Connect with us

Opinió

Kadri contra els Blues

Com si fos una sèrie, el 2021 el jugador canadenc es va veure embolicat en un seguit d’actes contra els Blues relacionats entre si.

Ara com ara, sembla que ha quedat per fortuna una mica enrere, però una acció entre Nazem Kadri i Jordan Binnington, potser dos dels caràcters més controvertits i extrems de la competició, va aixecar una àmplia polèmica que no feia però més que sumar un acte a una llista llarga d’esdeveniments. Que hi hagi polèmica en una sèrie de l’Stanley Cup no és res de nou. Al contrari, no hi ha bona sèrie sense la dosi de polèmica. Però aquesta ha sobrepassat els límits.

Va ser el penúltim acte d’una sèrie d’accions que es van acumular des de feia prop de dos anys, que semblaven aïllades, però que van construir una història que va explotar en aquesta sèrie de moments que intentarem desglossar:

ACTE 1: El ‘buzzer beater’ de Nazem Kadri

Ens trobem a l’Stanley Cup de l’any 2020, en l’edició més coneguda com a Bubble pel format utilitzat, ja que a causa de la pandèmia del COVID-19, l’NHL va distribuir els equips en dues ciutats, sota estrictes mesures de seguretat. Amb això, també va canviar el format ja que la temporada no es va poder acabar. Els quatre primers de cada conferència van disputar una seeding round-robin per determinar quin lloc del primer al quart ocuparien. St. Louis venia com a campió el 2019, així com campió tant de la divisió Central com de la conferència Oest. Colorado va entrar com a segon, i el primer duel els enfrontaria a ells.

Va obrir el marcador David Perron, però al tercer període va empatar Ryan Graves. Aleshores, mancant 0.1 segons per acabar el partit, Nazem Kadri va aprofitar que el puck havia quedat solt i amb Jordan Binnington fora de posició, va marcar per donar-li la victòria als Avalanche, i deixant per al record una foto icònica. Però cap d’ells no podia imaginar tot el que vindria després.

St Louis Blues v Colorado Avalanche
Nazem Kadri marcant a 0.1 segons del final per donar la victòria a Colorado | Getty Images

La qüestió és que Vegas Golden Knights va passar com ‘seed 1‘, Colorado va passar com ‘seed 2però va ser eliminat en segona ronda per Dallas, que havia passat com ‘seed 3, i els Blues no només van passar com ‘seed 4‘ sinó que Vancouver, el ‘seed 5‘ en discòrdia, els va eliminar. Bastant tenia cadascú pel seu costat per preocupar-se de possibles problemes entre ells. El gol de Kadri es quedava com una lleugera anècdota.

ACTE 2: El ‘hit’ sobre Justin Faulk

Els Colorado Avalanche i els St. Louis Blues es van trobar a la primera ronda dels Playoffs de l’Stanley Cup de l’any següent, del 2021. Els primers entraven com a campions del Presidents’ Trophy, mentre que els Blues van entrar, ara des d’inici, amb un ‘seed’ 4. Aquest no era un enfrontament amb massa història fins aquest moment, ja que tot just s’havien creuat una vegada abans (si no comptem el partit de la Round Robin de l’any anterior, ja que tècnicament aquesta quedava fora del quadre de Playoffs), a l’Stanley Cup de 2001, amb saldo favorable als Avalanche per 4-1, que es van acabar imposant finalment a les Finals als New Jersey Devils.

Però durant el segon partit d’aquesta sèrie, amb 1-0 a les sèries a favor de Colorado i un 1-3 al marcador favorable als Avalanche, va passar. Passada cap enrere, Justin Faulk rep amb espai a la zona de Colorado, i Nazem Kadri ve des del costat connectant un cop que impacta al cap de Faulk. El jugador queda sobre el terra, els altres ho resolen a la seva manera, i l’acció acaba amb una five minute major i l’expulsió de Kadri.

Avalanche's Nazem Kadri appealing 8-game suspension for hit on Faulk
L’acció de Nazem Kadri sobre Justin Faulk que li va costar quedar fora dels Playoffs | Sportsnet

Gary Bettman va confirmar la sanció de vuit partits emparant-se en l’historial de Nazem Kadri en aquest tipus d’accions, cosa que també van esmentar altres companys. No era la primera vegada que succeïa una acció similar a aquesta:

“És clar que el Sr. Kadri continua ignorant la seguretat i el benestar dels oponents i no ha rebut adequadament el missatge.” (Gary Bettman)

Per descomptat l’acció no va quedar així ni de bon tros. En el següent enfrontament que tots dos es van trobar sobre el gel, no havia passat ni un minut del primer període, que va saltar la baralla. Si bé hi havia ganes, Justin Faulk espera que Kadri s’aixequi per iniciar la baralla. Dins tota la tensió acumulada, el temps esperant aquest moment, es van mantenir uns codis:

