Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Buffalo Sabres

Els logos de la NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Sabres han tingut cinc logos principals des de la seva creació al 1970

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Buffalo Sabres els que ocuparan el protagonisme de l’article.

El conjunt de l’estat de Nova York ja fa més de 50 anys que és a la lliga, encara que mai s’han pogut alçar campions de l’Stanley Cup, si que s’han convertit en un d’aquells equips que només presentant el seu emblema ja són fàcilment reconeixibles. A més de trobar-se situats en un dels mercats més hockystícs de tot els EUA, a prop de la frontera amb el Canadà.

  • 1970 – 1996

El primer logo de la franquícia (actual de nou) de l’estat de Nova York estaria compost per un gran cercle blau envoltat per una línia groga/daurada, dins d’aquest estaria representat el Búfal, animal present en el nom de la ciutat, més dos sabres creuats. Durant 26 anys, aquest escut va ser l’emblema de l’equip, creant amb això diversos records inesborrables entre la fanaticada de l’equip.

  • 1996 – 2006

A mitjans dels anys noranta, els Sabres decidirien redissenyar el logotip de forma completa, incloent la paleta de colors de l’equip, passant del blau i groc/daurat tradicional al negre, vermell i platejat. En el nou emblema es deixarien a part els sabres creuats per donar tot el protagonisme a una enorme i agressiu cap de búfal, creant un logo que gaudiria d’una bona popularitat en els seus primers anys de vida. Aquest logo es retocaría lleument amb un petit canvi en el color vermell, el qual passaria a enfosquir-se una miqueta més. En la temporada 2020/21 tornaria a l’activitat en els jerseys reverse retro, encara que ho faria amb la paleta de colors original.

  • 2006 – 2010

Ja en la dècada dels 2000, la nostàlgia pels colors blau i groc clàssics entre els aficionats de Buffalo era palesa, així doncs, la franquícia abraçaria la demanda i tornaria a la paleta de colors original, però amb un logo molt diferent al de 1970. En aquesta ocasió un búfal groc, amb banyes blanques i ulls vermells, donant la impressió d’anar corrent, agafaria el protagonisme en l’escut dels Sabres; la vida útil d’aquest logo, conegut com Buffaloslug, seria de solament quatre anys atès que els fans s’havien posicionat en contra del logo. Cal destacar que aquest emblema ha estat catalogat com un dels pitjors logotips de la història d’entre les grans lligues.

  • 2010 – 2020

Al 2010 la petició popular es veuria recompensada, els Sabres decidien anar de nou amb el logo original, retocant-lo lleument, recuperant una paleta de colors similar a l’original. Aquests canvis radicarien bàsicament en un enfosquiment del blau i groc/daurat, també ressaltant cadascun dels elements presents en el logotip. Durant tota una dècada estaria actiu aquest logo.

  • 2020 – actualitat

Al 2020, la franquícia de Buffalo abraçaria totalment el disseny clàssic utilitzat durant els primers 26 anys de vida de l’equip, només petits canvis en alguns detalls de l’escut (com per exemple l’ull vermell del búfal) serien la nota més destacada.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos