Connect with us

Prospectes

Incertesa en la generació sueca del 2024 NHL Draft

Suecia s’ha convertit en un dels majors exportadors d’estrelles i jugadors de gran categoria a l’NHL però aquest any podria ser l’excepció.

Any rere any estem acostumats a que els joves talents suecs es cotitzen a gran valor en el Draft de l’NHL però el proper Draft del 2024 semblaria que serà l’excepció.

Alexander Holtz, Lucas Raymond, Simon Edvindsson, William Eklund, Jonathan Lekkerimäki, Noah Östlund, Liam Öhgren i més recentment, Leo Carlsson son exemples del bé que arriba a cotizar el talent suec al Draft de l’NHL.

Decepció a la Hlinka-Gretzky Cup

La Copa Hlinka Gretzky és un torneig internacional anual de hockey sub-18, celebrat des de 1991. S’ha disputat sota diversos títols i en diversos països, inclosos Japó, Mèxic i Canadà. Aquest torneig internacional és considerat per molts l’inici de la temporada de joc per als futurs prospectes que estaran disponibles al Draft que se celebrarà a la final de la temporada regular de l’NHL.

Aquest any va ser una gran decepció per a la Selecció de Suecia ja que va acabar en la 5ta posició amb prou feines superant a la Selecció de Suiza en temps extra en el partit que va definir el 5è i 6è lloc.

Encara que aquest conjunt no va tenir la presència d’Oskar Vuollet ni la de Simon Zether, dos dels noms més importants que estaran disponibles al Draft 2024, el seu rendiment va deixar molt de desitjar.

Amb tota una temporada per davant l’únic nom que surt a brillar com un molt probable talent de primera és el d’Oskar Vuollet

Aquest rendiment va servir per consolidar la premissa que conclou que la generació sueca per al Draft 2024 serà una de les més dèbils dels últims anys.

Amb tota una temporada per davant l’únic nom que surt a brillar com un molt probable talent de primera és el d’Oskar Vuollet.

Noms a tenir en compte

La temporada d’hoquei gel europeu tot just comença i encara que en aquest moment els suecs no es cotitzen gaire alt per al Draft, les coses poden canviar amb el desenvolupament de la temporada.

Aquests són alguns dels noms del país escandinau que hem de tenir molt en compte ja que poden millorar molt durant la temporada i esdevenir preats objectius per als equips de l’NHL.

Oskar Vuollet

Oskar Vuollet / Foto: hockeysverige.se

Data de naixement: Dec 03, 2005

Posició: C/LW

Alçada: 179 cm

Lloc de naixement: Skellefteå, Suècia

Tir: Esquerre

Vuollet és indubtablement el nom més important de Suècia per al proper Draft. Vuollet és un atacant que destaca molt per la gran IQ de joc, maduresa i alta intensitat. Aquest jugador ha guanyat moltíssima confiança a l’inici de l’actual Hockey Champions League on ha aconseguit jugar bons minuts i anotar 2 punts en 3 partits.

No és desgavellat pensar que durant la temporada regular de la SHL aquest atacant aconsegueixi fer el seu debut a l’hoquei professional i podria fins i tot guanyar-se un espai mig temps o temps complet al primer equip del Skellefteå AIK.

Simon Zether

Simon Zether / Foto: hd.se

Data de naixement: Oct 18, 2005

Posició: C

Altua: 190 cm

Lloc de naixement: Helsingborg, Suècia

Tir: Dret

Aquest atacant té com a gran virtut la seva habilitat d’associar-se en atac i un llançament molt potent. No és un jugador gaire explosiu ni hàbil però amb el seu gran físic sempre es fa notar a la zona ofensiva. Aquest perfil els projecta avui dia com un potencial 3ra línia, cosa que probablement l’allunyi de la primera ronda del Draft però si durant la temporada aconsegueix millorar la seva explosivitat i patinatge podríem veure com el seu estoc creix en valor.

En el seu primer partit a la lliga Sub 20 de Suècia va aconseguir 4 punts gràcies a un Hat-Trick i una assistència. Zether ja es va entrenar amb el primer equip del Rögle BK, per la qual cosa un debut a SHL és molt probable durant la temporada que ve.

Melvin Fernström

Melvin Fernström / Foto: hockeysverige.se

Data de naixement: Feb 28, 2006

Posició: Atacant

Alçada: 186 cm

Lloc de Naixement: Bålsta, Suècia

Tir: Dret

Fernström és un jugador que ha aconseguit escalar de gran manera tots els esglaons del sistema juvenil d’hoquei suec. A la temporada 2021-22 va ser el millor atacant del torneig U16 i a la següent temporada va tenir una gran transició a les lligues U18 de Suècia.

Melvin té un gran tir, és dinàmic i el seu patinatge encara que és adequat pot millorar força. Aquest atacant va ser un dels punts alts de Suècia durant l’Hlinka-Gretzky Cup i en l’inici de la temporada U20 porta 4 punts en 2 partits amb l’Örebro HK.

Alexander Zetterberg

Alexander Zetterberg / Foto: hockeysverige.se

Data de naixement: Abril 27, 2006

Posició: C

Alçada: 173 cm

Lloc de naixement: Sundsvall, SWE

Tira: Dret

Zetterberg és un atacant a qui encanta conduir el puck i desestabilitzar la defensiva contrària. El seu patinatge podria millorar moltíssim i esdevenir un jugador amb un perfil molt interessant. El seu motor de joc és de gran nivell i acompanyat de bons companys de línia podria formar un atac que generi temor a les defensives. El seu inconvenient més gran és la seva estatura i joc físic encara que amb un millor patinatge podria equiparar aquest desavantatge.


Encara que al principi pot semblar una generació feble si se la compara amb anys anteriors, hi ha un grup de jugadors suecs que poden millorar considerablement durant la temporada per ser considerats talents de primera ronda. El passar de les setmanes de competència ens dirà si aquesta generació acaba recomponent el seu rumb i esdevenint una altra victòria per al sistema de desenvolupament de joves talents suecs.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Prospectes