al món de la NHL. Una màscara de porter amb la forma d’un ànec sobre un triangle verd i dos sticks grocs creuats, tot això representat en un format cartoon (dibuixos animats), unit a la seva inequívoca vinculació amb les pel·lícules ‘Som els millors’ (Mighty Ducks) , obriria la porta cap a la bogeria vers aquest emblema entre el públic més jove; de la mateixa manera, els aficionats a l’hoquei gel més puristes no ho acabarien de veure amb bons ulls. Durant 13 anys estaria en actiu, sent un logotip realment popular amb el pas dels cursos.

2006 – 2013

A mitjans de la dècada dels 2000, la propietat canviaria de mans i l’escut com el nom es veurien modificats. La franquícia abandonaria el sobrenom de Mighty Ducks of Anaheim per passar a ser únicament els Anaheim Ducks, el logotip deixaria enrere el format Disney i presentaria un wordmark amb el sobrenom de l’equip al complet, destacant la ‘D’ inicial amb la forma d’un peu d’ànec i el nom de la ciutat damunt de la de Ducks. La paleta de colors adoptaria el daurat i el taronja.

2006 – actualitat

Al cap d’uns cursos i amb una Stanley cup sota el braç, Anaheim tornaria a redissenyar el seu escut, ara només consistiria de la ‘D’ inicial de l’anterior logo, fent les delícies dels fans que no acabaven de ‘comprar’ la versió amb el nom complet. En les últimes temporades s’ha rescatat el logo original Disney per al jersey alternatiu i no seria descabellat que els Ducks tornessin a ell de manera definitiva en un futur proper.

1996 – 1999

Després d’aterrar a Phoenix, la franquícia canviaria radicalment d’emblema i presentaria un logotip totalment nou, aquest presentava un coiot de peu, amb patins i estic en mà llest per a l’acció. El seu disseny estava inspirat en l’art popular local anomenat Kachina i venia amb una combinació de colors molt trencadora per a l’època, el grana, verd, blau, marró (pel pelatge) i blanc feien les delícies dels fans de l’equip. A sota del tot, apareixia el nom complet de la franquícia: Phoenix Coyotes.

1999 – 2003

Després de tres anys a Arizona, els Coyotes introduirien el primer canvi en el seu logo principal, aquest deixava enrere el nom de l’equip, passant a ser protagonista absolut de l’escut el coiot vestit amb la vestimenta Kachina, la qual tenia una mitja lluna decreixent al pit. La imatge s’engrandiria alhora que també abrillantaria la seva paleta de colors.

2003 – 2014

A principis del segle XXI, la franquícia cercaria una nova identitat i abandonaria completament l’estil Kachina tan peculiar com personal. Ara només apareixia un cap de coiot udolant de color grana i blanc amb algun ombreig negre. Aquesta modificació tan evident buscava donar una sensació de ‘serietat’ a l’equip en uns anys on els contraris a l’ampliació de conjunts en zones menys comunes per a la pràctica de l’hoquei gel dissentien i avorrien els logos menys tradicionals, seria el cas dels Coyotess com també el dels Mighty Ducks, per posar un altre exemple de crítiques d’alguns sectors de fans.

2014 – 2021

La franquícia canviaria el seu nom de Phoenix Coyotes a Arizona Coyotes, aquesta petita modificació de la marca vindria acompanyat d’un enfosquiment del logotip, en aquest cas el color grana seria l’únic afectat, tota la resta seguiria igual.

2021 – actualitat

Amb el pas dels anys, la tendència a recuperar i elogiar els escuts creats durant els noranta es posaria de moda, en el seu cas, els Coyotes feia uns cursos que havien començat a tornar a introduir el seu logo clàssic (l’utilitzat entre 1999 i 2003). Al 2021 farien el gran pas, ja molt demandat pels seus fans, i el logotip estil Kachina (ara acceptat del tot) substituiria el ‘coiot udolador’ i tornaria a ser la cara visible de la franquícia de l’estat d’Arizona.

1924 – 1926

El primer logotip en la història dels Bruins estaria compost únicament per dos colors, el marró i groc “fosc”, els mateixos colors que estaven presents en el negoci de Charles Adams, propietari de la franquícia. Aquest logotip consistia en la paraula ‘Boston’ dalt del tot lleugerament corbada, al mig apareixia un ós, animal que seria elegit per representar la franquícia de Nova Anglaterra a causa del seu poder al regne animal. L’ós es trobava damunt la paraula ‘Bruins’; cal ressaltar que gairebé uns 80 anys més tard, Boston presentaria un logotip alternatiu similar a l’original però actualitzat per als seus temps.

1926 – 1932

Poc temps més endavant, la primera franquícia estatunidenca a unir-se a l’NHL modificaria el logo principal. El fons marró desapareixeria, donant un aspecte més ‘net’ a l’emblema, també la paraula ‘Boston’ canviaria de tipologia i color mentre que tant l’ós com el ‘Bruins’ present sota l’animal, no registrarien cap canvi destacable, únicament intercanviarien el color marró pel groc ‘fosc’.

1932 – 1934

A meitat dels anys 30, la franquícia de Massachusetts eliminaria completament la presència de l’ós en el seu logotip, a més de minimitzar i simplificar de forma evident l’escut. Les paraules ‘Boston Bruins’ serien substituïdes per una sola ‘B’, la qual sigui dit de passada, no estava clar si era per Boston o Bruins; o fins i tot per totes dues.

1934 – 1949

Després de dos anys d’existència, els Bruins farien un primer canvi important en el seu logo principal, passant-ho del marró i groc fosc a l’actual negre i groc ‘cridaner’. En quant a la forma de l’escut, no presentaria cap modificació respecte a la versió utilitzada anteriorment durant uns quants anys.

1949 – 1995

Passats quinze anys, els Bruins decidirien apostar per un nou canvi de logo, el qual es mantindria en dansa durant gairebé mig segle; també seria l’embrió de l’emblema actual. Aquest disseny seria força simple, encara que per primera vegada s’incorporaria el famós cercle negre envoltant la ‘B’, la qual també semblava simplificar-se vers la versió anterior. Del cercle sortirien diverses franges grogues cap al centre, donant a entendre la importància de la ciutat de Boston en quant a que tots els camins anaven cap a la urbe de New England.

1995 – 2007

Després de quatre dècades i mig, la franquícia de Boston modificaria el logotip donant-li un aspecte similar però actualitzat per a l’època. La ‘B’ s’engrandiria una miqueta, a més les línies grogues al voltant de la famosa lletra s’eixamplarien, creant un aspecte més similar a l’utilitzat als anys 30. El color groc canviaria de tonalitat i guanyaria protagonisme en forma de línia al voltant del cercle exterior negre.

2007 – actualitat

Ja ben entrat al segle XXI, els Bruins tornarien a actualitzar el seu escut. En aquesta ocasió el negre guanyaria visibilitat tant que serviria per vorejar finament les franges grogues que anaven del cercle negre exterior fins a la mítica ‘B’, la qual també es veuria vorejada amb una línia negra fina i tornaria a encongir-se lleument. El logotip passaria a ser una mica més agressiu i vistós. En definitiva, un disseny que combinaria els emblemes de 1996 i 1933.

1970 – 1996

El primer logo de la franquícia (actual de nou) de l’estat de Nova York estaria compost per un gran cercle blau envoltat per una línia groga/daurada, dins d’aquest estaria representat el Búfal, animal present en el nom de la ciutat, més dos sabres creuats. Durant 26 anys, aquest escut va ser l’emblema de l’equip, creant amb això diversos records inesborrables entre la fanaticada de l’equip.

1996 – 2006

A mitjans dels anys noranta, els Sabres decidirien redissenyar el logotip de forma completa, incloent la paleta de colors de l’equip, passant del blau i groc/daurat tradicional al negre, vermell i platejat. En el nou emblema es deixarien a part els sabres creuats per donar tot el protagonisme a una enorme i agressiu cap de búfal, creant un logo que gaudiria d’una bona popularitat en els seus primers anys de vida. Aquest logo es retocaría lleument amb un petit canvi en el color vermell, el qual passaria a enfosquir-se una miqueta més. En la temporada 2020/21 tornaria a l’activitat en els jerseys reverse retro, encara que ho faria amb la paleta de colors original.

2006 – 2010

Ja en la dècada dels 2000, la nostàlgia pels colors blau i groc clàssics entre els aficionats de Buffalo era palesa, així doncs, la franquícia abraçaria la demanda i tornaria a la paleta de colors original, però amb un logo molt diferent al de 1970. En aquesta ocasió un búfal groc, amb banyes blanques i ulls vermells, donant la impressió d’anar corrent, agafaria el protagonisme en l’escut dels Sabres; la vida útil d’aquest logo, conegut com Buffaloslug, seria de solament quatre anys atès que els fans s’havien posicionat en contra del logo. Cal destacar que aquest emblema ha estat catalogat com un dels pitjors logotips de la història d’entre les grans lligues.

2010 – 2020

Al 2010 la petició popular es veuria recompensada, els Sabres decidien anar de nou amb el logo original, retocant-lo lleument, recuperant una paleta de colors similar a l’original. Aquests canvis radicarien bàsicament en un enfosquiment del blau i groc/daurat, també ressaltant cadascun dels elements presents en el logotip. Durant tota una dècada estaria actiu aquest logo.

