Connect with us

Opinió

Sorpresa, decepció i jugador a seguir (Central 2/2)

Difícil tasca la de destacar a un jugador per sobre de la resta en molts dels equips de la lliga. Però hem vingut a jugar:

Minnesota Wild

Sorpresa de la temporada

 • Ryan Hartman

El RW nord-americà ha realitzat la seva millor campanya a l’NHL que ha recordat a la promesa que va brillar de manera intermitent a Chicago. 34 gols i 31 assistències són els seus millors registres. La importància de Hartman a Minnesota ha anat escalant posicions al roster de l’equip. Va arribar amb un rol de bottom 6, i a dia d’avui disputa més de 18 minuts de joc a primera línia amb un rendiment excel·lent juntament amb Kaprizov i Zuccarello. Una ascenció fins al punt més alt en només 3 temporades.

nhl.com

Decepció de la temporada

 • Nick Bjustad

El fill pròdig arribava a la ciutat de Minneapolis després de curtir-se durant anys a Florida i a Pittsburgh amb el cartell de “tapat”. Podent aportar el que havia mostrat a la seva última campanya a Florida on va aconseguir 49 punts, es va arribar a parlar d’una mala gestió dels seus minuts a Pittsburgh, moment on la seva carrera pateix una devallada important. Inclús es donava el benefici del dubte per la transició a adaptar-se a l’estil Wild on va anotar 17 punts en 44 partits. Doncs no més enllà de la realitat, aquesta 2021/22 l’ha acabat amb 13 punts en 57 partits i una sensació de voler i no poder constant.

nhl.com

Jugador a seguir temporada 2022/23

 • Matt Boldy

El rookie natural de Milford, 12è del Draft de 2019 ha aprofitat la oportunitat que li va donar Eavson, treient-lo al gel en 47 partits on el jove LW ha registrat 15 gols i 24 assistències. Oferint-se sense pors en atac, amb 113 tirs a porta i amb 2 gols guanyadors. Sens dubte una de les promeses més reals dels Wild que tenen per davant un futur esperançador, en part, per jugadors com ell.

nhl.com

Nashville Predators

Sorpresa de la temporada

 • Matt Duchene

El veterà center canadenc venia de dues temporades a l’ostracisme. La millor manera de renéixer és amb actuacions com les que ha realitzat aquesta temproada 2021/22. Rècord personal històric de gols (43) i punts (86). Vital que el seu fitxatge hagi donat aquests fruits. El contracte de Duchene parlava per ell, ara en canvi, sembla que ha trobat un lloc on es valora simplement el nivell que ofereix, i que aquest any ha estat tant alt. Després dels seus anys als Avs, ni a Columbus ni a Ottawa va trobar-lo. La temporada 2022/23 es veurà si ha estat un any per no oblidar, o una tendència.

nhl.com

Decepció de la temporada

 • Matt Benning

El defensa canadenc semblava que trobava un equip que s’adaptava al seu estil quan va arribar a nashville procedent d’Edmonton. La seva temporada ha deixat uns pobres registres d’11 punts (assistències), i només 67 blocs i 82 hits en més de 17 minuts de joc. Passa desapercebut, no aporta en atac i no és suficientment eficient en defensa. A trams, sembla que es refaci però la majoria de partits els passa sense pena ni glòria. Amb 28 anys i un contracte de 2,3M$, seria interessant veure’l guanyar-se un rol important a la defensa en aquest any de contracte per a ell.

nhl.com

Jugador a seguir temporada 2022/23

 • Tanner Jeannot

El rookie ha acabat sisè a la taula d’anotadors de l’equip. 24 gols i 17 assistències al seu primer any auguren un futur prometedor per a la franquícia de Tenessee. La seva capacitat per competir al límit i entregar-se al 200% fa que sigui una figura ja molt estimada per a l’afició. Cert és que s’ha de relaxar, 130 minuts de penalització no és quelcom que sigui positiu ni per a ell ni per a l’equip. I menys les penalitzacions de molts minuts degut a les baralles. 59 en total per l’equip, sent ell i Borowiecki líders de la lliga en baralles amb 14 cadascú. Sens dubte ha d’aprendre a relaxar-se i canalitzar l’energia per un altra banda.

