Connect with us

Història

A Kenya hi ha hoquei gel

Hi ha coses que són impossibles d’explicar per més que vulguem. Des de les accions més senzilles com pot ser preguntar a algú si li fa mal quan l’has vist clavar-se un cop molt gran, aixecar el braç quan estàs tirat al llit i deixar-lo caure, o preguntes molt més filosòfiques que des del començament de la humanitat s’han intentat explicar i encara no s’han aconseguit.

Que es jugui a l’hoquei gel a zones on fa calor, encara que no sigui impossible d’explicar, també sembla un tema que no té explicació. Es fa estrany en la ment pensar que on cal posar-se gorra i possiblement molt protector solar, pugui lliscar un puck i jugar-se a un esport que és predominant a països freds.

A Kenya hi ha un equip d’hoquei gel. No, no és broma què he escrit.

Es diuen els Kenya Ice Lions.

Només hi ha una dotzena de jugadors (i jugadores) a la capital del país africà i és l’únic equip que hi ha a Kenya, tot i així, aquests fanàtics de l’hoquei gel es reuneixen dues vegades per setmana per intentar practicar aquest esport a l’única pista de gel que existeix al país.

Aquesta pista de gel és l´única de l´Àfrica Central i Oriental i es troba dins de l´Hotel Panari a Nairobi

L´edifici (Hotel Panari) és al costat d´un parc nacional, llar d´alguns dels animals salvatges més coneguts d’Àfrica. El grup va decidir incloure els animals en nom seu com a mostra de respecte. Aprenen a base de veure vídeos a internet i repetir el que veuen. I quan la pista de gel no està disponible busquen qualsevol altre espai, fins i tot sense gel, per poder millorar com agafar l’estic o llançar el puck amb efecte.

Per descomptat només poden jugar entre ells, i no han tingut mai un rival a qui enfrontar-se. Però això no els treu les ganes de seguir aprenen i jugar.

Quan els mitjans canadencs es van fer ressò d’aquest fet gairebé inversemblant, van decidir donar a l’equip kenyà l’oportunitat ja no només de jugar contra un altre equip –i amb material i equipació d’alta qualitat. Encara actualment la majoria de l’equipació i el material que necessiten són per donacions.- sinó la possibilitat de viatjar al Canadà i conèixer dos grandíssims jugadors de l’NHL com són Sidney Crosby i Nathan Mackinnon.

Les cares de felicitat i gaudi es poden veure al vídeo. És un record que segur que els Kenya Ice Lions guardaran amb ells per a tota la vida.

Benjamin Mburu és el capità de l’equip nacional d’hoquei gel del país.

Mburu en plena acció | DW

Benjamin es va introduir a l’hoquei gel quan era a l’escola secundària, on jugava hoquei sobre patins i de carrer amb amics. “Un dia, els nois que estaven jugant hoquei sobre gel em van trucar a la pista de gel i em van dir que vingués a tastar. Des de llavors, mai no vaig mirar enrere. Em vaig enamorar d’aquest esport, i m’estimo cada moment de jugar a hoquei sobre gel”.

Hi ha coses que de vegades són impossibles d’explicar però passen, i veure l’alegria de la gent en poder fer els seus somnis per difícils que semblin val la pena.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història