2020 – actualitat

Al 2020, la franquícia de Buffalo abraçaria totalment el disseny clàssic utilitzat durant els primers 26 anys de vida de l’equip, només petits canvis en alguns detalls de l’escut com ara l’ull vermell del búfal o un contorn més definit a les empunyadures dels sabres a més del color groc més apagat, serien la nota més destacada de la modificació esmentada.

1973 – 1979

La franquícia dels Canes va començar el seu camí al gel estan ubicada a Boston, jugant a l’WHA i sent coneguda com els New England Whalers. El seu escut era circular amb un bordó exterior representat per una corda marinera verda, al seu interior apareixia el nom complet de l’equip en negre sobre un fons blanc. Al mig apareixia un nou cercle verd interior el qual mostrava una ‘W’ en referència als Whalers; com a detall final destacava un arpó situat a l’equador del logotip.

1980 – 1992

A finals dels 70 i principis dels 80, els Whalers es trobaven ja a la ciutat de Hartford llestos per prendre part a l’NHL. Aquesta situació propiciaria un canvi de logo, el qual s’acabaria convertint en un dels més venerats per part de l’afició a l’hoquei gel al llarg dels anys. La ‘W’ seguia present però ara disposava d’un ‘barret’ a manera de cua de balena, l’espai que deixaven aquestes dues siluetes formava la lletra ‘H’ en clara al·lusió a la ciutat de Hartford. Els colors dominants eren el verd i el blau, amb el blanc emplenant els buits.

1993 – 1997

De ple a la dècada dels 90, Hartford decidiria modificar el seu icònic logo, el canvi únicament reduiria lleugerament la mida de la ‘W’ i la cua de balena, substituint el blanc interior pel gris que també s’estenia al voltant de tot l’escut. Tot i així, l’aspecte general continuava generant adeptes.

1998 – 1999

A finals dels anys noranta, la franquícia dels Whalers es mouria d’estat per anar-se’n a Carolina del Nord, més concretament a la ciutat de Raleigh i formar els Hurricanes. El seu logo inicial estaria format per una espiral vermella, negra i blanca amb un puck al seu interior, simulant l’ull d’un huracà; succés meteorològic devastador i desgraciadament comú a Carolina. Aquest seria el punt de partida del tercer canvi de ciutat de l’equip, començant primer a Boston, per després anar-se’n a Hartford i acabar a Raleigh.

2000 – actualitat

Al cap d’uns pocs anys, coincidint amb l’arribada del segle XXI, els Canes modificarien l’acoloriment del seu escut, passant-ho a unes tonalitats molt més brillants juntament amb una lleugera modificació de l’espiral blanc interior. Igual que a la versió inaugural, el logotip disposaria d’un vorejat gris a tot el seu exterior.

2000 – 03

Columbus té una relació molt intensa amb el seu passat militar ajudant les tropes del nord en la seva lluita contra les del sud a la guerra civil nord-americana, per això el seu nom. El seu primer logo va consistir en una llarga cinta vermella, al seu interior hi havia 13 estrelles blanques simbolitzant les 13 colònies, aquesta cinta recreava una ‘C’ i una ‘B’, al mig apareixia un gran stick groc en forma de ‘J’ coronat amb una gran estrella en honor a Ohio; totes elles relacionades amb les inicials del nom de la franquícia. Sota l’emblema apareixia, ara sí, el nom complet de l’equip en qüestió. La paleta de colors estava formada pel vermell, blau i blanc, colors de la bandera estatunidenca i d’Ohio, només es trencava l’harmonia amb el groc cridaner de l’stick.

2004 – 07

Després de tres anys d’existència, els Blue Jackets decidirien modificar el seu logo principal, encara que fos de manera lleugera. La paleta de colors es veuria alterada, abandonant les tonalitats més intenses a favor duns tons més suaus. El nom de la franquícia desapareixeria completament, deixant només l’escut, aquest també s’engrandiria per compensar la fuga les paraules abans esmentada. D’altra banda, la resta continuaria tot igual.

2008 – actualitat

Vuit anys després d’entrar a l’NHL, els Jackets presentarien un nou disseny com a logo principal, aquesta vegada utilitzarien el que en el seu moment era el logotip alternatiu el qual apareixia imprès al tercer jersey. Una gran estrella grisa/platejada presidiria el centre de l’escut, abraçada per la bandera d’Ohio, formant una gran ‘C’ en honor a la ciutat de Columbus, creant un emblema molt més estilitzat. L’stick groc cridaner desapareixeria completament igual que la cinta vermella.

1926 – 1935

El primer logo de Chicago va ser ideat per Irene Castle, esposa del propietari de la franquícia, consistia en un nadiu americà de perfil (només se li veia un costat) amb una trena i tres plomes penjades dels cabells, envoltat per un cercle on apareixia el nom de l’equip. Aquest escut estava pintat únicament de blanc i negre.

1935 – 1937

A finals dels anys 30, el logotip començaria a acolorir-se, encara que només ho faria a la cara i cabellera del nadiu americà. El rostre es pintaria de vermell mentre que la llarga cabellera de gris, la resta del logotip seguiria exactament igual.

1937 – 1941

Després de dos anys es tornaria a modificar l’emblema principal de l’equip, aquesta vegada el blanc substituiria el color negre al fons de la part posterior del cercle interior, just darrere del rostre del nadiu.

1941 – 1955

A principis de la dècada dels 40 s’introduirien diversos canvis significatius. El primer de tots, s’eliminaria el vermell (totalment ofensiu per als nadius americans) que pintava el rostre i en el seu lloc es posaria un groc fosc/marró clar, les faccions de la cara guanyarien en realisme, els cabells ara apareixia negre amb alguns ombrejats verds, les plomes passaven a ser vermelles i blanques mentre que la trena agafava tonalitats blaves. El cercle exterior amb el nom de l’equip seguiria present però el vorejat exterior ara era vermell en comptes de blanc,

1955 – 1957

A mitjans de segle, Chicago tornaria a fer un tomb a la seva imatge. El cap de l’indi es feia més detallat, ara contenia pintures blanques i vermelles a la cara i també una arracada, les plomes passaven a ser multicolors (dues vermelles, una groga i una altra verda), el cabell seguia negre però amb unes línies finíssimes blanques per donar sensació de volum; la trena desapareixia. L’anell exterior amb la marca de la franquícia passava a tindre dos vorejats vermells però amb l’interior idèntic.

1957 – 1965

De nou s’introduirien noves modificacions en el logo, aquestes consistirien majorment en les faccions de la cara de l’indi, la línia blanca dels cabells ara era groga i una de les plomes vermelles passava a ser taronja, per la resta tot seguiria intacte, inclòs el cercle amb el nom de l’equip d’Illinois.

1965 – 1989

Aquesta seria una de les modificacions clau, la que sembraria el disseny que es fa servir actualment. Per començar, el famós cercle negre amb el nom de la marca desapareixeria del tot, al seu lloc, el cap del nadiu americà agafaria tot el protagonisme. Les faccions facials es tornarien més simples i lleugeres, cosa que s’expandiria a tot el logo, fent-ho més neutre en tots els sentits.

1989 – 1996

Després de més de dues dècades utilitzant la mateixa versió, els Blackhawks decidirien de nou retocar lleugerament el seu mític emblema. Encara que bàsicament continuaria sent el mateix disseny, aquest viuria un rentat de cara molt encertat, segurament el canvi més destacat, a banda d’estilitzar el rostre, vindria del color de la pell, ara més groga i menys marró.

1996 – 1999

Tres anys després de modificar el logotip, Chicago aniria de nou a buscar un petit canvi visual. El rostre s’enfosquiria una mica, igual que les plomes penjades dels cabells, camí que patiria tot l’escut en general.

1999 – actualitat

Apropant-se al segle XXI, novament els Blackhawks registrarien un nou canvi en el seu logo principal. Encara que seria lleuger, com el de tres anys abans, més que res radicaria a augmentar la brillantor de tot l’emblema, donant-li un aspecte molt més polit i ben acabat. Després de gairebé 100 anys d’evolució, aquest logotip seguiria sent un dels més reconeixibles de tota l’NHL.

1973 – 1985

La història dels Avs es remunta fins als inicis de l’WHA, aquests començarien el seu camí al gel com els Quebec Nordiques, més tard serien una de les 4 franquícies d’aquesta lliga que passarien a l’NHL. El seu primer emblema consistia en un gran cercle vermell, al seu interior apareixia mig iglú (en forma de ‘N’) també vermell (resseguit de blau) mentre que l’altra meitat hi havia un estic vermell juntament amb un puck de color blau. D’amunt d’aquest, estava escrit el nom de la marca (Nordiques) mentre que a sota el de la província de Quebec.

1985 – 1995

Després de més de deu anys competint, la franquícia Quebecois decidiria redissenyar el seu logotip, aquest apartaria el gran cercle exterior i el nom de la franquícia, centrant-se únicament en la ‘N’ en forma d’iglú i el puck juntament amb l’stick, aquests a part de veure engrandits la seva mida de forma exponencial també veurien com els colors que el componien s’enfosquien lleugerament. Amb el pas dels anys, aquest logotip s’ha convertit en tot un símbol per als desitjosos que l’NHL torni a la ciutat de Quebec city.