nhl.com

St. Louis Blues

Sorpresa de la temporada

 • Robert Thomas / Jordan Kyrou

Ambdós jugadors han donat una passa endavant de forma més que remarcable. Thomas venia d’anotar 30 punts de mitjana en les tres temporades anteriors, tancant la de l’any passat amb registres pobres de 12 punts en 33 partits. Aquesta temporada s’ha erguit com un dels puntals ofensius de l’equip, anotant 20 gols i sobretot, repartint-ne 57. Un any de consagració, igual que per a Kyrou, que venia d’anotar 3, 9 i 35 punts respectivament a les seves anteriors temporades. Acabant aquesta última amb 27 gols i 48 apples. El futur de l’atac blue passa per ells.

nhl.com

Decepció de la temporada

 • Jordan Binnington

Tot i que el porter va tindre un bon rendiment a Playoff, la seva temporada regular de moment passarà a la història com la seva pitjor actuació. Husso li va prendre la titularitat fins a la post-temporada. Les seves sortides de to aquesta vegada no han estat recolzades pel seu alt nivell al que ens tenia acostumats. 3,12 gols encaixats per partit amb un percentatge de saves del 90%, les pitjors de la seva carrera, no fan ser optimistes al 100% als aficionats de St. Louis de cara al 2022/23 i sense Husse com a back-up.

nhl.com

Winnipeg Jets

Sorpresa de la temporada

 • Kyle Connor

El jove LW ha explotat al100%. Ja era un talent descomunal tant per a l’equip com per a la lliga, però aquest any ha acabat de confirmar-ho. 93 punts l’avalen. 47 dianes i un talent que sembla tenir el sostre molt alt. Amb només 25 anys acumula 344 punts en 384 partits a la lliga. Un punyal al PP i coronant la temporada amb el Lady Byng Trophy, premi al jugador més cívic votat pels periodistes. Destacar en un atac i ser el màxim anotador de l’equip en un vestuari on hi ha jugadors com Scheifele, Dubois, Ehlers o el propi Wheeler és d’un mèrit destacable. Sobretot per l’edat. Cridat a ser dels millors atacants de la lliga als pròxims anys, resem per a que els Jets sàpiguen cuidar-lo.

nhl.com

Decepció de la temporada

 • Pierre-Luc Dubois

El center canadenc jugava a “casa”. Va ser dels traspassos més celebrats pels Jets dels últims anys. Venien de viure una situació molt lletja amb Laine. Però el problema sembla que no ha desaparegut, simplement ha canviat de nom. Més enllà del rendiment i de la pura dada estadística (Dubois acaba amb 60 punts, 28 gols i 32 assistències), el problema resideix a l’actitud. No està responent com es mereix un equip professional d’hoquei gel. Ambient tòxic, on el propi Wheeler o Scheifele s’han pronunciat en contra del jugador, o les pròpies declaracions del jugador on parlava del desitg de jugar pels Montreal Canadiens no ajuda a ningú. Ni a l’equip, ni als companys, ni a ell mateix. Veurem com acaba el culebró de PLD, que no oblidem, va començar a forçar la seva sortida dels BlueJackets de Tortorella des del mateix gel on no s’esforçava a cap shift. 0 professionalitat. Pel seu bé, esperem que recondueixi la situació

nhl.com

Jugador a seguir temporada 2022/23

 • Cole Perfetti

Sens dubte el prospect més interessant de l’equip. Ja ha debutat i ha jugat en 18 partits, on va anotar dos gols i en va donar cinc més. Amb minuts ja disputats al PP, pot ser una eina molt recurrent a l’atac Jet dels pròxims anys. Velocitat i talent ofensiu per un dels jugadors més perjudicats de l’aturada i restricció de la pandèmia. No oblidem que és guanyador del Bobby Smith Trophy de l’OHL, premi que s’otorga al millor jugador/estudiant de l’any. Per tant, talent i cervell per ajudar l’atac de Winnipeg en té.

nhl.com

Et pot interessar…

More in Opinió