Connect with us

Opinió

Des de la Badia: rendim pleitesia als Avalanche

Els Colorado Avalanche són els campions de la Stanley Cup 2021/22. Són coronats després d’arrasar als playoffs amb un registre de 16 victòries i 4 derrotes i sense deixar dubtes que van ser el millor equip de la temporada.

Un cop finalitzada la campanya, a 31 General Managers els toca la feina d’intentar replicar el que han aconseguit els Avs aquest any, i a un altre el de mantenir el nivell d’un equip que jugava amb la frescor d’un novell, la gana d’un veterà que encara no havia aixecat la copa i el talent d’aquells a qui les mans i la ment van tan ràpids com els patins.

I tot això ho han aconseguit amb un nivell en porteria dolent, com les estadístiques mostren:

Sí, has hagut de baixar fins al final de la taula per trobar Darcy Kuemper

El secret dels Avalanche, jugadors ‘infra pagats’ en el moment oportú

Aquí podem veure la taula del salari i el seu impacte al Salary Cap dels diferents jugadors dels Avalanche. Podríem concloure que l’únic jugador pel qual s’ha pagat un rendiment per sobre del que s’ha demostrat al gel és Erik Johnson amb els seus 6M d’impacte al Cap.

Extrapolant els números dels jugadors podríem concloure el següent rendiment per a diversos jugadors:

JugadorCap ajustat al rendiment (M$)Cap actual (M$)Rendiment net (M$)
Mikko Rantanen9.259.250
Cale Makar1192
Gabriel Landeskog8.571.5
Nathan MacKinnon106.33.7
Erik Johnson36-3
Samuel Girard550
Andre Burakovsky4.54.9-0.4
Nazem Kadri7.54.53
Devon Toews74.12.9
Josh Manson5.54.11.4
Darcy Kuemper3.53.50
J.T. Compher3.53.50
Valeri Nichuskin62.53.5
Ryan Murray0.82-1.2
Artturi Lehkonen51.153.85
Nicolas Aube-Kubel0.81.075-0.275
Darren Helm2.511.5
Bowen Byram60.8945.1
Kurtis MacDermid0.8750.8750
Alex Newhook0.790.7900
Jack Johnson10.750.25
Logan O’Connor1.50.7250.75
Nico Sturm10.7250.275
Andrew Cogliano2.50.52
TOTAL107,01580,13426,881

Un servidor estima el rendiment net de l’impacte al gel respecte als contractes pagats dels Avalanche en gairebé 27 milions. Això és igual a un 32.7% del Salary Cap. En altres paraules, els Avalanche han tingut de més el rendiment de 3-4 jugadors all-star al seu roster, i és que Nazem Kadri, Devon Toews, Bowen Byram i Valeri Nichuskin han jugat aquesta temporada tots a un nivell similar a la de un jugador All-Star, mentre que Nathan MacKinnon ha tornat a donar rendiment d’estrella a la lliga i Cale Makar ha continuat progressant i és una superestrella a la lliga.

El treball de Joe Sakic en la gestió d’aquest equipàs no ha de ser infravalorat

Així ha estat la seva espectacular campanya que li ha servit per guanyar el Norris com a millor defensor de la lliga i el Conn Smythe com el millor jugador dels playoffs promitjant pràcticament 1.5 punts per partit mentre jugava contra els rivals més durs de l’oposició. Una de les millors campanyes fetes per un defensa en els últims 25 anys juntament amb les de Victor Hedman el 2019-20 i Erik Karlsson el 2016-17.

Sakic | saltWire

Amb tot això el que vull dir és que la feina de Joe Sakic en la gestió d’aquest ‘equipàs’ no ha de ser infravalorada perquè és l’arquitecte d’aquest corró que han estat durant tot l’any els avs.

També cal donar molt de mèrit a Jared Bednar. L’entrenador canadenc ha implantat un joc a una velocitat trepidant sense donar descans als seus rivals i que els seus jugadors han posat en escena de manera excel·lent, amb molt de cap fred quan calia i sabent respondre en els moments clau, com ara gols que haurien d’haver estat aturats pel seu porter o errors puntuals en defensa.

Repetiran aquests Avalanche?

Els Avalanche han guanyat diversos punts a favor per poder repetir de cara a l’any que ve:

 • L’experiència mental, ara els jugadors ja saben els sacrificis necessaris i el que cal per aconseguir arribar a dalt de tot, i és un factor importantíssim en una competició en què tan pocs jugadors i equips saben què és guanyar durant els anys.
 • La joventut de l’equip, les seves grans estrelles (Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen, Cal Makar, Bowen Byram) són tot jugadors molt joves i amb molt llarg recorregut. Altres veterans com Toews/Landeskog ara mateix estan en el seu prime en quant a carrera esportiva.
 • És difícil fer-ho pitjor a porteria, i és un factor clau a millorar per a Joe Sakic i el seu equip de gestió.

L’equip de Denver es trobarà un gran obstacle en l’objectiu de convertir-se en una dinastia i aquest es diu el Salary Cap i és el gran motiu pel qual cap equip ha guanyat més de 2 campionats seguits des de fa gairebé 40 anys i per el que només 3 equips (Chicago, Pittsburgh i Tampa Bay) han estat a prop de convertir-se en dinasties.

Aquesta és la llista de jugadors dels Avalanche que són agents lliures:

 • Artturi Lehkonen (RFA)
 • Jack Johnson (UFA)
 • Nazem Kadri (UFA)
 • Valeri Nichuskin (UFA)
 • Andre Burakovsky (UFA)
 • Josh Manson (UFA)
 • Andrew Cogliano (UFA)
 • Darren Helm (UFA)
 • Nico Sturm (RFA)
 • Darcy Kuemper (UFA)

La llista compta amb una segona línia sencera, dos jugadors més de tercera línia, un defensa top-4 i el porter titular de l’equip. Amb prou feines 26 milions d’espai salarial, Joe Sakic haurà de prendre dures decisions per mantenir l’equip al nivell d’aquest any.

Et pot interessar…

More in Opinió