1995 – 1999

A mitjans de la dècada dels noranta, els Nordiques es mudarien a Denver i passarien a denominar-se Avalanche. El logo consistia en una gran ‘A’ d’Avalanche precisament de color vermell fosc en clara representació de les muntanyes rocoses, aquí una allau blava (mostrant la velocitat de la mateixa) i blanca, formava subtilment una ‘C’ de Colorado acabant aquesta amb un puck negre.

1999 – actualitat

Després de quatre anys a Denver i després d’aconseguir aixecar ja una Stanley cup, els Avs decidirien retocar lleugerament el seu emblema, aquest veuria com el vermell fosc de l”A’ passava a ser grana mentre que el blau de l’allau i el cercle posterior s’enfosquien una mica, aquests canvis de color/tonalitat serien els únics que es realitzarien.

1972 – 1980

Durant els primers vuit anys de vida de la franquícia, els Flames se situaven a la ciutat nord-americana d’Atlanta, allí presentarien el primer logo de l’equip, el qual estava format per una ‘A’ d’Atlanta de color blanc, al voltant d’aquesta lletra seria cobert per una línia gruixuda de color vermell fosc. L’interior de la ‘A’ estarien representades unes flames que reflectien perfectament el nom de la franquícia, inspirada en els tràgics esdeveniments (gran incendi a la ciutat) succeïts durant la guerra civil estatunidenca.

1980 – 1994

Ja al Canadà, els Flames redissenyerien el logotip per adaptar-lo a la nova ciutat, cal destacar que mantindrien el nom de la franquícia però aquesta vegada el relacionarien amb el petroli, matèria molt habitual a la província. En general seguirien un estil similar però ara en comptes de l”A’ original apareixia la ‘C’ de Calgary, el color vermell es faria més brillant mentre que la línia exterior que vorejava l’emblema passaria a ser groga, donant així la sensació d’estar l’escut en flames.

1994 – 2020

A principis dels noranta, els Flames retocarien lleugerament el logotip, primer afegirien una nova línia (molt fina) exterior de color negre que vorejaria tot l’escut, dins, els colors vermell i groc habituals canviarien de tonalitat cap a una més fosca. Als 90, el negre va agafar molt protagonisme entre les diferents franquícies de la lliga, la gran majoria va incloure aquest color en els seus logos o jerseys, els Flames no podien ser menys.

2020 – actualitat

Després de dues dècades de segle XXI, l’equip d’Alberta decidiria tornar als orígens, abandonant el negre que els havia acompanyat durant 16 anys per donar entrada al logotip clàssic però amb lleugers canvis. La forma seguiria exactament igual, les parts vermelles també utilitzarien la mateixa tonalitat dels 80 però en canvi el groc/daurat seria més intens que en les versions anteriors.

1967 – 1985

El primer escut de la franquícia va ser sota el nom de Minnesota North Stars, aquest estava representat per un gran cercle verd el qual envoltava una ‘N’ del mateix color en referència al sobrenom de l’equip. Aquesta lletra acabava pel seu extrem de la dreta en forma de fletxa, apuntant cap amunt, lloc on apareixia una estrella groga (vorejada pel verd present a tot el logotip).

1985 – 1991

Després de gairebé dues dècades en actiu, el conjunt del nord per aquell temps, decidia remodelar el seu logotip. Desapareixia el cercle exterior, la ‘N’ ara tenia un aspecte tridimensional gràcies a uns ombrejats grocs (amb una vora fosca), de la mateixa manera l’estrella superior també es veuria alterada però amb els colors a la inversa a la resta de l’escut. La paleta de colors només s’inclinava cap a una tonalitat més brillant.

1991 – 1993

A principis dels noranta, els Stars ja estaven immersos en rumors d’una possible reubicació fora de Minnesota, moment en què aprofitarien per redissenyar el logotip. Una gran estrella verda, vorejada finament per una línia negra i una altra molt més ampla daurada, agafaven protagonisme, sobre d’aquesta estrella estava escrita la paraula ‘Stars’ en daurat, aquesta aprofitava la punta superior de l’estrella per donar-li l’aspecte d’una ‘ A’.

1993 – 1994

Ja a Dallas, els Stars seguirien utilitzant l’emblema anterior però amb unes lleugeríssimes millores per adaptar-lo a la nova ciutat. A dalt de tot, sobre la paraula ‘Stars’, apareixia el nom de Dallas en color verd, per la resta, tot seria inamovible.

1994 – 2013

Després de jugar durant un any a Texas, Dallas decidiria fer una modificació al seu logotip principal però de forma gairebé invisible. L’únic canvi vindria de la mà del color de l’estrella i de la paraula ‘Dallas’, aquesta veuria com el verd típic s’enfosquia de forma més que evident. Aquest escut és molt apreciat pels fans dels Stars pel fet que amb ell van guanyar el campionat de 1999.

2013 – actualitat

Els Stars, ara sí, apostarien per fer un canvi substancial en el seu emblema, per començar se suprimiria el nom de la franquícia, al seu lloc apareixia una gran ‘D’ (en honor a Dallas) superposada sobre una estrella, totes dues de color gris/blanc vorejades per dues línies, una de verd fosca i una altra de negra. Aquest nou logo va ser molt ben rebut per part de la parròquia texana.

1926

Detroit va entrar a la lliga sota el nom de Cougars, atès que els Victoria Cougars de l’extinta WHL van deixar d’operar, els propietaris de la nova franquícia NHL de Michigan van aconseguir tots els jugadors i van mantenir el sobrenom. El seu primer logotip consistia únicament amb una gran ‘D’ a l’estil Old English de color vermell en clara referència a la ciutat de Detroit. Un emblema simple però directe.

1927 – 1930

Després de només un any competint, Detroit va viure el seu primer canvi de logo, aquesta vegada la ‘D’ al estil Old English seguia present (encara que modificada) però passava a ser de color blanc dins d’un escut semi rectangular vermell amb un doble vorejat blanc i vermell. Aquí, encara que seguien amb el nom de Cougars, els colors ja eren els típics dels Red Wings.

1931 – 1932

L’entrada a la dècada dels anys trenta va coincidir amb un canvi d’escut a més del nom de la franquícia, aparcant el sobrenom de Cougars per passar a ser els Falcons. Aquesta modificació radical del logo va consistir en una simple marca escrita (wordmark), amb totes les paraules de color groc vorejades de vermell. Duraria només una temporada.

1933 – 1948

Aguantaria poc el sobrenom de Falcons, James Norris compraria la franquícia i li donaria un complet rentat de cara tant al logo com al sobrenom, passant ara sí, a dir-se Detroit Red Wings. L’emblema seria similar a l’actual, amb una roda vermella i blanca gran amb les dues ales incorporades del mateix color. El sobrenom reflectiria l’enorme importància de la indústria automobilística de Detroit i el seu desig de veure’s també representada al seu equip d’hoquei gel.

1949 – actualitat

A mitjans del segle XX, la franquícia decidiria retocar lleugerament el seu logotip, donant-li l’aspecte arxiconegut que ha arribat fins a l’actualitat. La roda de cotxe es faria una mica més petita i les dues ales més llargues i estilitzades, conservant els colors típics vermell i blanc de l’equip de Michigan. A dia d’avui, aquest escut acumula ja més de 70 anys d’història i no sembla que vagi a canviar molt més, arribant a ser un dels símbols històrics dins de l’NHL i de tot l’esport nord-americà.

1972 – 1973

Edmonton va començar el seu camí pel gel a la WHA (World Hockey Association) sota el nom d’Alberta Oilers, aquí presentaria un logotip (encara l’actual) dominat per un gran cercle blau marí amb la paraula ‘Oilers’ a l’interior dominant la zona baixa i centre de l’emblema i una gota d’oli (petroli) taronja a la part de dalt.

1973 – 1979

Els petrolers deixarien enrere el nom d’Alberta i incorporarien Edmonton en al seu lloc, només una temporada després de començar a competir al gel. El logotip es veuria lleument afectat per aquest canvi, els colors s’enfosquirien una mica, gairebé de forma indetectable. .

1979 – 1986

L’escut en general no patiria variacions però si la paleta de colors, ara de forma més evident, enfosquint-ho de forma general. Tant el blau com el taronja tindrien un aspecte més definit.

1986 – 1996

Deu anys després de l’última modificació, de nou els Oilers decidirien retocar el logotip principal sense danyar-ne l’aspecte. El color blau, tant del cercle com de la paraula Oilers, passaria a tenir un to més clar mentre que la gota d’oli (petroli) taronja tindria un color taronja més “viu”.

1996 – 2011

A mitjans de la dècada dels noranta el logotip patiria el canvi més significatiu de tots, la paleta de colors tornaria a canviar però ara amb l’afegit d’un cercle vermell al voltant de tot l’escut. La gota d’oli taronja passaria a ser de color daurat o ataronjat molt apagat, igual que les tonalitats blaves, les quals semblarien molt apagades en comparació amb versions anteriors.

2011 – 2017

A principis de la segona dècada del segle XXI, Edmonton adoptaria una versió molt semblant a l’original de la franquícia, el logotip de nou veuria retocada molt lleugerament la paleta de colors. El cercle vermell desapareixeria de forma definitiva, aspecte que mai va captivar als aficionats dels Oilers.

2017 – actualitat

Fa relativament poc, els d’Alberta decidirien de nou variar els colors de l’escut. El blau passaria a enfosquir-se com la tonalitat utilitzada entre el 1996 i el 2011, però aquesta vegada no estaria present el cercle vermell com en aquella versió. La gota d’oli (petroli) taronja no patiria un canvi gaire evident. En definitiva, el logotip d’Edmonton ha variat moltes vegades al llarg de la seva història però sempre mantenint l’essència clàssica, únicament amb canvis a la paleta de colors del mateix, sent un dels emblemes reconeixible amb el pas dels anys.

1993 – 1999

L’equip ‘sureny’ nord-americà va presentar el seu primer logotip inspirat en la pantera de Florida, animal en perill d’extinció que habita a les pinedes i boscos tropicals del sud de l’estat. L’emblema representava una pantera de cos sencer amb aspecte agressiu, llesta per atacar amb les seves urpes i esmolats ullals, representant clarament l’actitud que s’esperava de l’equip al gel. Aquest animal estava pintat de color daurat (el pelatge) amb un ombreig blau, mentre que els ulls, cua, boca i els coixinets de les potes apareixien de color vermell brillant.

1999 – 2016

Entrant al segle XXI, els Panthers decidirien donar-li un petit retoc al seu logo original. Únicament la paleta de colors es veuria afectada de forma lleugera, amb el vermell enfosquint-se una miqueta i el daurat canviant de tonalitat, la resta de l’escut seguiria exactament igual.

2016 – actualitat

Després de més de 20 anys d’existència, la franquícia de Florida apostaria per redissenyar completament el seu logotip, donant-li un aspecte d’insígnia militar. Ara només apareixeria el cap de la pantera d’un color daurat apagat amb l’ombreig encara blau i zones del pelatge en blanc; l’ull seguia vermell. A dalt la paraula ‘Florida’ en blanc dins d’un rectangle vermell, aquest rectangle com el cap de la pantera quedaven fusionades dins de la insígnia abans esmentada.

1967 – 1975

A la temporada del debut, els Kings presentaven un logotip que incloïa el nom complet de la franquícia, donant el protagonisme a la paraula Kings i a una gran corona, aquest consistia en un escut rectangular acabat en punta per baix. El propietari de l’equip va decidir anar amb els colors groc i lila, amb la intenció donar un toc de distinció al conjunt californià. També saltava a la vista el fet d’utilitzar aquesta paleta de colors a causa de la influència dels Lakers de la NBA, conjunt amb què compartirien pavelló.

1975 – 1987

Després de vuit anys, l’equip angelí decidiria modificar el logotip per primera vegada, en aquest cas el rectangle s’estrenyia, donant un aspecte més estilitzat que la versió original. Els colors seguirien els mateixos, però el gran canvi radicaria en la disminució de la mida de la corona i la paraula ‘Kings’, la qual passava a ocupar més espai i canviava de tipografia, travessant l’emblema d’esquerra a dreta, creant una sensació de moviment degut a alguns elements afegits en aquesta paraula.

1987 – 1988

Cap a finals de la dècada dels vuitanta, el gris i el negre començarien a formar part de la paleta de colors dels Kings, creant una combinació atípica juntament amb el groc i lila ja existents. El gran canvi visual recauria en l’amplada més gran del rectangle punxegut per sota (senya d’identitat de la franquícia) juntament amb la modificació d’alguns colors; la corona per la seva banda es mantindria idèntica.

1988 – 1998

Només un any després de presentar l’escut anterior, Los Angeles modificarien de nou el logotip de la franquícia, aquesta vegada coincidint amb l’arribada del llegendari Wayne Gretzky als Kings. Els colors groc i lila serien esborrats de la paleta de colors per primera vegada a la història de l’equip. Si abans, els colors de l’emblema s’assemblaven als dels Lakers, ara eren semblants als d’un altre equip de la ciutat, Los Angeles Raiders (NFL). Cal ressaltar que aquest logo és el més popular de tots els que han tingut els californians, actualment es fa servir a la tercera equipació de l’equip i hi ha molts rumors que apunten a una resurrecció total del logotip.

1998 – 2002

Ja fora de l’època Gretzky, els Kings adoptarien un nou emblema, essent un canvi radical en tota regla. La corona canviaria de forma, apareixerien dos sticks creuats de grans dimensions, s’hi afegiria un sol a la part de dalt a la dreta, a més d’un lleó amb un stick representant la reialesa de la franquícia. La paraula ‘Los Angeles’ seria substituïda per un més modern ‘L.A.’ i el blau fosc faria acte de presència a moltes parts de l’escut.

2002 – 2011

Quatre anys més tard i per primera vegada a la seva història, el logotip principal de la franquícia no contemplaria cap referència escrita sobre l’equip i la ciutat en qüestió. Aquest escut estaria format únicament per la corona ja existent a la versió anterior però més detallada.

2011 – 2019

Ja a la segona dècada del segle XXI, l’escut clàssic rectangular de la franquícia tornaria a l’escena, encara que aquesta vegada partit en dues parts. La superior contindria el nom abreujat de la ciutat de Los Angeles (L.A.) i la inferior la corona utilitzada en els dos logotips anteriors. El blau fosc desapareixeria de la paleta de colors, recuperant únicament les tonalitats emprades a l’època de Gretzky.

2019 – actualitat

Al cap de vuit anys, la franquícia modificaria lleument l’escut. S’hi afegiria una línia grisa al perímetre del rectangle, a més de remarcar la línia exterior negra de l’emblema. El gris present també variaria la seva tonalitat, passant a una versió més clara que la utilitzada, amb aquests canvis, tot l’interior del logotip veuria reduït la seva mida, donant la impressió d’una major definició dels elements.

2000 – 2013

El logotip de Minnesota mostrava una silueta d’animal indescriptible, agafant diverses similituds de diversos d’ells però sense precisar de quin es tractava. El color verd dominava el fons de l’emblema, representant les pastures i els innombrables boscos de l’estat, un riu escenificant la boca oberta juntament amb un cel vermell amb el sol (a manera d’ull) cap al tard, deixant entreveure la posta del mateix i creant una sensació d’agressivitat a l’escut. Tot plegat d’un vorejat gris/blanc i coronat amb el nom de la franquícia.

2013 – actualitat

Després de més d’una dècada en competició, els Wild decidirien que era el moment de modificar el logotip, encara que fos d’una manera lleu. Els colors variarien lleugerament la seva intensitat, aquest canvi juntament amb la supressió del nom de la franquícia i la major amplitud general del logo serien les úniques i més importants modificacions. Des de la gerència de l’equip són partidaris de mantenir un aspecte sense gaires alts i baixos en el disseny de l’escut, donant una sensació d’estabilitat de cara a la marca. del escudo, dando una sensación de estabilidad de cara a la marca.

1910

En la seva primera incursió al gel, Montreal exhibiria una simple ‘C’ blava relacionada directament amb el nom de la franquícia: Canadiens.

1911

Ja en el segon any de vida, els Canadiens adoptarien un nou logotip totalment diferent, es tractaria d’una fulla d’auró verda amb una ‘C’ al mig utilitzant la tipografia Old English. Avui dia resulta curiós i fins i tot xocant, veure els Habs utilitzar un disseny similar al dels seus acèrrims rivals a Toronto, els Maple Leafs.

1912

Al següent any, novament es canviaria de disseny. La fulla d’auró verda desapareixeria i al seu lloc s’erigiria la mateixa ‘C’ utilitzada anteriorment amb la tipografia Old English però molt més gran, a més que per primera vegada apareixerien junts el vermell i blau característics de la franquícia amb el pas dels cursos.

1913

Els Habs seguien explorant la seva marca i de nou modificarien el disseny de l’escut, aquesta vegada la fulla d’auró tradicional canadenc tornaria a la palestra però completament blanca amb la vora vermella, a l’interior les lletres ‘CAC’ en honor al Club Athletique Canadien.

1914 – 1917

Al 1914, el logotip començaria a prendre una forma similar a l’actual. Una gran ‘C’ estilitzada amb una ‘A’ a l’interior, totes dues lletres vermelles amb tota la vora de l’emblema de color blau. Cal destacar que al logotip en qüestió es veurien representades tres lletres, una doble ‘C’ i una ‘A’, les quals eren els acrònims d’Athletique, Club i Canadiens respectivament.

1918 – 1919

Per primera vegada a la seva història, el logo presentaria la gran ‘H’ marca de la casa en lloc de la ‘A’. La vora blava seguiria present però només a la part interior del logotip, remarcant una sola ‘C’ i la ‘H’, la qual era blanca al seu interior. Aquesta modificació es va produir després d’adoptar oficialment el nom de Club de Hockey Canadien després d’un canvi de propietat.

1920 – 1921

L’experimentació amb l’emblema de la franquícia no parava, ara el color blau desapareixeria de les vores interiors del logotip juntament amb un aspecte general més asimètric. El vermell, protagonista absolut del logotip, veuria canviada la seva tonalitat cap a un to més fosc.

1922

Després d’un any amb l’escut totalment en vermell, es tornaria a una versió semblant de la de 1918, recuperant el blau a la paleta de colors a més de tornar a la ‘H’ en blanc. La ‘C’ vermella exterior, veuria com la seva part de baix quedava totalment plana, retoc que no acabaria de quallar.

1923 – 1925

Finalment es recuperaria íntegrament la versió de 1918, a partir d’aquí, les successives modificacions serien sempre lleugeres i al voltant d’aquest mateix disseny.

1926 – 1932

La nova modificació portaria de tornada la vora de color blau per a tot el logotip, la resta de l’emblema romandria intacte.

1933 – 1947

Després de sis anys inamovible, el logotip dels Habs es tornaria a canviar. Aquesta vegada les vores blaves guanyarien protagonisme després de veure incrementat el seu gruix, també el vermell de la C canviaria de tonalitat cap a una versió més alegre. La ‘H’ blanca interior veuria reduït la seva grandària a causa de la major amplitud de les línies blaves.

1948 – 1956

Després d’anys sense retocar el logotip, aquesta nova versió portaria només amb ella alguns canvis visuals poc importants. Destacaria per sobre dels altres la modificació a la part de dalt de la ‘C’, coincidint amb l’obertura de la lletra.

1957 – 1999

Aquest canvi perduraria gairebé mig segle sense retocar-se, la ‘C’ característica del logotip es tancaria del tot, tant el vermell com el blau serien menys intensos i de nou la part superior de la ‘C’ variaria la seva forma lleument.

2000 – actualitat

Per a l’entrada al segle XXI, el logotip canviaria només de tonalitat, adoptant una paleta de colors menys ‘agressiva’ o apagada. Igualment, aquest canvi semblava estar encaminat a englobar les diferents idees mostrades al llarg dels anys (a partir del 1918).

1998 – 2011

L’estudi local JDK Design seria l’encarregat de dissenyar el logo original, el qual representava un cap de Dents de sabre (animal prehistòric present a la zona de Nashville), amb un aspecte realment ferotge, mostrant uns grans i llargs ullals a més d’uns detalls molt densos a tot l’emblema. Sis colors formarien part de l’escut en els seus inicis: taronja, groc, blanc, blau, gris i platejat, cosa poc habitual pel que fa a la gran quantitat de colors existents. Amb el pas dels anys, el logotip dels Predators es convertiria en símbol d’estabilitat i molt reconeixible, fins i tot pels aficionats menys acèrrims.

2011 – actualitat

Fa deu anys, els Preds decidirien modificar el logo principal, en primera instància la forma de l’escut seguiria igual però no els detalls més profunds, els quals s’eliminarien. Es presentaria un disseny més simplificat, eliminant alguns colors de la paleta per acabar passant de sis a tres tonalitats. Un dels aspectes que variarien més seria l’ull, aquest passaria a ser més definit, net i precís. Amb aquesta versió del logo aconseguirien plantar-se a la seva única final de la Stanley cup, perduda davant els Pittsburgh Penguins en sis enfrontaments.

1974 – 1976

A mitjans dels anys 70, l’NHL s’expandiria pel mig oest dels EUA i formaria els Kansas City Scouts. El logotip representava un nadiu americà (Sioux) muntat a cavall en mode guaita de color blau i blanc, just al costat apareixien les lletres KC de groc en clara referència a la ciutat de Kansas City; tot això envoltat del característic cercle present en molts més emblemes de franquícies d’hoquei gel, en aquest cas era vermell.

1976 – 1982

Només dos anys aguantarien els Scouts a Missouri, reubicant-se a la ciutat de Denver per passar a ser els Rockies. Bàsicament, l’escut estaria format per la bandera de l’estat de Colorado dins d’una muntanya (en honor a les hiper conegudes muntanyes rocoses). D’aquesta manera, el nom de l’equip es veia traslladat literalment al logotip en qüestió. Aquest emblema ha estat recuperat (similar i amb diferent color) pels actuals Avalanche per utilitzar-lo de forma ocasional a la seva tercera equipació.

1982 – 1986

Després de vagar per la conferència Oest durant vuit cursos, la franquícia es traslladaria a l’Est per recalar on seria casa seva fins avui, l’estat de Nova Jersey. El seu primer i únic logotip fins a la data (pel que fa a la forma) estaria format per una conjunció de les lletres ‘N’ i ‘J’ (en referència a les inicials del nom de l’estat) de color vermell vorejades finament per una línia verda; el toc distintiu radicava als dos extrems de la ‘J’, els quals acabaven en unes banyes i cua de diable, criatura mística molt relacionada amb la zona i que donava nom a l’equip. Un gran cercle verd completava el disseny del logotip.

1986 – 1992

Després de sis anys en lliça, els Devils decidirien canviar lleugerament els colors de l’escut, ara, tant el verd com el vermell perdien intensitat i brillantor en comparació amb la versió original a New Jersey. La forma en si no canviaria gens ni mica.

1992 – 1999

Entrats a la dècada dels noranta, la franquícia de Newark s’embarcaria en un canvi de color, apartaria el verd característic de la franquícia per abraçar el negre (cosa habitual en aquells anys a l’hoquei gel); aquest ocuparia el lloc tant al vorejat de les lletres NJ com del cercle exterior. El vermell en si, tornava a agafar més intensitat, apropant-se a l’utilitzat en els primers anys després de la reubicació procedent de Colorado.

1999 – actualitat

Prop de començar el segle XXI, els Devils tornarien a retocar la tonalitat dels colors utilitzats al seu famós logo. Aquesta vegada, el vermell s’enfosquia, donant un aspecte general més sòlid; tot i així, el disseny seguiria intacte, sent avui dia un dels emblemes de l’NHL que millor estan passant el pas dels anys sense necessitat de modificar la forma amb a una actualització.

1973 – 1995

El logo original dels Isles, molt semblant a l’actual, presentava la silueta d’una part de Long Island, zona d’ubicació de la franquícia, també hi apareix l’abreujament de la paraula New York (NY) en conjunció amb el nom de l’equip a la part inferior. El taronja, blanc i blau serien els colors protagonistes de l’escut, la mateixa paleta de colors utilitzada a la bandera de la ciutat de Nova York.

1995 – 1997

A mitjans de la dècada dels noranta, els Isles decidirien canviar radicalment de logo, deixant enrere el clàssic circular per incorporar al seu lloc a un nou escut dominat per un pescador amb un stick (vulgarment se’l coneixeria com a Fisherman) d’hoquei gel, amb ell també hi apareixeria una porteria amb la seva respectiva xarxa i unes onades sota el nom d’Islanders, el qual sí que es mantindria a l’emblema. S’afegiria el blau clar a la paleta de colors ja utilitzada fins en aquell moment. Cal recalcar que aquest logotip seria un dels més criticats en la història de la lliga, fins i tot pels propis fans i jugadors de l’equip d’Uniondale; motiu pel qual només estaria en actiu durant dues temporades.

1997 – 2010

Després del fracàs de l’escut del pescador, objecte d’escarni per part dels fans dels NY Rangers, els propietaris de la franquícia van decidir recuperar el logo original però amb alguns canvis. La paleta de colors s’enfosquiria una mica, sobretot en el blau, el qual ara seria blau marí, també s’afegirien dos cercles al logo, un taronja i un altre blau fosc, donant l’efecte d’un major acabat a les vores de l’emblema. L’interior del logotip quedaria igual.

2010 – 2017

Després de 13 anys utilitzant la versió ‘fosca’ del logo original, els Isles decidirien donar un toc clàssic a l’escut introduint de nou les tonalitats de 1973, tot i així, un dels dos cercles, el taronja, seguiria present, eliminant només el més exterior de color blau.

2017 – actualitat

Utilitzant la versió anterior uns set anys, la franquícia tornaria a donar una capa de retocs al logotip clàssic, afegint novament un cercle blau a la vora més exterior de l’escut. Dues coses interessants i que moltes vegades passen desapercebudes, serien la punta de la ‘I’ de la paraula Islanders, la qual s’incrusta al mapa de l’illa, assenyalant on es troba el comtat de Nassau, llar de l’equip novaiorquès. També les quatre línies taronges a l’stick en senyal a les quatre Stanley Cups guanyades pels Isles.

1927 – 1935

Els Rangers es van presentar en societat utilitzant un logotip molt similar al dels seus rivals de ciutat, els New York Americans, aquest escut marcaria les pautes a seguir per a la resta de la vida de la franquícia. Els colors de la bandera nord-americana, blau, vermell i blanc, serien els escollits per pintar l’emblema, el qual contenia el nom de la ciutat a dalt del tot i el de la franquícia en diagonal al centre, totes dues paraules en blanc.

1936 – 1947

Després d’uns anys en competició, l’equip novaiorquès retocaria lleugerament el logotip, primer afegiria una línia blava a tot l’exterior de l’escut, a més d’enfosquir la paleta de colors, buscant un toc més ‘noble’ en general; la marca ‘Rangers’ passaria a escriure’s en color vermell en comptes del blanc original.

1947 – 1952

Després de 20 anys en lliça, els Rangers afegirien un nou canvi més profund al seu logotip principal, el qual ara passava a ser més rectangular, similar a l’utilitzat actualment. La paleta de colors general continuaria inamovible respecte a la versió anterior.

