Connect with us

Prospectes

Macklin Celebrini, la joia que encaixa a San Jose Sharks

La cerimònia de l’NHL Draft 2024 va estar plena de sorpreses en els seus dos dies d’acció amb seleccions que segons els experts, van sortir del pressupostat, però on no hi va haver sorpreses va ser al pic. El canadenc Macklin Celebrini va ser seleccionat número 1 pels San Jose Sharks. Aquesta selecció canvia el panorama futur dels Sharks i avança la reconstrucció de l’equip californià.

No tots els drafts estan plens de talents generacionals però Macklin Celebrini segur que té un futur molt prometedor a l’NHL. Aquest center canadenc des d’una edat molt primerenca va començar a cridar l’atenció dels caça talents de l’hoquei gel. Pel que des que San Jose va resultar guanyador de la selecció #1 del Draft els fans de l’equip tenien molt clar que el jove que va passar per les escoles dels San Jose Jr. Sharks tornaria a casa per jugar amb l’equip de l’NHL.

La història de Celebrini és cridanera ja que tot i ser canadenc, nascut a Vancouver, des de ben petit va viure i va jugar a l’hoquei gel a San Jose ja que la seva família es va mudar als Estats Units quan Macklin era un nen. Després del seu pas pels San Jose Jr. Sharks aquest atacant seguiria la seva formació a Shattuck St. Mary’s, un dels col·legis més reconeguts del món pel seu exitós programa d’hoquei.

En el seu segon any a Shattuck St. Mary’s i primer any disputant la USHS-Prep (Lliga col·legial d’hoquei gel nord-americà), Celebrini va aconseguir 117 punts en 52 partits. Per aquest moment, la WHL (Lliga juvenil de desenvolupament canadenc) tenia clar que havien perdut una joia i que el canadenc optaria pel camí de desenvolupament estatunidenc sobre el canadenc.

Tot i ser canadenc, la seva formació a l’hoquei gel s’ha desenvolupat majoritàriament als EUA.

El seu pas per la USHL (Lliga juvenil de desenvolupament nord-americà), i com és normal en jugadors altament excel·lents, va ser fugaç i va durar només una temporada abans de comprometre’s amb la Universitat de Boston. En el seu pas per la USHL, Celebrini va aconseguir 86 punts en 50 partits i els premis a: Millor Rookie de l’Any, Millor Atacant de l’Any, Golejador de l’Any, Puntuador de l’Any i Millor Jugador de l’Any.

Aquests increïbles números es repetirien a la NCAA encara quan era un dels jugadors més joves de la lliga, jugant contra molts oponents i adults. A la seva temporada amb Boston University, Celebrini va guanyar el premi al Rookie de l’Any i al Millor Jugador de l’Any (Hobey Baker Trophy). A més va anotar 64 punts en 38 partits i va debutar a la Selecció Sub20 de Canadà.

Amb aquesta gran carrera juvenil, forts llaços amb San Jose Sharks i gràcies als seus atributs al gel, la seva potencial selecció #1 a l’NHL Draft estava gairebé assegurada.

En poques paraules a Macklin Celebrini se’l pot definir com un center amb un altíssim IQ, un tir fort/certer, gran patinador, excel·lent sempre sent el menor del seu equip i amb una trajectòria juvenil d’excel·lència.

Tot això fa pensar que les seves probabilitats de triomfar a l’NHL i a San Jose Sharks són molt altes. Als fanàtics de l’NHL només ens queda esperar que Maclin Celebrini atengui al camp d’entrenament dels Sharks aquesta pretemporada i defineixi si vol jugar amb San Jose aquest any o tornar a Boston University una temporada més.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Prospectes