Tensió entre Kadri i Faulk

ACTE 3: ‘Swing and miss’ de Jordan Binnington

Si parlem d’accions dubtoses sobre el gel, Jordan Binnington tampoc no es queda curt. Possiblement un dels jugadors més controvertits pel seu caràcter, de ratxes genials a la porteria, també de males ratxes, però amb accions temperamentals que li fan perdre la raó, com és potser aquesta. El porter dels Blues va llançar un gest de cop amb l’estic sobre Kadri, i tot es va tornar a reactivar. Entre tots dos apareix per mediar, a la seva manera particular, un jugador que també formarà part d’actes posteriors, que és David Perron. És clar que les tensions eren molt presents. Aquesta va ser l’acció particular:

Binnington llança l’estic contra Kadri

ACTE 4: Un ‘crash the net’ amb lesió

I arribem al moment clau que fa explotar tota la tensió. Durant el tercer partit de les passades sèries de l’Stanley Cup, un puck dividit es dirigeix ​​cap als voltants de Jordan Binnington. El persegueixen Nazem Kadri per Colorado i Calle Rosen per part dels Blues. Pararem aquí un moment:

L’1 de Juliol de 2019, els Colorado Avalanche van traspassar a Tyson Barrie, Alexander Kerfoot i una sisena ronda del Draft de 2020, la qual va acabar sent Joe Miller dels Chicago Steel, a canvi de Nazem Kadri, Calle Rosen i una tercera ronda del Draft del 2020 que va ser Jean-Luc Foudy. Exacte, els que perseguien el puck van formar part del mateix lot que Toronto va enviar a Colorado en un traspàs.


Els millors productes dels Avalanche by Fanatics a només un clic de distància.


Després d’aquest impàs, tornem al gel. Tots dos jugadors impacten, i Nazem Kadri s’acaba xocant amb Jordan Binnington que s’ha de retirar lesionat. Jordan estava sent un dels porters més en forma d’aquestes Stanley Cup, i les opcions dels Blues passaven perquè el seu porter estigués a l’estat de manera que estava mostrant actualment, aquell estat que els va permetre al seu moment aixecar el tan preuat trofeu. A partir d’aquí, hi han intervingut milers de teories, però les centrarem en dues: a) Nazem Kadri sabia que no podia arribar i que Rosen li havia guanyat la posició, però arrisca fins a xocar-se amb Jordan Binnington. b) El xoc amb Rosen modifica la trajectòria de Kadri, el desvia i acaba impactant amb el porter dels Blues.

ACTE 5: Entrevista amb ‘flying bottle’ inclosa

Durant la posterior entrevista a Kadri, va passar potser el moment més surrealista de tota aquesta història. L’entrevista s’atura, Nazem Kadri es gira amb expressió sorpresa, i comenta que algú li ha llançat una ampolla. Després del que havia passat sobre el gel, no era complicat endevinar qui havia fet aquest acte, sabent també del temperament que té el porter dels Blues:

Blues Jordan Binnington threw water bottle at Nazem Kadri after Game 3
Moment en què Nazem Kadri adverteix que algú li ha llançat una ampolla | USA Today

Posteriorment, el mateix Binnington va confirmar que va llançar una ampolla buida a Kadri quan va passar i el va veure a l’entrevista somrient:

Però no va ser l’única entrevista que va generar polèmica. Craig Berube va al·ludir a la reputació de Kadri, aquella que a l’acte 2 de la nostra història va influir en la sanció del jugador

“Mira la reputació de Kadri. És l’únic que he de dir” (Craig Berube)

ACTE 6: La tensió i el ‘hat trick’ de redenció

Posteriorment al partit, les xarxes van explotar del tot. L’NHL, en col·laboració amb la policia de St. Louis, va obrir una investigació sobre les amenaces que havia rebut el jugador després d’aquest incident. Kadri, encara que nascut al Canadà, és d’arrels libaneses, i de religió musulmana, i per això també va entrar a debat el factor racial. Però les conseqüències en el següent partit serien una cosa tan antiga al món de l’hoquei gel com la revenja, preparar-se per rebre una contestació física a aquest fet, i així va ser.

David Perron va ser qui va prendre la iniciativa però per la seva banda, Nazem Kadri es va créixer de tal manera que va aconseguir completar el seu primer hat-trick en uns Playoffs de l’Stanley Cup. Amb tot el que havia succeït al seu voltant, amb tot el que li va esperava sobre el gel, Kadri va treure aquesta anotació que ha tingut durant la temporada, i portar en volades els seus:

Hat Trick de Kadri

Estem en una competició que avança tan ràpid, que tot això sembla ja aigua passada, però sí que ens ha posat en alerta sobre coses que han de canviar. L’hoquei gel té mil històries d’accions i revenja, de picabaralles, de duels i d’enfrontaments que es resolen sobre el gel, amb intercanvi d’opinions, però en aquest cas, les xarxes socials van actuar de manera totalment incendiària i irresponsable. Ens ha servit per veure que aquestes velles rivalitats se segueixen donant, però que els espectadors han pres un paper que ni de bon tros és l’adequat, ni el correcte, i és una cosa que totalment ha de canviar immediatament.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Opinió