1953 – 1967

Els de Manhattan seguien provant noves combinacions en quant a la forma de l’escut, de nou semblaven abandonar el concepte més rectangular (almenys a la part més exterior de l’escut), donant una major sensació de lleugeresa sobretot a les zones triangulades vermella i blanca , les quals no tenien el vorejat tan marcat com en altres dissenys utilitzats dècades enrere.

1968 – 1970

A finals dels anys 60, el contorn general rectangular s’imposaria novament, sent una versió menys polida que l’actual. El nom de la franquícia, sempre present, guanyava en volum i com originalment estava escrita tota en blanc, fins i tot la paraula ‘Rangers’, la qual portava des de 1936 impresa en vermell.

1971 – 1977

Després de dos anys, els Rangers tornarien a modificar el seu emblema, aquesta vegada li donarien l’aspecte que ha arribat fins avui. La vorejada exterior s’estilitzava una mica respecte a la versió anterior, a més la tipografia de la marca variaria juntament amb la mida de la mateixa. Els colors seguirien foscos.

1978 – 1998

A finals de la dècada dels 70, els de Nova York tornarien a la paleta de colors original del 1926, molt més clara i brillant que la que venien utilitzant des del 1936; la resta seguiria igual, mida i font de les lletres juntament amb la forma de l’escut.

1999 – actualitat

20 anys sense retocar res i amb la imminent arribada del segle XXI, els Rangers tornarien a modificar la paleta de colors, enfosquint-la de forma lleugera, res a veure amb les tonalitats utilitzades des del 1936 fins al 1978. L’aspecte general del logo ja porta més de mig segle en actiu, passant a ser un dels que estan aguantant millor el pas dels lustres de tota l’NHL.eral del logo lleva ya más de medio siglo en activo, pasando a ser uno de los que mejor están aguantando el paso de los lustros de toda la NHL.

1992- 1997

Ottawa va tornar a tenir una franquícia NHL a principis dels noranta, aquests de nou van triar el nom de Senators, com el seu antecessor dècades abans. El logo presentava un Centurió romà com a protagonista, el casc era dominat pels colors negre i vermell decorat amb unes fulles de llorer mentre que el semicercle de la part dreta estava pintat de color daurat o groc mostassa, al seu interior contenia el nom de la franquícia al complet.

1997 – 2007

Després de cinc anys d’ús, arribaria la primera modificació a l’emblema dels Sens, encara que seria molt lleugera. La paleta de colors s’enfosquiria una mica junt amb la supressió de la paraula ‘Ottawa Senators’ dins del semicercle, al seu lloc apareixerien diverses fulles de llorer; aquestes mateixes desapareixerien del casc. La mirada del Centurió canviaria.

2007 – 2020

Ficats de ple a la primera dècada del segle XXI, els Senators farien oficial un gran canvi d’imatge, modificant el logotip d’una forma molt evident. El Centurió ja no apareixia de perfil, ara mirava fixament endavant de forma estoica i decidida, mostrant determinació als seus ulls. El semicercle s’empetitia mentre que el casc guanyava unes proteccions laterals més grans que en anteriors versions. Així, el nou logotip seguia l’estela de l’escut original però amb un aspecte més modern, mantenint també els mateixos colors.

2020 – actualitat

Després de 13 anys sense canvis, Ottawa tornaria a la versió clàssica del logotip però no a l’original, sinó a la utilitzada des del 1997 fins al 2007 però amb uns lleugers retocs. El daurat o groc mostassa s’enfosquiria una mica més, a més aquest mateix color guanyaria protagonisme vers al vermell, el que veuria com desapareixeria de la capa del Centurió. Tota la resta seguiria intacte.

1967 – 1999

El logo dels Flyers va ser dissenyat per l’artista local Sam Ciccone, aquest emblema representa la velocitat de l’hoquei gel en forma de quatre ales enganxades a una gran ‘P’ de color negra, la qual simbolitza la ciutat de Philadelphia. Al mig hi ha el puck característic de l’esport gelat, de color taronja; el taronja, negre i blanc són, i han estat, els encarregats de formar la paleta de colors dels Flyers en exclusivitat des de la seva creació fins a l’actualitat. Una curiositat, Bill Putnam, copropietari durant els primers anys de l’equip, volia que el taronja fos un dels colors dominants atès que era el seu color favorit; i sens dubte, així va ser.

1999 – actualitat

Coincidint amb el canvi de segle, els de Pennsilvània van presentar una modificació molt lleu del logo, la qual consistia únicament en una variació mínima de la mida general de l’escut i una major lluminositat i definició en tot ell, segurament al puck taronja és on s’apreciava més aquest canvi. El fet de seguir amb el mateix logo des dels inicis de la franquícia, han convertit el logotip dels Flyers en un dels més reconeixibles de tota l’NHL, fins i tot de totes les grans lligues americanes (NHL, NFL, NBA i MLB). Cal destacar que fins fa relativament poc, Philly era un dels pocs conjunts de la lliga que encara no tenia mascota, això concorda amb la idea de tradició i intensitat/duresa característica de la franquícia abans esmentada.

1967 – 1968

Els Penguins van debutar al gel amb un emblema semblant a l’actual en quant a idea. Un pingüí amb patins i guants blancs sostenia un stick amb les seves ales (en aquest cas transformades en braços) mentre portava posat una bufanda blanca, la qual donava sensació de velocitat. Darrere d’aquest pingüí hi havia el característic triangle groc, al voltant apareixia un cercle blanc vorejat de blau, hi estava escrit el nom de la franquícia al complet.

1968 – 1972

Un any després de debutar l’equip decidiria redissenyar el seu logo, el pingüí ‘perdria’ la bufanda en l’intent a més de pes, mentre que la mirada passaria ara a ser més ferotge (símbol de l’actitud al gel de l’equip) en comparació amb el posat amable que tenia. El cercle blanc giraria els colors i augmentaria la mida de les lletres i del mateix en general.

1972 – 1992

A inicis dels setanta, Pittsburgh tornava a canviar lleugerament d’escut, aquesta vegada esborrarien del logo el gran cercle blau i donarien tot el protagonisme al pingüí juntament amb el triangle groc, els quals guanyaven grandària de forma considerable. L’au seguia portant el seu mític stick juntament amb els patins negres.

1992 – 1999

A principis de la dècada dels noranta, després de 20 anys utilitzant el mateix escut, els Pens farien un tomb a la seva imatge. Aquests presentarien un atrevit nou look, el pingüí i el triangle es ‘fusionaven’ en una mateixa imatge tipus segell o estampat. Ara l’animal ja no portava ni guants, ni stick, ni patins, sent un logo molt més minimalista. .

1999 – 2002

Després de set anys utilitzant l’anterior emblema, l’equip de Pensilvania canviaria lleugerament la tonalitat dels colors, sobretot del groc, el qual perdia intensitat. D’altra banda, tot continuaria igual.

2002 – 2016

Ja al segle XXI, els Pens expressaven el seu desig de tornar als orígens de la franquícia. En aquest cas recuperarien la imatge de 1972 (utilitzada fins a 1992) però canviant el groc pel daurat, d’aquesta manera deixaven enrere el famós ‘Robo-Penguin’.

2016 – actualitat

Recentment, Pittsburgh s’acostava molt més a la imatge original del logotip, apartant el color daurat i recuperant el característic groc, així es tancava el cercle de tornada als orígens començat 14 anys abans. Aquest logo actual, segurament és el que més suports té entre la fanaticada dels Pens encara que darrerament s’estan escoltant veus perquè torni l’utilitzat durant la dècada dels noranta.

1991 – 1998

A principis dels anys noranta, els Sharks van entrar a la lliga amb un logotip i uniformes realment impactants. Terry Smith va ser el creador de l’escut original, en ell ressaltava la part davantera d’un tauró de color negre, amb les seves aletes pectorals i dorsal, a més de les obertures branquials, els ulls vorejats de color blanc i la boca amb una gran filera de dents , la qual mossegava i trencava un stick d’hoquei gel. L’emblema acabava amb un gran triangle invertit de tres colors: turquesa, negre i gris.

1998 – 2007

Al cap de vuit anys d’existència, els Sharks presentarien una lleu modificació del logotip. Aquests canvis radicarien principalment en una petita variació del color de l’stick, enfosquint-se una mica, arribant a un marró més intens.El resto seguiría intacto.

2007 – 2008

Ja ben entrats a la primera dècada del segle XXI, la franquícia californiana canviaria completament de logotip, encara que es tractés d’una versió més moderna del mateix, si que aportava canvis en el disseny. El triangle invertit es tornava còncau per la part superior, a més veia com els tres colors que el conformaven canviaven d’ordre i es modificaven, entrant-hi el taronja/marró clar. Aquest mateix color seria l’encarregat de donar vida a l’stick i als ulls del tauró, els quals deixaven de ser negres. També el tauró en si agafava una forma més tridimensional i per primera vegada incorporava el turquesa, al costat del negre, al seu aspecte general. Aquests canvis acabarien donant un aspecte més agressiu a l’emblema.

2008 – actualitat

Després d’un any d’existència, els Sharks modificarien lleument l’escut, aquests canvis afectarien la part visual del logotip. El color turquesa deixaria de ser tan fosc, igual que el negre tampoc seria tan intens, això abocaria a un disseny amb uns ombrejats menys destacats. També el color ataronjat de l’stick i del vorejat, deixaria el darrere la vivacitat, per la resta, tot romandria igual.

