Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: escut de la lliga

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió (i a la pròpia lliga), el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Tres han estat els logotips que la lliga ha utilitzat des de la seva creació ja fa més de 100 anys

Des de NHLmania.com hem anat publicant regularment una sèrie d’articles (33, un per franquícia i el de la lliga) en els quals s’han repassat tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies. En aquesta ocasió serà la pròpia NHL, com ha organització esportiva, la que ocuparà el gruix de l’article.

Entre els logotips de les quatre grans lligues nord-americanes, la de l’NHL és l’única que no està tenyida dels colors de la bandera estatunidenca (vermell, blau i blanc), segurament la importància de l’hoquei gel al Canadà més el gran nombre de franquícies pertanyents al país de la fulla d’auró, juntament amb l’origen de la lligar, l’han mantingut amb un aspecte menys patriòtic nord-americà que els emblemes de les seves homònimes.

  • 1917 – 1946

El primer logotip de l’NHL marcaria el camí que seguirien a partir d’aquell moment els altres emblemes que representarien la lliga en un futur. Aquest escut era tot negre amb un vorejat groc ataronjat, el qual li seguien tres vorejats més, dos de negres i un de blanc. A l’interior apareixien dues línies paral·leles en diagonal, també grogues/ataronjades, les quals contenien el nom de la lliga començant de forma ascendent pel costat esquerre per acabar baixant a la dreta del tot. L’aspecte general del logotip no era gens abrupte, tot al contrari, arrebossava simplicitat.

  • 1946 – 2005

Després d’utilitzar la versió original durant quasi bé 30 anys, la lliga actualitzaria el logo principal. L’escut perdria el seu aspecte arrodonit per guanyar en solidesa, ara ja no en tenia tants de vorejats, únicament un de negre i un altre de taronja. Citant aquest color, el groc havia deixat pas al taronja, encara que la paraula ‘NHL’ seguia al mateix lloc, la seva tipografia i mida havien canviat a millor.

  • 2005 – actualitat

Després de sis dècades sense canviar gens ni mica el logo, l’NHL aprofitaria la sortida d’un lockout per redissenyar-se, encara que la idea seguiria intacta, si que li donaria un aspecte renovat a la imatge de la lliga. Ara el logotip tornava a augmentar en vorejats exteriors (de 2 a 3), també el taronja era substituït per un gris metàl·lic o platejat, el nom NHL al mig de les dues línies paral·leles en diagonal seguia present però ara començava a baix del tot ascendint de forma considerable cap a la dreta.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos