Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Tampa Bay Lightning

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Lightning han tingut quatre logos principals des de la seva creació al 1992

Des NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Tampa Bay Lightning, tres cops campions de l’Stanley Cup, els que ocuparan el protagonisme de l’article.

Des que ‘aterressin’ a l’NHL a principis dels anys noranta, els Bolts s’han convertit en un model a seguir per a totes les franquícies noves, gran encert al gel amb diverses copes guanyades i moltes temporades sent competitius a més d’una connexió amb el seu públic i/o comunitat excel·lent.

  • 1992 – 2001

A principis dels anys 90 l’hoquei gel professional entraria amb força a l’estat de Florida, els primers a instal·lar-se allà i amb un gran èxit al llarg del temps, serien els Bolts. El logo clàssic mostraria el nom complet de la franquícia juntament amb un llamp (donant un efecte en 3D) i un cercle en representació d’un puck d’hoquei (molts equips ho fan) i els colors blau, negre i blanc com a protagonistes. El llamp present en l’escut es deuria al fet que a la zona nord de l’estat de Florida en cauen molts al llarg de l’any, un dels punts amb més presència d’ells a l’Amèrica del Nord.

  • 2001 – 2007

Al cap de deu anys de la seva existència, els Lightning decidirien que era el moment d’actualitzar lleument el logotip, variant cap a un blau més fosc en el color principal. Aquest emblema (també l’original), va ser dissenyat per Phil Esposito, estrella històrica de l’NHL i un dels majors impulsors de la franquícia en els seus inicis.

  • 2007 – 2011

Els Bolts decidirien modernitzar l’emblema de la franquícia amb un rentat d’imatge important, primer de tot desapareixeria la paraula ‘Lightning’ del logo, simplificant la nova versió. El cercle, el llamp i la paraula ‘Tampa Bay’ veurien modificades les seves formes, intentant donar un aspecte més sòlid i professional al logotip original. Fet i fet, aquest escut estaria actiu només quatre anys, deixant una sensació d’indiferència entre la base d’aficionats dels Bolts.

  • 2011- actualitat

A principis de la segona dècada de segle XXI, coincidint amb l’entrada del nou propietari (Jeff Vinik) de la franquícia, l’equip presentaria un nou disseny el qual seguia en línies generals les idees mostrades anteriorment amb el color blau i el protagonisme del llamp però deixaria enrere la paraula ‘Tampa Bay’ en l’escut. Al igual que algun altre conjunt de la lliga, com ara els Maple Leafs, la versió blanca del mateix està present en els uniformes locals.

Et pot interessar…

https://www.nhlmania.com/logos-principals-de-la-nhl-buffalo-sabres-

More in Uniformes i logos