2018 – 2020

Quan l’NHL va apostar oficialment per Seattle com la nova ciutat on s’expandiria, la franquícia de l’estat de Washington presentaria un logotip preliminar fins que s’escollís de manera definitiva l’oficial. Aquest consistia simplement en la paraula ‘Seattle’ de color vermell amb el fons blanc, destacant en majúscula la lletra ‘S’.

2020 – actualitat

Després d’uns mesos d’insistents rumors sobre quin seria el nom i l’emblema de Seattle, aquests es donarien a conèixer. El primer logotip oficial representava una ‘S’ de Seattle però encarnant la criatura mitològica coneguda com el Kraken, de color blau turquesa (reseguida de negre) amb alguns lleugers ombrejats. Tentacles, ones i un gran ull vermell completaven l’aspecte del logo el qual era ràpidament acceptat entre la parròquia local.

1967 – 1978

El primer logo dels Blues, gairebé calcat a l’actual, presentaria una nota musical alada de color blau fosc vorejada amb una línia groga. Aquest emblema semblava una elecció lògica degut a la tradició musical de la ciutat, sobretot als gèneres del blues i el jazz. Cal destacar que el blau interior de l’escut estaria relacionat directament amb el sobrenom de la franquícia: Blues (blau en anglès).

1978 – 1984

Als deu anys de vida, el conjunt de St. Louis canviaria de logo principal de manera més que evident, encara que la nota alada seguiria present. Aquesta nota s’empetiteria i passaria a tenir les vores arrodonides, a més estaria embolcallada per un gran (i ample) cercle groc, amb les vores blaves, el qual contenia el nom complet de l’equip al seu interior.

1984 – 1987

Ja a la dècada dels 80, de nou els Blues redissenyarien el seu emblema, afegint el vermell a la paleta de colors. La nota alada recuperaria la seva forma més punxeguda original però no la mida, seguiria sent més petita que a la versió de 1967, a l’interior figuraria el nom de la ciutat. A sobre de la nota apareixia la paraula ‘Blues’ en una mida gegantina; tot el logotip al complet, paraula i nota, serien de color blau fosc, amb el groc característic i vorejat totalment per una línia vermella.

1987 – 1989

Al cap de tres temporades, St. Louis tornaria a canviar de logotip encara que de forma menys traumàtica que alguna versió anterior, només eliminarien la presència enorme de la paraula ‘Blues’ ubicada a la part superior per passar a tenir únicament la nota alada com a logo , també la mida original. Els colors continuarien sent els mateixos que el seu predecessor: blau, groc i vermell.

1989 – 1998

Només dos anys durarien els Blues sense tornar a redissenyar l’emblema, ara tornarien a recuperar la nota musical més arrodonida que van presentar a la dècada dels setanta però seguint amb els colors que lluïen en aquell moment. Tot i que aquesta vegada, la línia groga guanyaria volum mentre que l’exterior vermella es tornava molt més fina, també el blau característic seria menys intens.

1998 – 1999

A finals del segle XX, la franquícia del mig oest dels Estats Units tornaria als seus orígens respecte a la forma i el color de la famosa nota alada. Encara que a diferència de l’escut original, aquesta nota estaria vorejada, a més de la línia habitual groga, d’una altra de blanca i d’una d’exterior blava com a l’interior del logotip. La paraula ‘St. Louis’, en referència a la ciutat, ja no hi seria.

1999 – 2008

Amb l’entrada al nou mil·lenni es retocaria lleugerament la línia blava exterior, donant-li un aspecte molt més fosc a aquesta vora. La resta seguiria tot igual que la versió presentada un any abans.

2008 – actualitat

Després de gairebé una dècada sense modificar res, els Blues decidirien tornar a fer un canvi lleugeríssim, gairebé imperceptible, retocarien el groc del logo passant-ho a un daurat suau. La resta de l’emblema no patiria cap més modificació, quedant-se idèntic al seu predecessor.

1992 – 2001

A principis dels anys 90 l’hoquei gel professional entraria amb força a l’estat de Florida, els primers a instal·lar-se allà i amb un gran èxit al llarg del temps, serien els Bolts. El logo clàssic mostraria el nom complet de la franquícia juntament amb un llamp (donant un efecte en 3D) i un cercle en representació d’un puck d’hoquei (molts equips ho fan) i els colors blau, negre i blanc com a protagonistes. El llamp present en l’escut es deuria al fet que a la zona nord de l’estat de Florida en cauen molts al llarg de l’any, un dels punts amb més presència d’ells a l’Amèrica del Nord.

2001 – 2007

Al cap de deu anys de la seva existència, els Lightning decidirien que era el moment d’actualitzar lleument el logotip, variant cap a un blau més fosc en el color principal. Aquest emblema (també l’original), va ser dissenyat per Phil Esposito, estrella històrica de la NHL i un dels majors impulsors de la franquícia en els seus inicis.

2007 – 2011

Els Bolts decidirien modernitzar l’emblema de la franquícia amb un rentat d’imatge important, primer de tot desapareixeria la paraula ‘Lightning’ del logo, simplificant la nova versió. El cercle, el llamp i la paraula ‘Tampa Bay’ veurien modificades les seves formes, intentant donar un aspecte més sòlid i professional al logotip original. Fet i fet, aquest escut estaria actiu només quatre anys, deixant una sensació d’indiferència entre la base d’aficionats dels Bolts.

2011- actualitat

A principis de la segona dècada de segle XXI, coincidint amb l’entrada del nou propietari (Jeff Vinik) de la franquícia, l’equip presentaria un nou disseny el qual seguia en línies generals les idees mostrades anteriorment amb el color blau i el protagonisme del llamp però deixaria enrere la paraula ‘Tampa Bay’ en l’escut. Al igual que algun altre conjunt de la lliga, com ara els Maple Leafs, la versió blanca del mateix està present en els uniformes locals.e en los uniformes locales.

1917

Els d’Ontario entrarien a la lliga amb el sobrenom d’Arenas, així que el seu primer logotip es basaria únicament en una gran ‘T’ majúscula blava en clara referència a la ciutat de Toronto.

1918 – 1919

Sense deixar els dissenys minimalistes i després d’un any en competició, el logo viuria el seu primer (tot i que petit) retoc, la ‘T’ seguiria intacta però ara centraria el nom complet de la franquícia, el qual seria tot del mateix color blau marí.

1919 – 1922

Als dos anys d’activitat a l’NHL, els nous propietaris del conjunt de Toronto li donarien un nou sobrenom i color principal. Deixaven enrere el sobrenom d’Arenas i abraçaven el de St. Pats, aquest nom apareixeria de verd mentre que a la part superior de l’emblema (el qual seguia mostrant només la marca de l’equip) estaria la paraula Toronto lleugerament corbada.

1922 – 1925

A principis de la dècada dels anys 20, l’escut de Toronto deixaria de portar el nom de la ciutat, centrant-se en el sobrenom de la franquícia. St. Pats agafava ara tot el protagonisme en estar encapsulat en una ‘pastilla’ verda amb les lletres blanques.

1925 – 1926

Després d’un any utilitzant l’anterior logo, els St. Pats tornarien al seu emblema de principis dels anys 20 però amb un verd lleugerament més clar.

1926 – 1927

Al 1927, Toronto seria adquirit pel llegendari Conn Smythe, aquí començaria l’era ‘Leaf’ però mentre el nom seguiria una temporada més intacte però no així l’emblema. Sense canviar gaire de la seva versió anterior, les lletres que componien el nom passarien a ser blanques amb una vora molt fina de color verd.

1927 – 1938

Després de gairebé una dècada utilitzant el verd com a color principal, els recent anomenats Toronto Maple Leafs tornarien al blau original. El seu nou logotip seria la típica fulla d’auró canadenc però de color blau amb la inscripció de la franquícia al seu interior de color blanc. Aquest emblema marcaria a partir d’aquell moment la història que cal seguir de la franquícia en quant a logos.

1938 – 1963

Els Leafs, sense deixar la seva idea de la fulla d’auró, presentarien un disseny en el que modificava la forma d’aquesta fulla i la inscripció interior, a més s’inclourien per primera vegada les ‘venes’ blanques per completar l’escut.

1963 – 1967

Després de 25 anys sense modificar res, l’escut veuria lleugerament modificat el seu disseny, la part més significativa seria un doble vorejat exterior de la mítica fulla en blau i blanc.

1967 – 1970

A finals dels anys 60 la forma de l’emblema patiria un significatiu canvi de forma, la fulla seguiria la idea que venia utilitzant la bandera del Canadà però en el seu intocable blau marí. Les lletres també veurien modificada la seva tipografia; en general, l’aspecte passaria a ser més minimalista.

1971 – 1982

Iniciant la dècada dels 70, el disseny del logo tornaria a canviar, les lletres interiors amb el nom de la franquícia variarien de tipografia mentre que la forma de la fulla es tornaria encara més minimista i simple que la seva versió anterior.

1982 – 1987

Després d’onze anys utilitzant el mateix escut, els Leafs introduirien un nou canvi, encara que molt lleuger. La llegendària fulla augmentaria la seva mida, no així les lletres interiors, les quals seguirien intactes del tot.

1987 – 2016

A finals dels 80, Toronto enfosquiria el seu logotip, guanyant amb això una major solidesa en el disseny.

2016 – actualitat

Coincidint amb el seu centenari, els Leafs tornarien a la idea utilitzada entre els anys 40 i 60 però sense la vorejada exterior. Les venes blanques de la fulla no tornarien i les lletres tampoc no seguirien exactament la mateixa tipografia, però s’hi aproparien. El concepte era mantenir la versió menys carregada de les darreres dècades unida a la forma d’abans.

1970 – 1978

En la seva entrada a l’NHL, els Canucks abandonarien el logotip utilitzat prèviament a l’extinta Western Hockey League, presentant un disseny rectangular que simulava una pista de gel. La vora exterior era de color verd juntament amb una altra línia blanca la qual seguia la mateixa trajectòria que l’anterior, l’interior apareixia de color blau marí encara que un estic blanc separava gairebé completament en dues parts la zona central, formant així una gran ‘C’ de Canucks. Aquest logotip va ser realitzat pel dissenyador gràfic local Joe Borovich. Fa relativament pocs anys, Vancouver trauria un tercer equipament amb un escut basat en l’original però amb uns lleugeríssims canvis.

1978 – 1992

Després de vuit anys del seu debut a la lliga, Vancouver canviaria radicalment d’emblema. El nou logotip portaria diverses línies horitzontals vermelles i daurades (semblant a la bandera catalana), simulant la bota d’un patí amb la inscripció de la paraula Canucks a la ganiveta, tot donant la sensació de velocitat. Al darrere apareixeria un cercle vermell vorejat amb una fina línia daurada tancant el color negre a l’interior. La paleta de colors deixava enrere el blau marí i verd per donar pas a uns nous colors molt més dinàmics però menys harmoniosos.

1992 – 1997

A principis dels noranta, els Nucks decidirien donar un lleuger retoc al seu logotip, el qual només variaria en la tonalitat dels colors. El daurat deixaria pas al groc i el taronja faria el mateix amb el vermell; tota la resta seguiria igual.

1997 – 2007

A mitjans/final dels anys noranta, Vancouver decidiria apostar per un nou logotip que estava inspirat en la mascota de la franquícia, també perquè la propietat que va comprar l’equip al 1995 es deia Orca Bay Sports & Entertainment. En aquest escut apareixeria l’abans esmentada orca formant una ‘C’ de Canucks, la paleta de colors canviaria de forma categòrica, adoptant el vermell, el gris, blau fosc i blau marí.

2007 – 2019

Després de deu anys de vida, el mateix logotip veuria canviades les tonalitats dels colors i poca cosa més. El blau marí aclariria la seva imatge mentre que el vermell desapareixeria del mateix. Com a nota destacada, l’escut s’empetitia lleugerament mentre que a sobre s’incorporaria el nom de la ciutat: Vancouver.

2019 – actualitat

Després de dotze anys sense retocar res, els Canucks eliminarien la paraula Vancouver de l’emblema, recuperant la mida original de 1997 però no així els colors, els quals s’assemblaven més als utilitzats fins ara però variant alguna tonalitat. L’Orca tornava a agafar el protagonisme d’abans.

2017 – actualitat

L’únic logo principal presentat i utilitzat pels Golden Knights fins ara està protagonitzat per un casc de cavaller de color daurat i gris, la múltiples línies i ombres li donen una sensació tridimensional. L’obertura frontal del casc és en forma de ‘V’ de color negre en clara referència a la ciutat de Vegas (abreujament de com ho diuen els vilatans). El gris metàl·lic representa la força i la durabilitat mentre que el daurat és en honor a la gran quantitat de mines d’or que van ajudar a forjar l’estat de Nevada. mientras que el dorado es en honor a la gran cantidad de minas de oro que ayudaron a forjar el estado de Nevada.

1974 – 1995

El primer logo dels Capitals seria bastant minimalista, estaria protagonitzat pel nom complet de la franquícia, el ‘Capitals’ de blau i el ‘Washington’ de color vermell, únicament la ‘T’ apareixeria de color vermell al mig de la resta blava simulant el colpeig d’un puck blau. A sobre del tot estarien presents sis estrelles també de color blau i vermell.

1995 -1997

Després de 20 anys d’existència, el conjunt capitalí decidiria canviar completament de logotip, aquesta vegada seria una àguila negra (amb el cap blanc) la que centraria l’emblema. A les ales seguirien estant presents les estrelles, encara que ara només fossin cinc en comptes de sis, a baix continuaria la paraula ‘Capitals’ però no la de Washington. La paleta de colors s’allunyava dels tradicionals vermell, blau i blanc per donar entrada al negre (molt popular a l’NHL durant la dècada dels 90), daurat i blau fosc.

1997 – 2002

Després de cinc anys actiu, Washington tornaria a modificar el seu escut encara que aquesta vegada ho farien molt lleugerament. A vista general no es canviaria gairebé res, només la paraula ‘Capitals’ desapareixeria, per primera vegada en la història de la franquícia, deixant l’àguila calba com a total protagonista del logo.

2002 – 2007

A principis del segle XXI tornarien a canviar de logotip, aquesta vegada l’àguila deixaria pas al capitoli nord-americà, la Casa blanca, juntament amb dos sticks creuats i un puck. Enmig de l’emblema tornaria el nom de la franquícia enquadrat en un rectangle blau i negre, en aquest cas serien les estrelles les que veurien reduït el seu espai, ara en serien dues en comptes de cinc. Aquest logotip no despertaria les passions de la fanaticada de Washington.

2007 – actualitat

Al 2007, els Caps amb l’Ovechkin ja en nòmina, tornarien al disseny clàssic però actualitzat als nous temps. El vermell i blau tornarien a agafar les regnes de la paleta de colors en substitució del negre i daurat. A diferència de l’escut original, les lletres estarien lleugerament inclinades cap a la dreta en comptes de l’esquerra, la ‘T’ en forma de ‘stick’ seria blau (abans era vermella) i el puck vermell (abans blau), a més, en aquesta ocasió serien tres les estrelles les que completarien el logotip a diferència de les sis originals.

1972 – 1973 (Jets originals)

El primer logo dels Jets va ser a l’WHA, consistia d’un cercle a l’estil puck de color vermell vorejat finament en blanc i negre, dins apareixia un jugador d’hoquei gel en blau i blanc. Darrere seu, sortint de la circumferència, un jet (avió militar) volant, el qual anava deixant una estela blanca on es podia llegir al seu interior les paraules Hockey Club. Més amunt, també escrit (marca de la casa dels Jets), hi havia el nom complet de la franquícia de color blanc, de totes les lletres destacava la ‘J’ en forma de stick.

1973 – 1979 (Jets originals)

Després d’un any en competició, els Jets presentarien un nou escut que unia i simplificava de forma clara i consistent les idees anteriorment mostrades. El jugador desapareixia juntament amb la paraula Hockey Club, però el nom de la franquícia seguia, i fins i tot guanyava, més protagonisme i mida. La paraula Jets seguia blanca i la ‘J’ en forma de stick, encara que Winnipeg ara apareixia pintat de vermell. El cercle tenia l’interior acolorit de blau, mentre que el vorejat exterior ara era vermell. L’avió militar guanyava mida juntament amb un mini cercle vermell al seu voltant.

1979 – 1990 (Jets originals)

Coincidint amb l’entrada del conjunt de Manitoba a l’NHL, els Jets decidirien retocar lleugerament l’acoloriment del seu emblema. Aquest acoloriment consistiria bàsicament a enfosquir la paleta de colors, guanyant en serietat i estabilitat; la resta es quedaria tot igual.

1990 – 1996 (Jets originals)

Entrant a la dècada dels 90, l’equip canadenc va apostar per un canvi i modernització del logotip. La forma simulant un puck i el vorejat vermell seguien inamovibles, El nom de la franquícia veuria invertit el seu ordre passant la paraula Winnipeg a dalt i Jets a baix, aquest nom ara era blau, el qual ressaltava clarament en un fons blanc. La ‘J’ seguia semblant un estic (però ara sobresortia del cercle exterior juntament amb un ombreig vermell), mentrestant, el Jet canviava de direcció i color, ara era vermell.

1999 – 2011

Al 1999, l’encarnació actual dels Jets feia el seu debut però no a Winnipeg, inicialment l’NHL es va expandir a Atlanta sota el nom dels Thrashers. El logotip consistia en un triangle groc, dins estava representat l’ocell característic de l’estat de Geòrgia (el qual donava el nom a l’equip) pintat de color daurat i un parell de tonalitats marrons, subjectant un estic groc/daurat. El blau (clar i fosc) completava l’acoloriment del logotip, omplint els buits deixats per la resta de colors.

2011 – actualitat

Després de 12 anys als EUA, els Thrashers es mudarien al Canadà per rencarnar-se en els nous/actuals Jets. El logo tornava a la seva forma circular clàssica, encara que aquesta vegada el vorejat exterior estaria pintat de color gris, un altre vorejat interior més ample, acolorit de blau fosc, apareixia tot seguit. Dins, estaven representats un avió militar gris (McDonnell Douglas CF-18) i una fulla d’auró invertida de color vermell, el jet apuntava a dalt en direcció a una ranura triangular blanca a l’esmentat vorejat blau, la qual assenyalava el nord Bruixular.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos